Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Figo, dlatego od lat wprowadziliśmy zasadę, że po psa każdy potencjalny opiekun musi ruszyć tyłek .Przesiew robi się sam.Nie 100%, ale zawsze jakiś.
Działaniem psygranij jestem przerażona. Też myślałam, że to strona ogłoszeniowa, do głowy mi nie przyszło, że fundacja!

Posted

[quote name='Agata Balu']Na podstawie strony Internetowej [URL]http://www.psygarnij.pl/[/URL][/QUOTE]

A możesz dokładnie wskazać mi wiersz, w któym jest napisane to co Ty powielasz - że Psygarnij jest Filią Ostatniej Szansy?

Posted (edited)

[quote name='malagos']Ja też mam takie zdanie, ze fundację często zakłada się dla zysku prezesa, a nie dla pomagania zwierzętom (znam jedną - prezes kupuje sobie auto i remontuje mieszkanie!). Bardziej wiarygodne są stowarzyszenia, jest wieksza kontrola.[/QUOTE]

malagos, skoro prezes kupuje sobie samochód i remontuje mieszkanie to na bank sobie je jeszcze kupił!

zgłaszaj do prokuratury!

dorzucę Ci jeszcze jedno ziółko które zbiera paypal na prywatne konto!

Edited by Rewelacja
Posted (edited)

[quote name='LILUtosi']Prawda jest taka że fundację powstają jak grzyby po deszczu, zbierają kasę po to żeby osoby miały z czego żyć. Pensja 3tys to dla mnie kokos.
Chyba założę fundację.
Fundację z którymi ja współpracuję nie wypłacają sobie wynagrodzeń.
Ale żeby było jasne - nie jestem w stroną w sporze, nie znam, nie współpracuję z nimi więc nie będę oceniać. Po prostu to akurat mnie zdziwiło.[/QUOTE]

No patrz. Ty działasz na takich samych zasadach jak Fundacja. Też z puli darczyńców wyliczasz sobie wynagrodzenie. Więc nie wiem o co chodzi.

Znam osoby, które zajmują się zwierzętami na co dzień i nie pobierają za to wynagrodzenia. Ale nie będę oceniać....

Znam też fundacje (niestety ludzkie) gdzie zarobki są godziwe. Gdzie człowiek pracujący na rzecz pomocy innym dostaje porządne, normalne wynagrodzenie a jak zrobi coś bardzo dobrze to nawet i premie mu dają... i nikt nie widzi w tym nic złego..

Edited by Rewelacja
Posted

nie zaśmiecajcie czarnych kwiatków!
Przenieście "dyskusje" na wątek o psygarnij.

Co do Ostatniej Szansy - fundacja prowadzi schronisko, w którym jest dużo psów.
Skoro osoby prowadzące schronisko tylko na to poświęcają 100% swojego czasu, to dlaczego nie mają dostawać za to wynagrodzenia?
Lepiej gdyby pracowali gdziekolwiek, a do roboty w schronie zatrudniali osoby trzecie? Też by musieli płacić...

Powinniśmy się cieszyć, że psami zajmują się osobu, którym los psów nie jest obojętny!

3 000 zł brutto to nie majątek...

Posted

fundacja OS prowadzi schronisko i zatrudnia pracowników. poza tym dziewcyzny pracują dla fundacji w pełnym wymiarze godzin ( a nawet wiecej, co jest jasne dla wszystkich, którzy są w temacie), mają zyć słońcem i powietrzem? to nie ejst ich hobby ani wolontariat czasowy, tylko regularna praca. opanujcie się!

Posted

A może te wszystkie które tak krzyczą przejadą się do OS do Boguszyc i zobaczą jak wygląda praca codzienna i ile czasu to zajmuje.Ciekawa jestem która chciałaby pracować 24h za free.
Przecież hotele też pracują dla zarobku z tą tylko różnicą że hotel nie musi się starać o sponsorów.

Posted

[quote name='sleepingbyday']fundacja OS prowadzi schronisko i zatrudnia pracowników. poza tym dziewcyzny pracują dla fundacji w pełnym wymiarze godzin ( a nawet wiecej, co jest jasne dla wszystkich, którzy są w temacie), mają zyć słońcem i powietrzem? to nie ejst ich hobby ani wolontariat czasowy, tylko regularna praca. opanujcie się![/QUOTE]

A to przepraszam, to zmienia postać rzeczy. Jak sama napisałam nie znam tematu. A tu cały czas jest informacja że jest to tak jakby portal ogłoszeniowy. Jeśli jest schronisko i tam te osoby pracują to jest jasne że z czegoś trzeba żyć.

