erka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Pani L.z Gliwic, 798 99x 08x, troje dzieci, dom sprawdzony, wydawał sie ok. Sunię mieli zawiezioną do domu, po 3 godz. telefon,zeby natychmiast zabierać psa, bo jest zdziczały. Sunia bardzo milutka , spokojna, ale po przejściach i wiadomo, wystraszona w nowym miejscu, o czym byli dokładnie informowani przez osobę wwydającą psa i sprawdzającą dom na wizycie. Z pewnościa będą szukac innego psa, nie dałabym nawet muchy. Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [B]UWAGA![/B] [B] Z okolicy Kielc(najprawdopodobniej,ale niestety nie pewne na 100%!)[/B] Pani szuka psa bernardyna nie wykastrowanego "bo dzieci lubią malutkie bernardyny i jest piękny,a w okolicy nie ma bernardyna do zapłodnienia jej suki"..."wykastrowany mi nie potrzebny"... Przed Panią trzeba ostrzec innych od bernardynów lub bernardynopodobnych(szczeniaczki też wyglądają jak "słodkie kulki"-) będzie szukać psa nie wykastrowanego...nauczona doświadczeniem w przyszłości może kryć się z tym pomysłem... [B]tel. 60538..92 mail:[/B] [B][email protected][/B] ....niestety nie mam więcej informacji...zbyt szybko wypłynął temat kastracji i oczekiwań Pani. Quote
Paja Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 zgłaszam babeczke niestety nie wiem skad jest dzwoniała w sprawie naszej Misi (szczeniak w typie owczarka) jak dowiedziała sie ,ze młody jest do adopcji powiedziała,ze takiego nie chce bo na co jej kastrat,po czym zwyzywała mnie od takich i owakich...Babka bedzie dalej szukac..bo pies ma byc nie kastrowany do kupienia i w miare młody... tel.788 792 1*! Quote
erka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Rozmnażaczka z Poznania, nazywająca siebie "hodowczynią" pytała u nas o mix jamniczka 612 23x x97. Quote
evel Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [B][U][COLOR=red]NOWY DWÓR MAZOWIECKI[/COLOR][/U] tel. 660 *** 223 [/B]Pani dzwoniła z ogłoszenia znalezionego w sieci, przez telefon wydawało się wszystko w porządku, pani chciała natychmiast organizować wizytę, znalazłam dwie osoby, które zgodziły się pojechać na wizytę w wyznaczonym przez panią (sic!) terminie. Na miejscu zastały konkubenta pani, który (przez domofon) stwierdził, że nie wie nic o psie, nic o wizycie i że to na pewno jakaś pomyłka. Dziewczyny zadzwoniły do kobiety z prośbą o wyjaśnienie sytuacji - pani zaczęła się mętnie tłumaczyć i powiedziała, że może uda jej się dojechać za godzinę. Niepoważna kobieta jak dla mnie. Quote
fioneczka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Rodzina z Kobyłki koło Warszawy dwoje dzieci, suczka labradora, przygarnięty kotek Pani bardzo rzeczowa i miła, chciała adoptować asta Czesia niestety na forum wyszła "prawdziwa" osobowość państwa tel [FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][I]504-189-...[/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][/SIZE][/FONT] Quote
ania z poznania Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [B]BYDGOSZCZ, 695 358 0xy MIŁOŚNICZKA SZCZENIACZKÓW :angryy: Pani, młoda, zadzwoniła do mnie w sprawie adopcji Sol, szczeniaczka, mieszańca. Wszystko jej się podoba, oprócz OBOWIĄZKU STERYLIZACJI, bo chciałaby, żeby CHOCIAŻ RAZ W ŻYCIU MIAŁA MAŁE PIESKI :angryy:. Po mojej kategorycznej odmowie może teraz w rozmowach to ukrywać. PROSZĘ, UWAŻAJCIE NA NIĄ!!!!!!!!!!!!! [/B] Quote
