Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tę olbrzymią mam już na szerloku (Kielce,Kraków,Katowice)-namiary na erkę tak awaryjnie,ale mogę edytować jeśli mają być na kogoś innego,Puszka na szerloku (Kielce),a od wtorku będzie w anonsach na erkę.

Posted

[quote name='ewelinka_m']

sunieczka ma podobno ok roku, bardzo łagodna i przyjazna...
tylko ciąży na niej już wyrok...dyminy :-(

Sliczna sunka, tylko jak jej pomoc;-(

Posted

Uśpiłam rodzinkę,to przysiądę jeszcze i wklepię ją na mazowieckie,łódzkie,podkarpackie.No szkoda psa naprawdę,bo nikt takiego giganta z Dymin nie weźmie,bo strach,a oni o osobowości psa mówią tylko tyle,że "pies-no jak każdy,przywieziony",no to kto weźmie kota w worku wielkości źrebaka.
Mała poprawka:sukę mam na 10 miast na szerloku (południowa i centralna Polska) i 2x na allegro (świętokrzyskie,małopolskie)-zmodyfikowane aukcje,które kończą się jedna jutro, druga pojutrze,więc i oglądalność może większa będzie.

Posted

[quote name='ewelinka_m']Wróciłam od p.Ani i już wstawiam zdjęcie ;)

sunieczka ma podobno ok roku, bardzo łagodna i przyjazna...
tylko ciąży na niej już wyrok...dyminy :-(

p.s 15 sierpnia p.Ania wyjeżdża na wakacje..musimy do tego czasu znaleźć domek dla Puszka ..

i gdzie to 70 kg wstawic? na zdjéciu wygláda na malutká, lepiej byloby przy czlowieku. macie jakies dt platne?

Posted

Erko, a może tą młoda duzą sunię zaproponować temu panu, którego dziś podesłałaś? Tylko to ma być pies dla rodziców, na wieś, na gospodarstwo i suka bez sterylki chyba nie powinna tam jechac. Do tego do kojca. Dopytywała, ile ma byc w tym kojcu, ale ludzie często mówią to, co chcemy usłyszeć. Niepotrzebnie wcześniej wtrąciłam, że pies nie jest maszynką do szczekania. Myslę, że wizyta przedadopcyjna byłaby tu wskazana. Z tym, ze pan prosił o jakies inne propozycje, jesli nie Sonia, wiec jest otwarty. Ona tym lepsza byłaby, że nie jest agresywna, a tam jest drób i krowy.

Posted

Jak będę miała chwilę, to może trzeba jej założyć wątek, bo sprawa megapilna.
Wysłałam jej zdjęcie do ludzi spod Tarnowa, któy wczesniej chcieli ON-ke, maja się zastanowić ,ale jeszcze nie dali odpowiedxi.

Dzwoniłam do E.DEREK z prośba o pomoc, on ajest kompletnie zapsiona, ale powiedziała,ze jak nie będzie innego wyjścia, to spróbuje załatwić miejsce w hotelu w Wieliczce, musiałbysmy tylko sunię dowieźć i zbierać kasę na sterylke.

Posted

Jak miło:ktoś zauważył moją aukcję allegro tej olbrzymiej suki z okolic Daleszyc,ale prosi i tak o fotki Soni.Chyba już z kimś się kontaktowała,bo ja Soni już od dawna nie mam na allegro.Oczywiście wysłałam i fotki i namiary.Fajnie jakby któraś olbrzymka znalazła dom:-)

Posted

Zwracam się do kielczanek z ogromną prośbą, czy mógłby ktoś przejść jutro na ulicę Sienkiewicza??? Ja niestety pracuję i nie dam rady się już wyrwać!!!!

Wczoraj odebrałam psa w tragicznym stanie od rumuńskich dzieci.:angryy::angryy::angryy:

Dzieci biorą sobie szczeniaczki, które nie są karmione, pojone w tym skwarzę, leża przywiązane na słońcu, bo żebrzą na "wodę dla psa".:diabloti:

Wczoraj nie chciano oddać mi dobrowolnie psa, doszło do szarpaniny, pół dnia jeździłam z policją i śledziłam tę rodzinkę.

Z relacji przechodniów wynika, że szczeniaków było więcej, mnie udało się odebrać tylko jednego,który jest w kiepskim stanie.

Jeżeli ktoś spotka taki dramatyczny widok proszę o kontakt 791533440.

Posted

Jest ratunek dla tej suni kaukazowatej z Daleszyc:lol:.

Ogromnie dziekuję E.DEREK, która załatwiła miejsce dla suni w hotelu w Wieliczce:loveu::loveu::loveu:.

