Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nika28']Puszek był trochę smutny dzisiaj :(

Jaki on piękny !!!
Tylko smutny biedaczek :(. Może ta pogoda mu dokucza, u mnie cały czas leje i coraz zimniej.

Słuchajcie, to co robimy ? Bo Puszek / Miś Yogi ma 14 lat i tak naprawdę nie wiemy ile on ma jeszcze czasu.

A do Zuzi kiefy mógłby trafić, ten remont to dłużej potrwa niż tydzień, dwa ?
Jeśli nie tam do hoteliku to czy Renata5 może już oczekiwać psiaka ?
Jak to wygląda na ten moment ?

Posted

andegawenka napisał(a):
:hmmmm:Nie widzę wpłaty za maj, a jestem w spisie pod majem w jednorazowych:niewiem:

Ale jesteś we wpłatach na mc kwiecień i na mc maj. Może oto chodziło Mantis.

A jeśli chodzi o wizyte co pisałaś wcześniej to może napisz na watku krakowskim.

Posted

46 stron a Yogi siedzi w kojcu.
Czuje sie troche winna bo powinnam zajac sie chociaz "wirtualnie" tym psiakiem, ale nie dam rady. Mam na glowie za duzo, o wiele a jeszcze teraz bede miala zdecydowanie mniej czasu, zeby ogarniac dogo. przepraszam...
Dlatego prosze, niech znajdzie sie osoba, ktora wezmie sprawe Yogiego w swoje rece :(

Posted

Ale teraz trzeba tylko podjąć decyzję gdzie psiaka wyciągamy i dalej już niewiele zostało.
Transport organizować i jedna wizyta w Głownie po wyciągnięcie psiaka i Yogiś będzie wolny i szczęśliwy.

Posted

Salbinko, masz zapchaną skrzynkę, jak tylko ją opróżnisz, poleci numer konta misiowej skarbonki :)

andegawenka napisał(a):
:hmmmm:Nie widzę wpłaty za maj, a jestem w spisie pod majem w jednorazowych:niewiem:

Ależ jest Twoja wpłata w majowych deklaracjach. Jednorazowych w maju nie było w ogóle.
Hmm, może odróżnię to kolorami, żeby jednorazowe wpłaty odróżniały się od deklaracji.

Posted

Mantis napisał(a):
Salbinko, masz zapchaną skrzynkę, jak tylko ją opróżnisz, poleci numer konta misiowej skarbonki :)

Ależ jest Twoja wpłata w majowych deklaracjach. Jednorazowych w maju nie było w ogóle.
Hmm, może odróżnię to kolorami, żeby jednorazowe wpłaty odróżniały się od deklaracji.

Jest dobrze tylko ja:stupid::splat:

Posted

Zmieniłam kolorystykę i jest lepiej :)

Mógłby ktoś napisać piękny tekst do ogłoszeń? Bo z tym u mnie krucho :roll: Będzie tekst to powrzucam psiuniowi ogłoszenia tu i ówdzie :)

Posted

Mantis napisał(a):

Mógłby ktoś napisać piękny tekst do ogłoszeń? Bo z tym u mnie krucho :roll: Będzie tekst to powrzucam psiuniowi ogłoszenia tu i ówdzie :)

Mantis było dobrze:oops::oops:to ja nie umiem przeczytać:oops:;)

Posted

salibinka napisał(a):

Ale mam pytanie - co dalej z Yogim? Madallena go jednak nie wyciagnie, wiec kto?

Jeśli będzie coś wiadomo, do którego hoteliku Puszek/Yogi jednak jedzie, i znajdzie się transport, to ja jestem w stanie go wyciągnąć.

Tylko że na razie nic nie jest wiadomo... :roll:

Posted

Mantis napisał(a):

Niei wiem, czy bedzie piekny ale mogę spróbować..., na kiedy???

