AgusiaP Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='karolina_g_k']Oj tam Malgosiu 4 czy 5... To juz żadna róznica ;)[/QUOTE] No właśnie Małgoś ;) Quote
malagos Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='AgusiaP']No właśnie Małgoś ;)[/QUOTE] Bardzo śmieszne, baaaardzo :mad: :diabloti: cholera, widziałyście tę stareńką spanielkę, która sobie odchodzi w Ostrowi, w schronisku? :-( Quote
mshume Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Gdzie jest ASIOR???????? Malgosiu,podaj link do suni... Quote
malagos Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Z Asior mejlujemy, podałam jej własnie mój nr tel. A spanielka nie ma watku, jest na ostrowskim http://www.dogomania.pl/threads/17010-Ostr%C3%B3w-mazowiecka-350-ps%C3%B3w-przepe%C5%82nienie-prosimyo-pomoc-w-adopcjach-str-1344./page1491 post 14906 Quote
malagos Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Asia już wczoraj pani opowiedziała o Nince, ale myslała, ze to mała sunia, taka mini sznaucerka. Wydrukowała zdjęcia i teraz ma pani pokazać. Moze mimo wszystko spodoba sie tej sasiadce. Poczekamy na decyzję. Quote
Asior Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 przepraszam dziewczyny, ale usnęłam razem z młodym :) Pokazałam zdjęcia... Powiedziałam też o wielkości suni.. Dałam im czas do jutra... Panu bardzo bardzo się ona podoba, jednak zobaczymy czy zdecydują się (tak jak pisała malagros, dała bym sobie głowę uciąć, ze gdzieś przeczytałam, ze sunia jest w typie sznaucera miniatury :/) Quote
Margi Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Tak jest w tytule. Nina- kochana sunia w typie mini sznaucera. Quote
zerduszko Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 A to dokąd sięga Ninka? A nie słyszały, ze psy czasem przerastają wzorzec? ;) Quote
Asior Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Margi']Tak jest w tytule. Nina- kochana sunia w typie mini sznaucera.[/QUOTE] a no właśnie , czyli nie wydawało mi się :) zerduszko... to nie o to chodzi, Ci ludzie woleli by mniejszego psika, takiego jak była ich sunia Quote
zerduszko Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Asior']a no właśnie , czyli nie wydawało mi się :) zerduszko... to nie o to chodzi, Ci ludzie woleli by mniejszego psika, takiego jak była ich sunia[/QUOTE] Ja rozumiem - ale nie można wymagać, żeby sznaucer mini był wielkości yorczka ;) Quote
Asior Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 zerduszko, błagam, nie miej mnie za jakąś oszołomkę co szuka yorka, ale skoro malagros mówi, ze Ninka jest tuż przed kolano to nie mówmy o niej, zę jest w typie mini, bo sama malagros mówiła, zę jest w typie średniego :/ Quote
migdalena Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 No z tym srednim to gruba przesada. Taki sredniak wazy ok 20 kg. a Nina o polowe mniej. Ona jest dokladnie taka jak wersja mini sznaucera typu amerykanskiego( nawet typ wlosa ).Jest dluzsza to fakt... Quote
AgusiaP Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='malagos']Z Asior mejlujemy, podałam jej własnie mój nr tel. A spanielka nie ma watku, jest na ostrowskim http://www.dogomania.pl/threads/17010-Ostr%C3%B3w-mazowiecka-350-ps%C3%B3w-przepe%C5%82nienie-prosimyo-pomoc-w-adopcjach-str-1344./page1491 post 14906 Sunia ma już wątek http://www.dogomania.pl/threads/188030-STARA-SPANIELKA-KORA-Z-OGROMNYM-GUZEM-ma-skonczyć-życie-w-męczarniach-w-schronie-! I na szczęście dożywotni DT. Jak dobrze, że nie będzie musiała spędzic swoich ostatnich dni w schronisku... Quote
zerduszko Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Asior']zerduszko, błagam, nie miej mnie za jakąś oszołomkę co szuka yorka, ale skoro malagros mówi, ze Ninka jest tuż przed kolano to nie mówmy o niej, zę jest w typie mini, bo sama malagros mówiła, zę jest w typie średniego :/ Toż piszę o psie wielkości yorczka, nie yorczka :razz: To jest kundelek, nie ma co wymagać, że będzie miał idealnie 35 cm :eviltong: Różnica we wzroście między mini a średniakiem to tylko 10 cm, kurduplowaty średniak i miniak na szczudełkach mogą mieć tyle samo cm, decydujące są inne "parametry" :lol: Ja się po prostu bardzo często spotykam z wyobrażeniem ludzi szukających miniatury, że to taki podręczny piesek, a tak nie jest i potemu tłumaczę ;) Pytanie ile wzrostu ma kolano Malgos :evil_lol: Quote