Musimy tylko tam sunię dowieźc i potem pomóc finansowo w sterylce.

Transport bedę miała na niedzielę, myślę,ze do tego czasu sunia dotrwa na tej wsi.

Posted

Znowu jest ogromny problem.
Cztery lata temu odebrałysmy sunię i szczeniaka od faceta, u którego były w fatalnych warunkach. Zostały wyadoptowane przez koleżankę do podkieleckiej wsi.
To Ira 4 lata temu.

Uploaded with ImageShack.us

Kilka dni temu miałam tel z TOZ,ze do nich z kolei dzwoniono z UM ,ze jakis facet był u nich, szukał kogos z TOZ i twierdził,ze suka , która od niego zabrano wróciła do niego , a on jej nie chce.

Poszłam tam zobaczyć, syf jeszcze wiekszy, niz 4 lata temu,ledwo ją dostrzegłam, bo czarna sunia siedziała w budzie, tylko jęzor wywalony był widoczny, bo tam wszystko czarne, wszystko w węglowym pyle. Wydawało mi sie ,że to ta sama sunia, później porównałam zdjęcia i to była z pewnością ona.
Sunia na łancuchu, założonym bez obroży bezpośrednio na szyi, w pełnym słońcu, w budzie pewnie z 60 stopni, trochę brudnej wody.
Faceta nie było w domu, spuściłam sunię z łańcucha, zaniosłam jedzenie i wodę.
Koleżanka odszukała umowę adopcyjną, zadzwoniła do kobiety, ta stwierdizła ,że Ira jej bardzo uciekała i wydała ja kuzynowi do Łomży, który miał niby lepsze ogrodzenie.
Ja też do niej dzwoniłam i miała dowiedzieć się co z sunią u kuzyna i oddzownic.
Oczywiście na drugi dzień nie oddzowniła, nie odbierała równiez telefonów ode mnie. Juz było wiadomo,że kręci .
W końcu dodzwoniłysmy sie do niej, dalej do niczego sie nie przyznawała, trzymała sie wersji o wydaniu suni do Łomży, ale tam nie zadzwoniła, nie chciała tez podac tel.

Chodzę już tam dzisiaj czwarty raz, za każdym razem odwiązuję sunię z łańcucha, żeby chociaz moga znaleźc kawałek cienia, a o to trudno , bo malutkie podwórko zagracone jakims żelastwem,śmieciami, a wszystko w węglowym pyle, jak tylko dotknę suni jestem cała czarna. Kupiłam jej obróżke , zanosze jeść i pić. Wczoraj do gara, do którego wsypałam sucha karmę facet wlał jakąś skiśnietą zupę i do pełna spleśniałego chleba, dzisiaj karma tez spleśniała i do wyrzucenia, a wody nie było ani grama.

Dzisiaj dopiero zastałam faceta, on nie jest całkiem ok i dlatego trudno sie z nim dogadać. Okazało się,że Ira wróciła do niego 1,5 roku temu, a dlatego teraz był w UM, bo Straż Miejska sprawdzała,że nie ma świadectwa szczepienia, a on powiedział,że to nie jego pies, bo on go oddał.

Powiedziałam mu,żeby jej nie wiązał chociaż w te upały, bo buda w pełnym słońcu i nie ma jej gdzie przestawic, ale on na to,ze ona od razu ucieka i sąsiedzi dzwonia do Straży, która wlepia mu mandat.

Sunię trzeba koniecznie zabrać , ale gdzie????

Inna sprawa z tym babskiem, nie wiem,czy wogóle da sie co zrobic z niedotrzymaniem przez nia punktu umowy o nieprzekazywaniu psa w inne ręce bez powiadomienia wydającego.
Wogóle nie wiadomo, czy oan jej uciekłą, czy ja wydała, a jeżeki tak, to gdzie, bo nie sądzę,żeby wróciła z Łomży.
W każdym razie i tak mądra sunia,ze znalazła bidulka to miejsce, gdzie kiedys była i chociaz tam tak fatalne warunki, to tam wróciła.

Nie wiem, co teraz zrobić, bardzo mi jej szkoda. Ira ma teraz ok 5 lat, jest bardzo przyjacielska sunią, łagodną . Dlatego ten typ jej nie chce, bo jak mówi, on by chciał psa, który by gryzł, jak ktos wchodzi na podwórko.
Tak to wygląda

Posted

Baba twierdziła,że u niej przeskakiwała przez ogrodzenie, ale jej nie ma co wierzyć, bo caly czas kłamie. U faceta cały czas jakies menele wchodzą i otwierają bramkę, a ogrodzenie jest nieszczelne.