ewab Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='eve-w']http://img716.imageshack.us/img716/1326/1002153v.jpg matko boska. co sie z nia stalo! Czy inne psy w boksie maja wylysienia? Jezeli tak, to nuzeniec. Jezeli nie to grzyb, swierzb a moze depresja. Trzeba jej od razu zeskrobiny pobrac. Dom, ktory ma inne zwierzaki musi je zabezpieczyc. Sunia na starcie musi dostac advocate'a i dobra obrozke np. Kiltix. To samo z innymi psami, ktore sa w domu. Zaczynaja sie koszta, dosc spore jak na dzien dobry. Sunia musi miec zalozony watek, trzeba kudlacze poporosic o pomoc. Eve-w my wiemy co trzeba, tylko nie jesteśmy w stanie tego zrobić:placz::placz:. Ilość psów potrzebujących jest taka, że nie każdemu możemy pomóc. Quote
Kar0la Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ja to się boję wchodzić do Was na wątek. Tyle tego psiego nieszczęśacia. :-( Quote
Jaaga Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Czekoladowa sunia śliczna, ale kto jej da tymczas ? Może to jedynie zwykłe uczulenie na pchły, czasem nawet paskudniej wygląda. Tylko, kto w ślepo ją weźmie na DT? Z takim wygladem długo nie zagości w tym "sanatorium". Quote
Elka_Ka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='erka']To pełne strachu, błagalne spojrzenie:( nie da mi pewnie spać. One wszystkie mają takie spojrzenia:-(:-( Zastanawia mnie, dlaczego tacy ludzie w ogóle chcieli pracować w schronisku dla bezdomnych zwierząt, gdzie - jak do tej pory mi się wydawało - trzeba mieć szczególnie dużo serca dla cierpiących, porzuconych i samotnych psów czy kotów. Tak myślałam do niedawna. Teraz okazuje się, że jestem w błędzie. Pracownicy schroniska w Dyminach nakreślili bowiem nowe kryteria. A takim sk...om to jest obojętne gdzie pracują w schronisku, prosektorium, szpitalu, urzędzie skarbowym czy zakładzie pogrzebowym. To są przyd...pasy jakiś młotków na wysokich stołkach i są tam nie z miłości czy choćby sympatii do zwierząt tylko po to żeby kasę brać. Złota praca na państwowym stołku i jeszcze można na boku dorobić sprzedając psy pseudochodowcom albo smalcownikom. I bezpiecznie jest bo pies się nikomu nie poskarży, ani zdjęcia nie zrobi, ani na ukrytą kamerę niczego nie nagra.:angryy::angryy: Może u tej rudej psiuni to tylko brud i skołtunienie, nie za bardzo widać na zdjęciu:shake::-( Quote
jkp Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Dziewczyny przepraszam ale to chyba tu miałyscie jakis namiar na DS dla duzego psa co " groźnie wyglada" i bedzie straszył tym wygladem ? Pamietam ,ze dyskutowałyscie o Irze i o innych duzych psiakach przy okazji . Moze jeszcze aktualne przypadkiem ?? Pipi zebrała ( po godzinach rozterek i bicia sie z myslami) 40 kg psa wyrzuconego na jej oczach z samochodu :(. Quote
E-S Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ja w sprawie Czekoladki - tej kudłaczki czekoladowej z tym "czymś", nużeńcem, grzybem, cholera wie - nikt nie ma tyle kasy, żeby samodzielnie ją zasponsorować. Ale jest nas dużo na dogo - błagam, załóżcie jej indywidualny wątek, podajcie tu link, tytuł dobry trzeba dać - coś w stylu "parszywieje w oczach", no bo to tak dokładnie wygląda, że pilnie kasa potrzebna na jej ratowanie i do dzieła, ja już wyjeżdżam, będę tylko gościnnie o ile mi się uda na kompie, do 15 IX mnie nie ma, więc się tego nie podejmę. Ale uratować ją trzeba koniecznie. Quote