APSA Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='migdalena']Według numeru ,który podała mshume 1539/10 to własnie ta czarna sunia.:roll: Bardziej w typie Ninki jest samczyk z nr.1505/10 ,b.podobne umaszczenie,wielkosc, waga. Tylko gdzie on siedzi? Zakładam ,że w kontenerku a jedyny ,którego p.wczoraj oglądałm na żywo, zachowywał się b.nieelegancko:diabloti:. To chyba Apsa znalazła jeszcze innego...jeśli uznała że on taki miły.[/QUOTE] Tego "mojego" znasz, to ten z pawilonu VII. Quote
Ania&Rudy Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='zerduszko']Toż piszę o psie wielkości yorczka, nie yorczka :razz: To jest kundelek, nie ma co wymagać, że będzie miał idealnie 35 cm :eviltong: Różnica we wzroście między mini a średniakiem to tylko 10 cm, kurduplowaty średniak i miniak na szczudełkach mogą mieć tyle samo cm, decydujące są inne "parametry" :lol: Ja się po prostu bardzo często spotykam z wyobrażeniem ludzi szukających miniatury, że to taki podręczny piesek, a tak nie jest i potemu tłumaczę ;) Pytanie ile wzrostu ma kolano Malgos :evil_lol: przepraszam, że się wtrącę, ale może warto napisać o wielkości Ninki, rozumiem Asior, bo ja kiedyś adoptowałam cocker spaniela, jakiż szok przeżyłam kiedy cocker do mnie przyjechał... miał 55 cm w kłębie i wyglądal raczej jak miniatura setera irlandzkiego :evil_lol: i tak go kochałam, ale dla kogoś kto mieszka w 40m w bloku, wielkość psa może być istotna Quote
mshume Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Dziewczyny, Ninka sięga pod kolano Malagos i Migdaleny, waży mniej niz 10 kilo.To jest niewielki piesek. Jest wielkosci mini sznaucera, ale nie tworu pseudohodowli, to jasne ;) Miniaturyzacja, karłowatość psiaków idzie w zastraszającym tempie. Yorki z Baccarat ważą po 4 kilo,z pseudo 1,5 kilo; maltanczyki jeszcze niedawno ważyło 5 kilo teraz 2 kilo. Moj bolonczyk wazy 6 kilo, te z pseudo 2 kilo. pewnie to samo jest ze sznaucerkami, są mini i mini mini i mini mikro i mini teacup ;) Quote
malagos Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Nie znam sie na sznaucerach, myślałam i ja, ze mini to mały pies, a Ninka jest średnia. No, mało-średnia. W kazdym razie moze pani drgnie serce i ... Asior, czekamy............ Quote
karolina_g_k Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Kochane moje zajrzyjcie tutaj, proszę. Może razem coś wymyślimy? http://www.dogomania.pl/threads/187980-Wa-wa-dla-szczeniaka-DS-lub-DT-inaczej-schron!!! Quote
migdalena Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Mam nadzieje ,ze bedzie dobrze, musi byc !!! Quote
zerduszko Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='mshume']Dziewczyny, Ninka sięga pod kolano Malagos i Migdaleny, waży mniej niz 10 kilo.To jest niewielki piesek. Jest wielkosci mini sznaucera, ale nie tworu pseudohodowli, to jasne ;) Miniaturyzacja, karłowatość psiaków idzie w zastraszającym tempie. Yorki z Baccarat ważą po 4 kilo,z pseudo 1,5 kilo; maltanczyki jeszcze niedawno ważyło 5 kilo teraz 2 kilo. Moj bolonczyk wazy 6 kilo, te z pseudo 2 kilo. pewnie to samo jest ze sznaucerkami, są mini i mini mini i mini mikro i mini teacup ;) Ano :) Średniak poniżej 10 kg to tylko mocno zagłodzony. Przykładowe zdjęcia: http://www.mojpupil.pl/modules/coppermine/album/userpics/10006/normal_Sznaucer-Miniatura-Pieprz--.jpg http://www.e-sznaucery.pl/foto2009/klub/Bandsman_s_ON_BRODWAY.jpg Quote
malagos Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Zawsze powtarzam, zę najgorsze w tymczasowaniu psów jest dowiezienie do domu stałego. Nadal nie ma decyzji co do Krakowa, a migdalena chyba musi wiedzieć, czy ją zabierze od nas w sobotę raniutko, czy sunię spokojnie później dowieziemy do Warszawy na Saską Kępę, po uprzednim sprawdzeniu domu......... Uciekam dzis z dogo, niepotrzebnie sie denerwuję, ale..... Podejmijcie decyzję za mnie, ja tylko jestem dt. Quote
mshume Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Ja chyba jednak pojadę w niedzielę, bo ta deszczowa pogoda nas odstrasza od tak dalekiej podróży z 2 dzieci i psem/psami. Naradzę się dzisz TZ, który przylatuje po południu i dam Wam znać... Quote
Recommended Posts