dalmibea Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [COLOR=red][B]kto jest moderatorem tego watku , kto jest odpowiedzialny tutaj za lad i porzadek ? [/B][COLOR=black]Prosze o niezwloczne nawiazanie kontaktu ze mna na PW.Dziekuje[/COLOR] [/COLOR] Quote
drakula Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Jeszcze raz to samo, ku przestrodze: sos-dalmatyńczyki, Danuta K. Magda. M Beate K, również Sylwia C. Czyli Danka, Magmal, Dalmibea(sos 2010) i Figa danuta. [email protected] 602 .. .. 08 [email protected] beak..h @gmx.net [email protected] Bazując na dobroczynności innych ludzi wykorzystują ich do własnych celów. Podstępem przejmują psy ze schronisk w całej Polsce i ''exportują'' poza granice kraju - do niemiec. Uchylają się od zobowiązań finansowych za usługi weterynaryjne i koszta wyżywienia. Atakują i pomawiają gdy otrzymają odmowę lub są pytane o szczegóły adopcji w niemczech. [SIZE=3]Więcej na temat: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski%21%21%21/page77"]http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski!!!/page77[/URL][/SIZE] [SIZE=3] post #1922[/SIZE] Quote
dalmibea Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='drakula']Jeszcze raz to samo, ku przestrodze: sos-dalmatyńczyki, Danuta K. Magda. M Beate K, również Sylwia C. Czyli Danka, Magmal, Dalmibea(sos 2010) i Figa danuta. [email protected] 602 .. .. 08 [email protected] beak..h @gmx.net [email protected] Bazując na dobroczynności innych ludzi wykorzystują ich do własnych celów. Podstępem przejmują psy ze schronisk w całej Polsce i ''exportują'' poza granice kraju - do niemiec. Uchylają się od zobowiązań finansowych za usługi weterynaryjne i koszta wyżywienia. Atakują i pomawiają gdy otrzymają odmowę lub są pytane o szczegóły adopcji w niemczech. Więcej na temat: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski%21%21%21/page77"]http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski!!!/page77[/URL] post #1922[/QUOTE] art. 212 § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. [url]http://www.polskieustawy.com/norms.php?actid=474&norm=212&lang=48&adate=20070625&head=0[/url] Zgodnie z artykułem 212 kodeksu karnego za pomówienie innej osoby, a nawet firmy czy instytucji, grozi kara do roku pozbawienia wolności. Kara za pomówienie w mediach może być jeszcze surowsza: do dwóch lat więzienia. [url]http://www.polityka.pl/kraj/analizy/303768,1,debata-czy-polacy-to-pieniacze.read[/url] Quote
Charly Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 dalmibea z tej strony szanse są słabe. Ale wedlug regulaminu dogo, Dracula powinien przedstawić dowody oraz podpisać swoją krytykę imieniem i nazwiskiem. Ty wstawilas zdjęcia psa po pobycie u Drakuli, no i jesteś rozpoznawalna poprzez organizację, która reprezentujesz. Dracula nie jest i dowodów też brak. Jeśli więc tego nie zrobi, post może zostac usunięty przez moderatora/użytkownik ukarany ...Zajrzę zaraz dokladnie w regulamin. możesz posty draculi zglosic do moda- ale to Ty to musisz zrobić- moderator nie zglosi się do Ciebiel;) Quote
Charly Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 tutaj z regulaminu dogo: [B]3. OPINIA, KRYTYKA[/B] [B][COLOR=darkred]Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na [U][COLOR=black]Twoich osobistych doświadczeniach, poparta dowodami, a także podpisana Twoim imieniem i nazwiskiem.[/COLOR][/U] Każda inna jest niewiarygodna. Krytyka anonimowa będzie usunięta,[/COLOR][/B] wobec czego zastanów się zanim zaczniesz kogoś krytykować z imienia i nazwiska lub w sposób jednoznacznie identyfikujący. Publikowanie danych osobowych i teleadresowych, a także prywatnych wiadomości innych osób jest zabronione. W wypowiedzi draculi brak krytyki opartej na jego osobistym doświadczeniu tzn/i [U]brak dowodów[/U] i [U]brak podpisu[/U]. Zatem jego post powinien zgodnie z regulaminem zostac usunięty. Napisz do moderatora działu. ps. poza tym jesli pies zostal odebrany od draculi w takim stanie jak przedstawiłyście, powinnyście umieścić dracule w tym wątku ku przestrodze. Quote
