andegawenka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Chyba mu trzeba zdjąć z karku ze 4 lata. Mojego też wycenili na 12 a ząbki mówią ze około 8 lat i teraz tak wygląda młodo...te schroniska tak dokładają. Quote
ranias Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Nasz Aniczek to żywe sreberko i zdrowiutkie - to najważniejsze:lol: Quote
nika28 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Cieszę się że badania wyszły dobrze i wszystko z Anikiem w porządku :) Teraz tylko domku brakuje :( Quote
salibinka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Zuziu:loveu:, dziękujemy za badania i wieści :). Myślę, że pod Twoją opieką Anik raz dwa zapomni o anemii. Cały Anik w dobrym zdrowiu - hurra :) Tyle w nim pasji życia! Mantis, a jak wygląda teraz sytuacja Anika od strony finansowej? Quote
ranias Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Aniczku, pora na spacerek i popołudniowe mizianki:loveu: Quote
Mantis Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Bardzo się cieszę, że Anik jest zdrowy. Podziwiam kondycję. Anika i Zuzi :lol: Zuziu, jesteś dla swoich podopiecznych jak poranna rosa... rozkwitają :loveu: Wpłynęły deklaracje od cioteczek - Salibinki i Kmurdz. Bardzo dziękuję :) Salibinko, w anikowej skarpecie zostało 503,50zł. Quote
Onaa Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 A ja chciałam zapytać czy Anik to jest takiej wielkości jak Rumek ? Quote
kora78 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 oj, wiekszy, widac na pierwzzy rzut oka. nie o wiele wiekszy, ale wiekszy. rumek jest drobniutki, ciut wiekszy, niz sznaucio mini,a Anik juz tak w okolicy kolan najlepiej, niech zuziaM go zmierzy i juz :) Quote
zuziaM Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Mantis napisał(a): Salibinko, w anikowej skarpecie zostało 503,50zł. Nie zapominajcie o 24 zl, ktore zostaly jeszcze u mnie z wplaty od Fundacji. I mimo, ze Aniczek zdrowy, to od wczoraj ma biegunke. Powod moze byc taki, ze to jeszcze po sedalinie, ktory dostal, zeby mozna mu bylo pobrac krew. Albo inny, ze zmienilam sucha karme na Boscha...... Daje Anikowi Taninal. A jak do jutra nie przejdzie, to bedzie dostawal Enteroferment. Ale powinna przejsc, bo nie jest tragiczna wlasciwie, ale kupki luzniejsze niz byly. Dogo07 napisał(a):A ja chciałam zapytać czy Anik to jest takiej wielkości jak Rumek ? Anik jest troche wyzszy od Rumeczka... jakies ok. 5 cm. Wyglada ogolnie na wiekszego psiaka, bo ma dluzsza i bardziej napuszona siersc. Jak ona calkiem odrosnie, to Aniczek bedzie wygladal jak sliczny PON. Quote
zuziaM Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Zapomnialam zapytac. Czy chcecie zeby Anikowi zbadac oczka na specjalistycznym sprzecie ? Moj pan doktor ma takie urzadzenie i moze powiedziec, czy Aniczek ma jakies szanse na wyzdrowienie..... Koszt nie mam pojecia jaki bedzie ... 20 czy 50 zl .... Nie wiem. Quote
coronaaj Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Mantis napisał(a):Bardzo się cieszę, że Anik jest zdrowy. Podziwiam kondycję. Anika i Zuzi :lol: Zuziu, jesteś dla swoich podopiecznych jak poranna rosa... rozkwitają :loveu: Wpłynęły deklaracje od cioteczek - Salibinki i Kmurdz. Bardzo dziękuję :) Salibinko, w anikowej skarpecie zostało 503,50zł. Super wiesci o Aniku...ciesze sie...a jak Dagusia? Ostatnie zdjecia super. Kto zbiera na Anika? Poprosze na pw konto...i dane. Quote