mrs.ka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 jkp napisał(a):Dziewczyny przepraszam ale to chyba tu miałyscie jakis namiar na DS dla duzego psa co " groźnie wyglada" i bedzie straszył tym wygladem ? Pamietam ,ze dyskutowałyscie o Irze i o innych duzych psiakach przy okazji . Moze jeszcze aktualne przypadkiem ?? Pipi zebrała ( po godzinach rozterek i bicia sie z myslami) 40 kg psa wyrzuconego na jej oczach z samochodu :(. tak,to ja miałam ten kontakt tylko ,że to musi być suka i to wysterylizowana,w razie co to pisz do mnie Quote
ewelinka_m Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='andzia69']o to pytałam już wcześniej...Opatka dalej bez domu - tyle wiem:( a czy Misiek dalej koczuje na osiedlu? a teraz ciutkę optymistycznie - Kajtuś już w nowym domku!:p:p:p andziu Misiek zdaje się, że trafił do świetnego spa...zwanego kieleckim schronem :-( w każdym razie z tego co się orientuje nie widziano go od jakiegoś czasu na osiedlu:shake: Opatce przydałyby się nowe fotki..bo z pewnością trochę się zmieniła..nie widziałam jej w hoteliku ostatnio..ona pojechała do dt? jeśli tak to fajnie by było jakby udało jej się cyknąć zdjęcia na kanapie czy cosik:roll: muszę też odnaleźć nr do tych ludzi od yorkowatej Miki..nie mam pojęcia nawet czy ona nadal czeka na dom bo oczywiście nikt nas nigdy nie raczy poinformować :mad: i jeszcze w imieniu naszej Tani bardzo proszę o kciuki za naszą kielecką kicię Figę, która jest na stałe u Od-nowy...jest bardzo chora..w ciągu jednego weekendu jej stan drastycznie się pogorszył :-( Quote
Aga-ta Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 przepraszam, ze nie na temat, ale moze komus przyda sie torebka, pasek lub ozdobny szaliczek http://www.dogomania.pl/threads/192629-TOREBKI-PASKI-OZDOBNY-SZALICZEK-NA-BENKA-W-DWUPAKU-DO-20.09-do-24-tej?p=15358264 Quote
savahna Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Teri ma komplet ogłoszeń z wyjątkiem 3 czy 4 portali,z którymi oczywiście miałam problem.:eviltong:Moze tym razem coś z tego będzie...?:razz: Quote
ewelinka_m Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Savahna dzięki , miejmy nadzieję, że tym razem się uda...a ja już się biorę do roboty i zaraz na meila podeślę Ci Zuzię ;) Quote
savahna Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Własnie miałam pisać,żeby ktoś mi podesłał Zuzię.Szukałam zdjęć,bo gdzieś były,ale nie znalazłam.Ewelinka czuwa,:evil_lol:więc czekam>:eviltong: Quote
erka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Pamietajcie tego psiaka, którego zdjęcia wsatwiała Ati? Jeszcze niedawno w schronie wyglądał tak; Wystarczylo niewiele dni w normalnych warunkach, normalnego wyżywienia i psiak wyglada zupełnie inaczej, to wcale nie musi byc nużeniec. Myślę,ze w przypadku kudłatki byłoby to samo, ale musi jej ktos pomóc. Naprawdę my nie damy rady tworzyc kolejnego wątku psiaka, juz na te , które są nie jesteśmy w stanie wejść i cos napisać. A na większości wątków pojedyńczych psów, które założyłyśmy zero jakiejkolwiek pomocy, kisimy sie we własnym sosie , hopając tylko wątek w górę. Nie mamy juz niestety żadnej wolnej mocy przerobowej:cool3:, ani osobowej ,ani finansowej.:shake: Quote
malagos Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Jaaga napisał(a):Czekoladowa sunia śliczna, ale kto jej da tymczas ? Może to jedynie zwykłe uczulenie na pchły, czasem nawet paskudniej wygląda. Tylko, kto w ślepo ją weźmie na DT? Z takim wygladem długo nie zagości w tym "sanatorium". a powiedzcie mi, jakiej ona jest wiellkosci, duża? Quote
ewab Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 malagos napisał(a):a powiedzcie mi, jakiej ona jest wiellkosci, duża? Czekoladka jedni zaliczą do małych inni do średnich (ale w tych dolnych rejestrach). Quote
