zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 E-S napisał(a):ADHD minie, ogarnie się chłopak, on teraz nieprzytomny ze szczęścia, że opuścił kraty "więźnia" :) To nie jest ten typ adhd. On chyba jest nadpobudliwcem, albo hormony jeszcze grają. No niestety, chłopak nie jest łatwy... Klatka jest dla niego zbawieniem. Oprócz tego co nas nie było, non stop chodzi, nie połozy się spać mimo iż jest zmęczony. Im dłużnej się kręci, tym bardziej się nakręca. Teraz go zamknęłam w klatce i po próbie przemeblowania w niej ;) śpi. Aaaaaaa Figu - dzięki Wam serdecznie za poświecenie :Rose: Quote
Figu Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Ten sposób poświęcania się to całkiem przyjemny jest - fajnie jest mieć świadomość, że chociaż odrobinę pomogło się w poprawie losu potrzebującego psa. A wczoraj to było ekstremum, Michał nie pamiętał nawet jak do Ciebie dojechaliśmy:smhair2: Quote
zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 To Ci powiem jeszcze, ze za jednym poświęceniem strzeliliście dwa gole, bo mi mój mąż marudził, że po nocy będzie się musiał po Kato włóczyć (leń jeden), a tak dziś bez szemrania zawiózł od nas ze schronu sunie do DS, której Garyś tymczas u mnie podkradł ;) A takiego Gabrysia mam u siebie... Gabrycha ma szczęście, że go wcześniej nie widziałam Quote
E-S Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Napiszę, że nadwyżki pieniężne z bazarku Pompona, który znalazł DS - przechodzą na Gabrysia. Jeszcze nie ma wszystkich wpływów i bazarek nie rozliczony, ale na Pomponowym wątku jest zgoda co do tego, że w tej chwili najbardziej potrzebujący wsparcia kudłacz to Gabryś :) Więc będzie jakaś kaska :) Nie wiem jeszcze ile. Zerduszko, pomiętoś ode mnie kudłaczka :) Ależ mi się podoba :) Na tych zdjęciach ze schronu nie wyglądał tak ładnie, taki kudłaty bidulec po prostu, a tu masz - piękny pies. Tą łapkę trzeba ratować. Quote
zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Pomiętoszę, jak wypuszczę z wiezienia ;) Ma się ten talent do wyszukiwania pięknych psów :P Dziękuje za wsparcie, na razie nie wiemy ile na Gabrysiowa łapke pójdzie zł, ale nie chciałbym nie móc mu pomóc, bo nie ma za co. Dzięki wszystkim :) Quote
ocelot Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Dziewczyny ja Wam wszystkim bardzo dziękuję. Kudłaczki chyba maja w schronisku najgorzej. My mamy jeszcze jednego i coś musimy z nim zrobić, bo jest piękny, cudowny, przytulaśny, ale na spacerach. W schronisku nie wychodzi z budy i nikt nie ma szans go zobaczyć. Nie sądziłam, że Gabryś będzie, aż tak nakręcony:) No merdał tym ogonem, łypał ślepiem spod kudłów, ale.... nie miał miejsca, żeby pokazać co potrafi:) No i cały nasz schron, najpierw, że pies nieadopcyjny i trzeba będzie wyeliminować, a w tym tyg. już kierownik nie chciał go wypuścić, bo łapka zdrowa, gdyż nie "kuleje". Nie wiem jakie zastrzyki, ale przypuszczam,że jak pomogły to na moment. Zresztą kto, by w kulejącym, śmierdzącym, kudłatym, zadredzonym Gabrysiu się takiej urody dopatrzył? Jak będzie coś wiadomo co z łapką to poprosimy o allegro cegiełkowe. Będzie dobrze, teraz już musi być dobrze. Zerduszko ile wet mu wpisał lat? choć to też do weryfikacji, bo u nas nagminnie, albo się psy postarza, albo odmładza nieprawdopodobnie. Quote
zerduszko Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Kudłacze mają ciężko, Gabryś ma sporo strupów. Z kupą tez niefajnie, co moge mu podać z domowej "apteczki'? Wczoraj zrobił 7 smordków, oj cięzko go bedzie utuczyc ;) Wpisane ma, że ma rok i więcej bym mu nie dała ;) A co to za zastrzyki?? Szkoda mi go, bo widzę już jego uśmiechniętą mordę jak biega :loveu: Dziś już sam się kładzie koło mnie jak siedzę przy kompie, a nie łazi i jojczy czy skacze po mnie. On jest mały, a ma taki wielki łepol :loveu: Szkoda, ze pusty :evil_lol: Quote
Nes2009 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Oj tam. Pustego napewno nie ma. Poprostu to jeszcze dziecko. Trzeba poprzytulać, popieścić, zakochać:) Wszystkiego się nauczy. Duży łepek ma, dużo mu wiedzy wejdzie...:)) Quote
E-S Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 zerduszko napisał(a):Kudłacze mają ciężko, Gabryś ma sporo strupów. Z kupą tez niefajnie, co moge mu podać z domowej "apteczki'? Wczoraj zrobił 7 smordków, oj cięzko go bedzie utuczyc ;) Nifuroksazyd + lakcid. Lakcid można cały czas dopóki układ pokarmowy mu się nie przestawi. Nifuroksazyd w razie biegunki doraźnie. Dobrze bardzo robi podawanie chrupek z royala tych łosoś + tapioka sensitivity, to specjalne chrupki na problemy z układem trawiennym. Gotowane jedzenie pogarsza rozwolnienie - trzeba mieszać z tym royalem, wtedy OK. Mój tymczasek Bugi przybierał na wadze po schronisku w Ostrowie Wlkp. 4 miesiące .... był szkieletem i lało się z niego po prostu, bardzo ciężko mu było przytyć. Ważył 12 kg, teraz 15 i nie wyglada na grubego, jest szczupły tylko wszystkich kości nie ma na wierzchu. Musi to potrwać. Quote