andegawenka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 zuziaM napisał(a):Zapomnialam zapytac. Czy chcecie zeby Anikowi zbadac oczka na specjalistycznym sprzecie ? Moj pan doktor ma takie urzadzenie i moze powiedziec, czy Aniczek ma jakies szanse na wyzdrowienie..... Koszt nie mam pojecia jaki bedzie ... 20 czy 50 zl .... Nie wiem. Jestem za, bo i ja mam slepaczka...Zuziu a nie wiecej takie badanie kosztuje? Quote
salibinka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jeżeli jest możliwosć, jest sprzęt, trzeba to zrobić. Quote
Mantis Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 coronaaj napisał(a):Super wiesci o Aniku...ciesze sie...a jak Dagusia? Ostatnie zdjecia super. Kto zbiera na Anika? Poprosze na pw konto...i dane. Mantis zbiera :) Numer konta poleciał na pw. Bardzo dziękuję :Rose: Quote
zuziaM Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Moj pan doktor juz dzisiaj jest po urlopie wlasnie, ale pojade do niego jutro albo pojutrze. Dzisiaj moze byc kolejka. I tak musze do niego jechac, bo mam zdjecie RTG do skonsultowania. A koszt badania naprawde nie wiem, jaki jest. Nigdy nie badalam oczek psiakow. Quote
zuziaM Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Bylam dzisiaj z Anikiem u pana doktora. Nie badal oczek aparatem, bo od razu po obejrzeniu ich tylko golym okiem powiedzial, ze to starcza zacma i nic nie da sie na to poradzic. Niestety, Aniczek juz mnie nie zobaczy ..... Ale za to dostal dwa zastrzyki .. przeciwzapalny i antybiotyk dlugodzialajacy, bo wygryzl sobie rane na pupie i ona zaczela ropiec. Smarowalam mu to mascia z antybiotykiem, ale nie pomoglo i pokazalam doktorowi. Wygolil to miejsce i psiknal sreberkiem. Mam mu to pozniej , jak bedzie trzeba smarowac jodyna. Ale moze sie wczesniej zagoi. Moze to rzeczywiscie jakies alergiczne. Musze to obserwowac stale. Kosztowalo to razem z obejrzeniem oczek - 50 zl. Quote
andegawenka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 (Dostałam taką samą diagnozę...niestety mój też mnie nie zobaczy.) Musiało go nielicho swędzieć.... Quote
ranias Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Pupo Aniczkowa- masz być śliczna i zdrowa ;) Quote
salibinka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Pisałam o tym, że nowe ogłoszenia ukażą sie ok. 20 sierpnia - tak obiecała osoba, u której wykupiłam pakiet... Ale do tej pory nie wróciła i nie mam info:shake:. Bazarek stoi. Zatem pomoc ogłoszeniowa potrzebna, bo zrobi się Aniczkowi przestój... Pupka trochę lepiej? Quote
ranias Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Czekamy na wieści o Aniku i jego szanownej pupci :lol: Quote
salibinka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Cześć, Anikowa Pupo, goisz się troszkę?:lol::loveu: Quote
zuziaM Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 To miejsce wystrzyzone przez pana doktora jest juz jakby ladniejsze. Ale powstaly dwa nowe, ktore Anik wygryza z wielka luboscia !!!! Dzisiaj mu i to wystrzyge, zeby zmoczona siersc sie nie przyklejala do ranek. Kurcze, czemu on to robi ????? Mam nadzieje, ze po jodynowaniu zaczna przysychac wreszcie. I odstawilam na jakis czas witaminy i wolowine. Zaczal sie wygryzac wlasniue w momencie, kiedy zaczelam podawc mu do jedzenia mieso wolowe i witaminy. Zobaczymy ..... I nie napisalam chyba, ze podczas wizyty u pana doktora zwazylam chlopaka .... waga : 15,5 kg. Quote
ranias Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Aniczku, zostaw pupę w spokoju.Chyba piesio ma jakiś problem, skoro się sam rani:shake: Quote
coronaaj Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ranias napisał(a):Aniczku, zostaw pupę w spokoju.Chyba piesio ma jakiś problem, skoro się sam rani:shake: Moze jakas alergia??? Co wet na to? Przeslalam na Anika 70zl dzisiaj na Anie..... Quote
Recommended Posts