Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eve-w']http://img716.imageshack.us/img716/1326/1002153v.jpg

matko boska. co sie z nia stalo!
Czy inne psy w boksie maja wylysienia? Jezeli tak, to nuzeniec. Jezeli nie to grzyb, swierzb a moze depresja.
Trzeba jej od razu zeskrobiny pobrac. Dom, ktory ma inne zwierzaki musi je zabezpieczyc. Sunia na starcie musi dostac advocate'a i dobra obrozke np. Kiltix. To samo z innymi psami, ktore sa w domu. Zaczynaja sie koszta, dosc spore jak na dzien dobry. Sunia musi miec zalozony watek, trzeba kudlacze poporosic o pomoc.
Eve-w my wiemy co trzeba, tylko nie jesteśmy w stanie tego zrobić:placz::placz:. Ilość psów potrzebujących jest taka, że nie każdemu możemy pomóc.

Posted

Czekoladowa sunia śliczna, ale kto jej da tymczas ? Może to jedynie zwykłe uczulenie na pchły, czasem nawet paskudniej wygląda. Tylko, kto w ślepo ją weźmie na DT?
Z takim wygladem długo nie zagości w tym "sanatorium".

Posted

[quote name='erka']To pełne strachu, błagalne spojrzenie:( nie da mi pewnie spać.

One wszystkie mają takie spojrzenia:-(:-(

Zastanawia mnie, dlaczego tacy ludzie w ogóle chcieli pracować w schronisku dla bezdomnych zwierząt, gdzie - jak do tej pory mi się wydawało - trzeba mieć szczególnie dużo serca dla cierpiących, porzuconych i samotnych psów czy kotów. Tak myślałam do niedawna. Teraz okazuje się, że jestem w błędzie. Pracownicy schroniska w Dyminach nakreślili bowiem nowe kryteria.

A takim sk...om to jest obojętne gdzie pracują w schronisku, prosektorium, szpitalu, urzędzie skarbowym czy zakładzie pogrzebowym. To są przyd...pasy jakiś młotków na wysokich stołkach i są tam nie z miłości czy choćby sympatii do zwierząt tylko po to żeby kasę brać. Złota praca na państwowym stołku i jeszcze można na boku dorobić sprzedając psy pseudochodowcom albo smalcownikom. I bezpiecznie jest bo pies się nikomu nie poskarży, ani zdjęcia nie zrobi, ani na ukrytą kamerę niczego nie nagra.:angryy::angryy:

Może u tej rudej psiuni to tylko brud i skołtunienie, nie za bardzo widać na zdjęciu:shake::-(

Posted

Dziewczyny przepraszam ale to chyba tu miałyscie jakis namiar na DS dla duzego psa co " groźnie wyglada" i bedzie straszył tym wygladem ? Pamietam ,ze dyskutowałyscie o Irze i o innych duzych psiakach przy okazji . Moze jeszcze aktualne przypadkiem ??
Pipi zebrała ( po godzinach rozterek i bicia sie z myslami) 40 kg psa wyrzuconego na jej oczach z samochodu :(.

Posted

Ja w sprawie Czekoladki - tej kudłaczki czekoladowej z tym "czymś", nużeńcem, grzybem, cholera wie - nikt nie ma tyle kasy, żeby samodzielnie ją zasponsorować.
Ale jest nas dużo na dogo - błagam, załóżcie jej indywidualny wątek, podajcie tu link, tytuł dobry trzeba dać - coś w stylu "parszywieje w oczach", no bo to tak dokładnie wygląda, że pilnie kasa potrzebna na jej ratowanie i do dzieła, ja już wyjeżdżam, będę tylko gościnnie o ile mi się uda na kompie, do 15 IX mnie nie ma, więc się tego nie podejmę.
Ale uratować ją trzeba koniecznie.

Posted

jkp napisał(a):
Dziewczyny przepraszam ale to chyba tu miałyscie jakis namiar na DS dla duzego psa co " groźnie wyglada" i bedzie straszył tym wygladem ? Pamietam ,ze dyskutowałyscie o Irze i o innych duzych psiakach przy okazji . Moze jeszcze aktualne przypadkiem ??
Pipi zebrała ( po godzinach rozterek i bicia sie z myslami) 40 kg psa wyrzuconego na jej oczach z samochodu :(.

tak,to ja miałam ten kontakt tylko ,że to musi być suka i to wysterylizowana,w razie co to pisz do mnie

Posted

[quote name='andzia69']o to pytałam już wcześniej...Opatka dalej bez domu - tyle wiem:(
a czy Misiek dalej koczuje na osiedlu?

a teraz ciutkę optymistycznie - Kajtuś już w nowym domku!:p:p:p
andziu Misiek zdaje się, że trafił do świetnego spa...zwanego kieleckim schronem :-( w każdym razie z tego co się orientuje nie widziano go od jakiegoś czasu na osiedlu:shake:

Opatce przydałyby się nowe fotki..bo z pewnością trochę się zmieniła..nie widziałam jej w hoteliku ostatnio..ona pojechała do dt? jeśli tak to fajnie by było jakby udało jej się cyknąć zdjęcia na kanapie czy cosik:roll:

muszę też odnaleźć nr do tych ludzi od yorkowatej Miki..nie mam pojęcia nawet czy ona nadal czeka na dom bo oczywiście nikt nas nigdy nie raczy poinformować :mad:

i jeszcze w imieniu naszej Tani bardzo proszę o kciuki za naszą kielecką kicię Figę, która jest na stałe u Od-nowy...jest bardzo chora..w ciągu jednego weekendu jej stan drastycznie się pogorszył :-(

Posted

Pamietajcie tego psiaka, którego zdjęcia wsatwiała Ati?
Jeszcze niedawno w schronie wyglądał tak;

Wystarczylo niewiele dni w normalnych warunkach, normalnego wyżywienia i psiak wyglada zupełnie inaczej, to wcale nie musi byc nużeniec.
Myślę,ze w przypadku kudłatki byłoby to samo, ale musi jej ktos pomóc.

Naprawdę my nie damy rady tworzyc kolejnego wątku psiaka, juz na te , które są nie jesteśmy w stanie wejść i cos napisać. A na większości wątków pojedyńczych psów, które założyłyśmy zero jakiejkolwiek pomocy, kisimy sie we własnym sosie , hopając tylko wątek w górę.

Nie mamy juz niestety żadnej wolnej mocy przerobowej:cool3:, ani osobowej ,ani finansowej.:shake:

Posted

Jaaga napisał(a):
Czekoladowa sunia śliczna, ale kto jej da tymczas ? Może to jedynie zwykłe uczulenie na pchły, czasem nawet paskudniej wygląda. Tylko, kto w ślepo ją weźmie na DT?
Z takim wygladem długo nie zagości w tym "sanatorium".

a powiedzcie mi, jakiej ona jest wiellkosci, duża?

Posted

malagos napisał(a):
a powiedzcie mi, jakiej ona jest wiellkosci, duża?

Czekoladka jedni zaliczą do małych inni do średnich (ale w tych dolnych rejestrach).

Posted

Odezwała się do mnie Pani pytając o kotka który już jest nieaktualny ( to była młodziutka kociczka z domu tymczasowego, kuwetkowa, łaciata), podaję mail [email protected] .Może komuś się przyda adresik mailowy, no i nie wiem skąd jest Pani- trzebaby dopytać

Posted

A ja własnie skończyłam ogloszenia Zuzi.:lol:Potem weszłam na pw doczytałam i...widzę,że niedługo cierpieć będziemy na brak psiaków małych zwłaszcza.:evil_lol:A może proponować jakieś schroniskowe bidy.Tam jest np.od dłuższego czasu tzn.od wyciągnięcia pierwszych kudłatek taka czarno- biała kosmatka... No ale ja tu tylko sprzątam...:eviltong:Zgadzam się ze stwierdzeniem erki,że kisimy sie we własnym sosie a ludzie z Polski chętni do pomocy w gardłowych sytuacjach co widać po czekoladce, nie myslicie coś w tym kierunku...tzn.żeby tu trochę świata wpuscic?;)

Posted

przeciez nikt tu nic nie zamyka:) kazdy chetnie witany, o ile nie maci i nie gada glupot:D to Polska narazie nie chce nas za bardzo, choc oczywiscie dziekujemy wszystkim za ogromna pomoc;)

Posted

Niestety trójłapka traci tymczas w czwartek! Kompletnie nie ma co z nią zrobić!
Trafi chyba z powrotem na ulicę!
Jest mało czasu na znalezienie jakiegoś rozwiązania, tym bardziej ,że nie spodziewałyśmy się ,że sunia tylko tyle będzie mogła zostac w dt.

Dałam ogłoszenie do Echa Dnia,aby znaleźć właściciela,na co nie liczę, albo kogoś , kto ja przygarnie, ale ogłoszenie ukaże sie dopiero w środę.

A jak można sądzić po ofertach dla Fuksika, tez trzyłapka, który ma i tak przewagę nad sunia , bo jest szczeniakiem, to nie ma co liczyć,ze jej ktos pomoże.

W takim razie wydaje mi sie ,ze humanitarniej niz wyrzycic na ulice, albo oddac do schronu, bedzie sunie uśpic.

Posted

erka napisał(a):
Niestety trójłapka traci tymczas w czwartek! Kompletnie nie ma co z nią zrobić!
Trafi chyba z powrotem na ulicę!
Jest mało czasu na znalezienie jakiegoś rozwiązania, tym bardziej ,że nie spodziewałyśmy się ,że sunia tylko tyle będzie mogła zostac w dt.

Dałam ogłoszenie do Echa Dnia,aby znaleźć właściciela,na co nie liczę, albo kogoś , kto ja przygarnie, ale ogłoszenie ukaże sie dopiero w środę.

A jak można sądzić po ofertach dla Fuksika, tez trzyłapka, który ma i tak przewagę nad sunia , bo jest szczeniakiem, to nie ma co liczyć,ze jej ktos pomoże.

W takim razie wydaje mi sie ,ze humanitarniej niz wyrzycic na ulice, albo oddac do schronu, bedzie sunie uśpic.

Wrzucę ją na kilka stron i wyślę do znajomych, tylko proszę o zdjęcia i kontakt, a także parę słów o suni.