Kociabanda2 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Przepraszam Bratku, że ja tak z innej nieco beczki, ale piesek pod moją pracą na Warszawskiej Pradze potrzebuje pilnie POMOCY. Zajrzyjcie proszę na jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/186422-POMOCY-DT-na-JU%C5%BB-%28-pies-na-ulicy-ma%C5%82y-po-wypadku-%28-BARDZO-PRZESZKADZA-ludziom-Wwa Quote
jotka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Bratek jest bardzo sympatyczny, spokojny. Gdzie jesteś domku?! Quote
jotka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Już znacznie lepiej, ale domku ani widu ani słychu Quote
amikat Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Bratek wyglada jak zdrowy pies. Biega jak zdrowy pies i je jak zdrowy pies. Miał 2 ataki padaczki - lekkie . Dzisiejszy był słabiutki - trwał 2 minuty. Szukamy dla bratka domku. To madry i kochajacy piesek . Trzeba tylko go obserwować. Rozważamy wykonanie TK głowy. To sugestia lekarzy. Cóz ..... lepiej późno niż w ogóle. Bratek jest zaszczepiony na choroby zakaźne - lekarze pozwolili. Jest odrobaczony i odpchlony Quote
__Lara Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Trzeba chlopaka rozreklamować - uczynię to w najbliższych dniach. Quote
_Goldenek2 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 amikat napisał(a):Bratek wyglada jak zdrowy pies. Biega jak zdrowy pies i je jak zdrowy pies. Miał 2 ataki padaczki - lekkie . Dzisiejszy był słabiutki - trwał 2 minuty. Szukamy dla bratka domku. To madry i kochajacy piesek . Trzeba tylko go obserwować. Rozważamy wykonanie TK głowy. To sugestia lekarzy. Cóz ..... lepiej późno niż w ogóle. Bratek jest zaszczepiony na choroby zakaźne - lekarze pozwolili. Jest odrobaczony i odpchlony W jakim celu tomografia? Mój nieżyjący już golden Charlie pierwszego ataku padaczki dostał jak miał 1,5 roku.... umarł mając 8 lat na serce po kolejnym ataku.... Miał tomografię dwukrotnie..... Tylko po co? Skoro praktycznie operacji mózgu praktycznie u psa się nie robi.... Są dwa tomografy dla psów: Warszawa i Wrocław.... Na badanie czekałam prawie 3 m-ce (koszt 2 lata temu 800 zł). Kilku wetów (może kilkunastu) zdiagnozowało padaczkę genetyczną... To po co mnie na TK wysyłali????? Ale to wiem dopiero dziś.... Quote
taks Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 _Goldenek2 napisał(a):W jakim celu tomografia? W celu wykluczenia np przyczyn organicznych padaczki i nie zawsze ich leczenie wymaga zabiegu chirurgicznego. A poza W-wą i Wrocławiem jest jeszcze Brno gdzie robią to o niebo lepsi fachowcy;) Quote
_Goldenek2 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wtedy o Brnie nie wiedziałam. Czaruś miał TK w W-wie, dwa różne opisy.... Byłam wściekła i bezsilna :(. Charlie przez cały czas brał luminal i brom... ale umarł, mój cudowny psiak :(. Quote
amikat Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Goldenku - jest jeszcze TK u braci Teodorowskich w Mikołowie od niedawna. Konsultuje tam neurolog dr Baranek z Brna. TK wysyłają do profesora do Belgii (zdaje mi się) Bratek ma ataki incydentalne. Luminal jest obciążający a brom nie zahamował ataku ostatniego. Ponadto te ataki są takie ... dziwne. On nie ma drgawek uogólnionych. Miał drżenia źrenic, zaburzenia równowagi, sztywnienie kończyn. To wskazuje jak mówia na cofanie sie krwiaka ale nie wiem czy i na ile sie cofnąl ipoczynił spustoszenie. TK wiąże sie z podanem kontrastu. Bratek był w złym stanie ogólnym i dlatego odradzili badanie. Teraz sytuacja sie zmieniła. Bratek ma się SUPER ale występują nowe objawy, obra choroby sie zmienił. ZObaczymy co zrobimy. Quote
_Goldenek2 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Mam nadzieję, że weci wiedzą co robią.... Bardzo bym chciała, aby Bratkowi pomogli :) Quote
amikat Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Ja też bym chciała... Najbardziej pomoze mu dom, jego domek jak sadzę. Quote
_Goldenek2 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 A ja zaproszę na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/187070-eko-CIASTKA-DLA-PSÓW-gt-0-chemii-ostatnie-3-paczki!!-na-Trottka-19.06-g.20-00?p=14838311#post14838311 Quote
Mysza2 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 A ja też zaproszę na bazarek dla innych bied http://www.dogomania.pl/threads/187267-Filmy-na-DVD-dla-Tofika-z-urwan%C4%85-%C5%82apk%C4%85-i-dwa-psiaczki-z-karceru Quote
BoUnTy Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='Mysza2']A ja też zaproszę na bazarek dla innych bied http://www.dogomania.pl/threads/187267-Filmy-na-DVD-dla-Tofika-z-urwan%C4%85-%C5%82apk%C4%85-i-dwa-psiaczki-z-karceru Mysza co to za psiak w Twoim AVATARKU? Czy to nie przypadkiem Sara ze schroniska w Sosnowcu? Quote
Mysza2 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Saba ze schroniska w Sosnowcu, dokładnie, ale jej historia jest dłuższa. W schronisku była tylko 2 miesiące dopóki TZ nie zdominowałam:):):) i oczywiście jest u mnie :):):) Prawie o rozwód się oparło:):): Quote
BoUnTy Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 To Ty ją znalazłaś, tak? I w końcu jednak przygarnęłaś? ;) Super, ciesze się ;) Szczegolnie, że nie byla w tamtym schronisku za długo - zresztą od początku byłam przeciwna temu schronisku, a wtedy jej wziąć nie mogłam, bo miałam tymczasowicza... ;) Quote
Avilia Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Poznałam dzisiaj Bratka. Jest naprawdę przeuroczym psiakiem!Zauroczył mnie strasznie,w sumie tak jak i reszta psiaków na Maciejkowicach. Taki wesolutki czarnuszek;) Zapomniałam tylko się dopytać,czy można go już ogłaszać? Quote
BoUnTy Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Avila jak najbardziej można, Bratek czeka na domek! Quote
beataczl Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 jak mozecie podpiszcie prosze petycje do europarlamentu: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5481 Quote
Recommended Posts