dalmibea Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Prosze moderatora o zajecie sie ta sprawa Drakula wypisujeporaz kolejny bzdury , brednie , kazdy wtraca swoje trzy grosze na ten temat a nasze posty z wyjasnieniem sytuacji zostaly usuniete !? Na jakiej podstawie ? tutaj zostala sprawa przedstawiona z naszego punktu widzenia . [url]http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski!!!/page76[/url] [COLOR=red][I]a zarazem informujemy wszystkich ze przebywajace psy w domu tymczasowym u Drakuli trafily do niego niezaglodzone , wrecz przeciwnie , Helios mial duza nadwage a Viktoria miala wage prawidlowa co widac na zdjeciach z pierwszych dni pobytu u Drakuli na DT.Przy odebraniu psow z DT u Drakuli obydwa psy mialy widoczna niedowage ciala , wystajace zebra,byly apatyczne i slabe .Helios trafil do Kliniki a Viktoria do nowego DT. Posiadamy opinie dwoch zupelnie sobie obcych weterynarzy ktorzy okreslili stan psow na niedozywiony , utrata masy ciala w tak krotkim okresie czasu byla spowodowana niedozywieniem a nie miala przyczyn chorobowych.[/I][/COLOR] Poinformowalismy Drakule o tym , zaczal wszytkiemu zaprzeczac i od wtedy zaczely sie pomowienia , pisanie bzdur i klamst , na zasadzie najlepsza obrona jest atak . Quote
dalmibea Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='Charly']dalmibea z tej strony szanse są słabe. Ale wedlug regulaminu dogo, Dracula powinien przedstawić dowody oraz podpisać swoją krytykę imieniem i nazwiskiem. Ty wstawilas zdjęcia psa po pobycie u Drakuli, no i jesteś rozpoznawalna poprzez organizację, która reprezentujesz. Dracula nie jest i dowodów też brak. Jeśli więc tego nie zrobi, post może zostac usunięty przez moderatora/użytkownik ukarany ...Zajrzę zaraz dokladnie w regulamin. możesz posty draculi zglosic do moda- ale to Ty to musisz zrobić- moderator nie zglosi się do Ciebiel;)[/QUOTE] Nie wiem kto jest moderatorem na tym watku , nie mam czasu skakac po stronach i szukac i dlatego napisalam zeby zemna nawiazal kontakt , a po drugie nie chce zasmiecac watku , po trzecie , jezeli moderator usuwa moje posty to powienien usunac wszystkie inne posty na ten temat ktore tez zasmiecaja a nie stawac po jednej stronie a druga usuwac. Chodzi mi o posty 376-9 ,381-8 uwazam to wrecz za beszczelnosc , ze kazdy moze wypisywac bzdury i brednie a jezeli wstawilam post ktory pokazal sytuacje z naszej strony to zostal on usuniety . Zobacze wieczorem , musze teraz leciec na dyzur do kliniki . Quote
łolkiee Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 słuchajcie mam pytanie, dzisiaj jak byłam u mojej vetki zobaczyłam na tablicy petycję w sprawie ustawy o ochwonie zwierząt do podpisania proszę o imię i nazwisko (to jest ok.) ale proszą też o pesel lub serię i numer dowodu osobistego.... dziwne po co im mój dowód odobisty?? Quote