zerduszko Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Z niego to jest właśnie taki dzieciak, głuptasek. Możemy mu zmienić imię? Gamoń np. :lol: Nie ma biegunki, ale bardzo często robi te smierdziuchy. Dziś już nie bakuje, pewnie wszystko mu się normuje, ale jutro będzie sam na dłużej, to co 3 h nie będzie mógł wychodzić. Quote
Energy Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Nifuroxazyd podaje się przez 6 dni, nie doraźnie;)przy biegunce, zwłaszcza bakteryjnej, stanach zapalnych jelit. Doraźnie można smecte, węgiel, no i oczywiście długotrwale jakiś probiotyk. Quote
Nes2009 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Sluchajcie kupiłam Natkowi na kłopoty jelitowe Dicoflor 30. Rewelacja. Żadnych biegunek, żadnych śmierdzących kupek. To są probiotyki. Może by tego spróbować. Koszt to około 22 zł za opakowanie 30 kapsułek. Ale trzeba by było skonsultować to jeszcze z wet. czy można G. Quote
ocelot Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Pomalutku się wszystko unormuje. One w schronisku jedzą skwaśniałe resztki, może stąd te problemy. Quote
Nes2009 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Ja ten post napisałam bo przeczytałam w ulotce że normuje pracę jelit, odbudowuje florę bakteryjną. Dlatemu. A dzieciak jest to inna sprawa. I chyba pasuje do Niego jego imię. Gabryś, Gabryjel, Anioł, Stróż, Niebiańska piękność. No chyba się zagalopowałam... Quote
zerduszko Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Wiem, że będzie ok, ale chciałabym mu pomóc szybciej dojść do normy ;) Właśnie wlazł za Lizką do klatki, oj ona mu przetrzymuje futerko :lol: Ogon dalej atakuje, najgorzej jak miał kość. Potem go już jakby bardziej gonił. Ciekawe czy to jakaś autoagresja czy natręctwo. Na szczęście do ludzi jest bardzo łagodny i posłuszny. Mogę go wówczas dotykać czy zawołać i przestaje. Oby to tylko chwilowe zachowania związane z ogólnym pobudzeniem. Paduje mu Gabryś, bo do niego trzeba mieć anielska cierpliwość :lol: Quote
ocelot Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 kurcze... a ja mu tak Gabryś imię nadałam, bo już nie miałam konceptu:):):)Przy nazywaniu 100 psiaków w schronie imion zaczyna brakować:) Quote
Nes2009 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Kiedyś dawno temu słyszałam na ulicy jak ktoś wołał za psiakiem ( taki lew chow chow chyba) NIEMÓJ!!!!!!! Poszczałam się na miejscu i długo nic na oczy nie widziałam ze śmiechu! Quote
ocelot Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 No najlepiej to jednak z imionami ludzkimi:):):) Maszeruję sobie dzielnie kiedyś z pracy i słyszę "Maksiu, Maksiu", więc się rozglądam za czterołapkiem, a tu.... chłopczyk. Na szczęście niczego nei palnęłam. Dodam, że mój osobisty pies to Maksio:) Quote
zerduszko Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Ludziom się nie podobają imiona ludzkie, a lubią zostawiać imiona psom. Dlatego ja bym mu zmieniła imię, przynajmniej do ogłoszeń. Mój poprzedni tymczas Romuś został przechrzczony w nowym domu na Remuś. Był test na dziecko. Na początku zawarczał, ale nie wiem na kogo. Potem było ok, ale był na smyczy. Dziecko małe, a ja go jednak nie znam. Trochę się ogarnął z sikaniem i qpą. Wczoraj, to chyba z 5 razy posikał się w domu. Quote
leni356 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Zerduszko, mogę go na kudłacze wkleić? Jak on ma na imię? http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/bezdomniaki/Schron050.jpg Quote
zerduszko Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='leni356']Zerduszko, mogę go na kudłacze wkleić? Jak on ma na imię? http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/bezdomniaki/Schron050.jpg Nie ma imienia. Wiem tylko, że samiec... może z 6 lat ma. Przyjaźnie przybiegł do nas na głaski przez kraty. Nie wiem czy masz na wątku jakieś kudłacze od nas, ale wszystkie, które ja wklejałam mają domy. Zaraz Ci wysyłam pw z kontem. Skleroza, przepraszam. Quote
ocelot Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Kurcze ten Twój psiak faktycznie Gabrysiowaty. Quote
ocelot Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Został założony wątek pomocy finansowej dla tomaszowskich psiaków. Zapraszam choćby, żeby podbić http://www.dogomania.pl/threads/1851...0#post14637080 Quote
mshume Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Zerduszko, wyslij mi nr konta na pw. Będę sukcesywnie robić przelewy z bazarku, który był zrobiony na Pompona, już w DS :) Quote
Recommended Posts