Posted

[quote name='aida']A może te wszystkie które tak krzyczą przejadą się do OS do Boguszyc i zobaczą jak wygląda praca codzienna i ile czasu to zajmuje.Ciekawa jestem która chciałaby pracować 24h za free.
Przecież hotele też pracują dla zarobku z tą tylko różnicą że hotel nie musi się starać o sponsorów.[/QUOTE]

O sponsorów nie musi ale z czegoś inwestycję trzeba wykonać a kasy od darczyńców za darmo nie dostaje. Ja zbudowałam hotel z pracy zarobkowej swojej własnej nie związanej z psami.

Posted

[quote name='Rewelacja']A możesz dokładnie wskazać mi wiersz, w któym jest napisane to co Ty powielasz - że Psygarnij jest Filią Ostatniej Szansy?[/QUOTE]
To nie jest wiersz tylko wniosek by oddawać 1% Fundacji Ostatnia Szansa z celem: PSYgarnij => [url]http://psygarnij.pl/[/url]

Skojarzenie się samo kojarzy :-)

Posted

Wiele organizacji tak robi, gdy nie ma możliwości zbierać 1%, bo nie jest OPP. Nie widzę w tym nic złego. Pieniądze wtedy są zwracane na podstawie faktur.
I wcale to nie oznacza, że organizacja X jest filią fundacji. Niejedna fundacja zbiera w ten sposób 1% nawet dla kilkunastu organizacji. Za rozliczanie tego (praca księgowej kosztuje) zwyczajowo bierze 5% zebranej kwoty.
Nie widzę w tym nic zdrożnego.

Posted

Przepraszam ze znow smiecimy w CK, ale sami przyznacie ze cos tu jest ewidentnie nie tak.

Mod ktory to zrobil winien jest chociaz slowo wyjasnienia, coz zlego/sprzecznego z regulaminem zrobilismy?

A teraz moje refleksje. Czy pamietacie sprawe Wiola&Milosz? (pyt. retoryczne, wiem ze tak...) Pol dogomani wodzono za nos i brano na ckliwe historyjki z zycia codziennego Wioli/Katarzyny/Kofeiny i jej tymczasowiczow. Tacy ludzie dobrze wiedza jak i co napisac do nas, naiwniakow, by ruszyc miekkie serca.
Przytaczalam przyklad cudownej interwencji u dalmatynki ktora dostala naglego ataku. Jak w chorobe suni ostroznie(!) wierze, tak w piekna historie o uratowniu suni zycia juz nie!
Nie uwierzylismy w cudowne znalezienie domu dla dalmata ze slaska i co? 2 tyg pozniej pies siedzial w schronisku.
Wejdzcie na ich strone fb, poczytajcie i otwórzcie oczy!

Posted

Była prośba o nie zaśmiecanie Czarnych kwiatków, i powstał wątek Co wiecie o Psygarnij. Wątek się zaczął rozwiać posiadał już 3strony i nagle zniknął w całości. W związku z powyższym wszystkich zainteresowanych zapraszam na fb [COLOR=#0000ff]https://www.facebook.com/psygarnij.ciemnastrona?ref=ts&fref=ts[/COLOR] , mam nadzieję że tym razem nie będzie już cudów. Nie bójmy się mówić o tych co pod płaszczykiem pomocy , robią zwierzakom krzywdę poprzez swoją niewiedzę i indolencje. jednym z przykładów jest ekspresowa adopcja w dwie godziny bez sterylizacji, finalnie psiak wylądował w schronisku.

Posted

Wybaczcie, jeśli na FB ma być jakaś merytoryczna dyskusja na temat Psygarnij, a czytam coś takiego:

"Ja nie wiem co babki w nim widzą ? do przystojnych to on nie należy."

No to przepraszam, ale chyba nie ma sensu w ogóle sie tam udzielać.:roll:

Posted

No własnie jestem w szoku:crazyeye:, ze nie ma tego tematu, czyżby ktoś się wystraszył??, bał się prawdy usłyszeć o sobie??
Trzeba pisać do administratorów, niech przywrócą temat.

Posted

Mnie nasuwa się jedna refleksja, skierowana do fundacji: Zanim użyczycie swojego konta innej organizacji- pomyślcie dziesięć razy! Tak łatwo stracić dobrą opinię i zasiać ziarno niepokoju. W przypadkach nagonki na OS, zawsze Ich broniłam, teraz będę milczeć....

Posted

[quote name='sleepingbyday']nie każdy jest na fb, a wątki nie powinny sobie znikac ot tak.[/QUOTE]

zgadzam się. Ciekawe czy dowiemy się dlaczego wątek zniknął?
Zwłaszcza że dostałam właśnie maila, że każdy kto tam pisał odpowie za to!
Czekamy na pismo w sprawie rozpoczęcia postępowania karnego.

Ogólnie to chyba się naraziłam :/

Posted

Ja napisałam do moderatora, dostałam odp. (co prawda odbiegającą od kultury i etyki) że temat został wywalony do archiwum, i trzeba się zgłosić do administratora forum. Więc napisałam i czekam na odp.
Może i wy napiszecie.