Posted

andegawenka napisał(a):
Mantis było dobrze:oops::oops:

No właśnie nie było, zlewało się wszystko. Teraz widać jasno i wyraźnie, które wpłaty są jednorazowe, a które stałe :)

Posted

Jestem.Dopiero niedawno włączyli nam światło:shake:
U mnie Yogus może byc tak jak wczesniej pisałam za 320zł.Zuzia ma 70zł taniej,więc to jest baaardzo dużo zważywszy na wszystko,a najbardziej na to,ze Yogi ma tylko 130zł deklaracji stałych.Więc przemyslcie to,żeby potem nie było niespodzianek.Mam adoptowanych 5 starych,chorych psów i szóstego nie adoptuję.Cena jest taka,a nie inna,bo będe miała tylko 6-7 psiaków na hoteliku,a nie kilkanaście,nie mam bud,tylko pomieszczenie w budynku,które będzie zimą ogrzewane.Decydujcie,a w razie co,to w sobotę może Yogi do mnie przyjechac

Posted

Renata5 napisał(a):
Jestem.Dopiero niedawno włączyli nam światło:shake:
U mnie Yogus może byc tak jak wczesniej pisałam za 320zł.Zuzia ma 70zł taniej,więc to jest baaardzo dużo zważywszy na wszystko,a najbardziej na to,ze Yogi ma tylko 130zł deklaracji stałych.Więc przemyslcie to,żeby potem nie było niespodzianek.Mam adoptowanych 5 starych,chorych psów i szóstego nie adoptuję.Cena jest taka,a nie inna,bo będe miała tylko 6-7 psiaków na hoteliku,a nie kilkanaście,nie mam bud,tylko pomieszczenie w budynku,które będzie zimą ogrzewane.Decydujcie,a w razie co,to w sobotę może Yogi do mnie przyjechac

A czy byłaby opcja, żeby z czasem stał się tymczasem domowym ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
A czy byłaby opcja, żeby z czasem stał się tymczasem domowym ?

Jeżeli waży powyżej 10kilo,to nie ma takiej opcji,bo nie udźwignę cięższego psa i nie zniosę/wniosę po schodach,bo mieszkam na piętrze.No chyba,że Yoguś umiałby/nauczyłby sie sam spacerować po schodach.Ale z mojego doświadczenia wiem,że nie każdy niewidomy pies jest reformowalny w tej sprawie.Na przykład Edi,10-cio letni slepaczek,śmigał po schodach az miło:),a już Opalik,czy Antoś(niewidome staruszki)absolutnie nie dawały rady pokonać schodów

Posted

Ja może krótko podsumuje obecną sytuację:
MIś Yogi nadal w schronisku,
hotelik u ZuziM - koszt 270zł, możliwy za ok.3-4 tygodnie (z uwagi na remont)
hotelik u Renaty5 - koszt 320zł, możliwy od soboty.

Ile waży Yogi ? Chyba powyżej 10kg. Ale to by się musiały wypowiedzieć osoby które psiaka na żywo widziały.

Pytanie : co dalej ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja może krótko podsumuje obecną sytuację:
MIś Yogi nadal w schronisku,
hotelik u ZuziM - koszt 270zł, możliwy za ok.3-4 tygodnie (z uwagi na remont)
hotelik u Renaty5 - koszt 320zł, możliwy od soboty.

Ile waży Yogi ? Chyba powyżej 10kg. Ale to by się musiały wypowiedzieć osoby które psiaka na żywo widziały.

Pytanie : co dalej ?

Bardzo dobre podsumowanie.
I pytanie tez jak najbardziej adekwatne do sytuacji.
Ja tylko jeszcze dodam,że nie ma nawet połowy deklaracji jakby szedł do Zuzi,no i jak z umową psiaka?czy tam daja psy na dt,czy trzeba go wyadoptować,jak to wygląda,no i przede wszystkim kto bierze formalną odpowiedzialnośc za Yogusia?

Posted

Dogo07 napisał(a):

Ile waży Yogi ?

Ok. 15 kg.

Renata5 napisał(a):
czy tam daja psy na dt,czy trzeba go wyadoptować,jak to wygląda,no i przede wszystkim kto bierze formalną odpowiedzialnośc za Yogusia?

Tak, tam wydają psy na DT.
Ja nie podejmuje się wzięcia formalnej odpowiedzialności za Puszka, musiałby się zgłosić ktoś chętny...

I czekam nadal na tekst do ogłoszeń od koss, bo widzę że coś chyba nie wypali z tym hotelikiem :(