Charly Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Draculę powinnaś tutaj wstawić, a resztę jesli chcesz, zglosic do moderatora..i nie pisać tutaj już więcej, bo zaśmiecamy wątek i zalozycielka będzie musiała się przez niego przebijać, użytkownicy też, a mod wejdzie i wkurzony usunie wszystko. Quote
Zofia.Sasza Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='łolkiee']słuchajcie mam pytanie, dzisiaj jak byłam u mojej vetki zobaczyłam na tablicy petycję w sprawie ustawy o ochwonie zwierząt do podpisania proszę o imię i nazwisko (to jest ok.) ale proszą też o pesel lub serię i numer dowodu osobistego.... dziwne po co im mój dowód odobisty??[/QUOTE] Bo bez tych danych podpis nie jest ważny. Aby się liczył - trzeba to wpisać. Takie przepisy ;) EOT Quote
łolkiee Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 ale chodzi mi o dowód osobisty, pamiętam jak zwierałam podwpisy w sptawie wywozu koni, i nie chcieli seri i numeru dowodu Quote
Charly Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='łolkiee']słuchajcie mam pytanie, dzisiaj jak byłam u mojej vetki zobaczyłam na tablicy petycję do podpisania proszę o imię i nawwisko (to jest ok.) ae proszą też o pesel lub serię i numer dowodu osobistego.... dziwne po co im mój dowód odobisty??[/QUOTE] kurcze śmiecimy;) nie wiem dlaczego, ale takie są wymogi- wszystko ma być w 100% "sprawdzalne"- tak myślę, no bo każdy moze sie wpisać..fantazyjnie. Wiesz to nie są podpisy dla pani Zdzisi z warzywniaka obok, tylko "idą" do sejmu... Quote
lika1771 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [url]http://forum.poranny.pl/psina-sokolka-t64746/page__pid__437223#entry437223[/url] Quote
Pipi Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Pan z miasta [B]Grajewo,[/B]chciał zaadoptować dwa owczarki niemieckie, których opiekunów szukam przez ogłoszenia. Kiedy powiedziałam, że jesli własciciel sie nie odnajdzie będa do adopcji, ale oddane dopiero po kastracji, to odpowiedział, a to nie, dziekuję, znajdę nieokaleczone. nr tel tego pana: *07744312 - będzie szukał w ogłoszeniach, prosze uważać. Quote
kaszanka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Pipi może wrzuć tę informację równiez na wątek ONków w potrzebie - niech dziewczyny mają oczy otwarte na takich którym zależy na dalszym rozmnażaniu psów. Quote
Weronia Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Facet z Bydgoszczy Robert O., mail: obpa@....... tel: 6661503** Już raz usłyszał, że psa nie dostanie, szuka kontaktu ze wszystkimi wolontariuszami po kolei, przedstawia się inaczej, dziwak i upierdliwiec, nie wiem o co mu chodzi. Ostrzegam innych! Quote
Paula95 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Nie wiem skąd jest facet, bo w ogóle mówił mi o piesku, którego nie ma w naszym schronisku, ale szuka suni ON do rozmnażania... Próbowałam wybić mu to z głowy niestety nieskutecznie... Na dodatek próbował namówić mnie, żebym jakoś "po cichu" załatwiła mu jakąś nie wysterylizowaną suczkę... Chce szczeniaczki dla swojej rodziny, a na pytanie " Czy wie pan, jaka ogromna jest bezdomność psów!? " odpowiada: niech pani nie mówi, bo przeglądam ogłoszenia i wcale nie ma tak dużo owczarków... Mówił coś o jakiś Kaczorach, czy coś... to chyba stamtąd gdzieś jest... UWAŻAJCIE! 604717**5 Quote
agaga21 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [B][email protected][COLOR=red]...[/COLOR].pl [COLOR=red]uwaga! szuka suni amstaffki bez sterylki! [/COLOR][/B] chce ją dopuścić do swojego "rodowodowego" psa, którego trzyma w kojcu i któremu "przydałaby się partnerka" Quote
Recommended Posts