malagos Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 ewab, odpisałam ci na pw, ale masz zapchaną skrzyneczkę :) Quote
ewab Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 malagos napisał(a):ewab, odpisałam ci na pw, ale masz zapchaną skrzyneczkę :) Odepchałam:) Quote
E-S Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Wątek Czekoladki: http://www.dogomania.pl/threads/192659-Jak-schronisko-mo%C5%BCe-zniszczy%C4%87-psa-...-Czekoladka-w-powaznych-tarapatach-...-%28?p=15361243#post15361243 Quote
divia_gg Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Bazarek budowy na bude Oskarka u Jaagi: http://www.dogomania.pl/threads/192662-Budowy-bazarek-dla-Oskarka-u-Jaagi-zeby-mial-gdzie-mieszkac-na-zim%C4%99-%29Do-odkrycia-%29?p=15362030#post15362030 Zapraszam i prosze o odwiedzanie;) Quote
saga_86 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Odezwała się do mnie Pani pytając o kotka który już jest nieaktualny ( to była młodziutka kociczka z domu tymczasowego, kuwetkowa, łaciata), podaję mail [email protected] .Może komuś się przyda adresik mailowy, no i nie wiem skąd jest Pani- trzebaby dopytać Quote
savahna Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 A ja własnie skończyłam ogloszenia Zuzi.:lol:Potem weszłam na pw doczytałam i...widzę,że niedługo cierpieć będziemy na brak psiaków małych zwłaszcza.:evil_lol:A może proponować jakieś schroniskowe bidy.Tam jest np.od dłuższego czasu tzn.od wyciągnięcia pierwszych kudłatek taka czarno- biała kosmatka... No ale ja tu tylko sprzątam...:eviltong:Zgadzam się ze stwierdzeniem erki,że kisimy sie we własnym sosie a ludzie z Polski chętni do pomocy w gardłowych sytuacjach co widać po czekoladce, nie myslicie coś w tym kierunku...tzn.żeby tu trochę świata wpuscic?;) Quote
divia_gg Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 przeciez nikt tu nic nie zamyka:) kazdy chetnie witany, o ile nie maci i nie gada glupot:D to Polska narazie nie chce nas za bardzo, choc oczywiscie dziekujemy wszystkim za ogromna pomoc;) Quote
erka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Niestety trójłapka traci tymczas w czwartek! Kompletnie nie ma co z nią zrobić! Trafi chyba z powrotem na ulicę! Jest mało czasu na znalezienie jakiegoś rozwiązania, tym bardziej ,że nie spodziewałyśmy się ,że sunia tylko tyle będzie mogła zostac w dt. Dałam ogłoszenie do Echa Dnia,aby znaleźć właściciela,na co nie liczę, albo kogoś , kto ja przygarnie, ale ogłoszenie ukaże sie dopiero w środę. A jak można sądzić po ofertach dla Fuksika, tez trzyłapka, który ma i tak przewagę nad sunia , bo jest szczeniakiem, to nie ma co liczyć,ze jej ktos pomoże. W takim razie wydaje mi sie ,ze humanitarniej niz wyrzycic na ulice, albo oddac do schronu, bedzie sunie uśpic. Quote
LadyS Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 erka napisał(a):Niestety trójłapka traci tymczas w czwartek! Kompletnie nie ma co z nią zrobić! Trafi chyba z powrotem na ulicę! Jest mało czasu na znalezienie jakiegoś rozwiązania, tym bardziej ,że nie spodziewałyśmy się ,że sunia tylko tyle będzie mogła zostac w dt. Dałam ogłoszenie do Echa Dnia,aby znaleźć właściciela,na co nie liczę, albo kogoś , kto ja przygarnie, ale ogłoszenie ukaże sie dopiero w środę. A jak można sądzić po ofertach dla Fuksika, tez trzyłapka, który ma i tak przewagę nad sunia , bo jest szczeniakiem, to nie ma co liczyć,ze jej ktos pomoże. W takim razie wydaje mi sie ,ze humanitarniej niz wyrzycic na ulice, albo oddac do schronu, bedzie sunie uśpic. Wrzucę ją na kilka stron i wyślę do znajomych, tylko proszę o zdjęcia i kontakt, a także parę słów o suni. Quote
Recommended Posts