Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest juz u mnie :) Ale z Ninki fajny puchatek, jakie mięciutkie futerko (może Malagos ją w lenorze płukała;) Poszłyśmy na króciutki spacer, sikoo było. Teraz sunia leży na posłanku i na leżąco chrupie Royal C i popija wodą. Troszkę nawet pobawiła się z moim psem :)

Posted

Ja tez już jestem od niedawna w domu( powrót do W-wy był koszmarnie dłuugi :angryy:). Ninka nadzwyczaj grzecznie jeździ samochodem, taki aniołek podróżny.
Tylko podejrzewam ,że ma chorobę lokomocyjną...Zobaczymy jak będzie jutro. Dziś zwymiotowała 2 razy, oczywiście tak dyskretnie,że nic nie słyszałam.Sunieczka przytyła i futerko odrosło.:p Najważniejsze jednak ,że już nie jest taka bojażliwa.
Widać postęp w zachowaniu i myślę, że z każdym dniem będzie lepiej.:lol:
Teraz Asior będziemy Cię męczyć, prosząc o wieści z nowego domku;)
Szczęśliwej drogi do nowego życia Nineczko !

Posted

Jakiś czas temu zadzwoniła mshume , mówiąc że dojeżdzają. Ninka była bardzo grzeczna w samochodzie i do momentu, w którym rozmawiałyśmy nie zwymiotowała ! Teraz czekam na smsa, a może Asior zadzwoni do Ciebie malagos, to daj znać szybko!!!

Posted

Ninka już u Państwa.. troszkę byli przerażeni jej wielkością, ale mam nadzieje, ze zakochają się w małej tak jak każdy kto ma z nią do czynienia...
Wieczorkiem będe dzwoniła jak mała się miewa... Na razie okupuje legowisko (chyba minimalnie za małe dla niej, ale spodziewali się mniejszego psa :D )
Ninka najbardziej przeżyła jazdę tramwajem, bo bała się go strasznie, ale na osiedlu była spokojna, ładnie szła na smyczy, nie bała się.
Po schodach nie chciała wejść, a państwo mieszkają na 4 piętrze, więc ją niosłam ;)

a teraz kilka zdjęć ;)

Posted

Nineczka sie wyraźnie uśmiecha ,musi być dobrze. Po wizycie u fryzjera znów będzie maleńka;) Wczoraj jak ją zobaczyłam po 2 miesiącach, to też wydała mi się większa.
Mój sznaucuś też rośnie w oczach jak przybywa mu futra ,ale kochanego psa NIGDY nie za dużo :lol:

Posted

eee to raczej złudne wrażenie, ona była wystraszona bardzo.... dzwoniłam do Państwa... mała zjadła kolejną porcję żarełka, ale asekuracyjnie zostawiła jedną łapę w legowisku.... Potem wróciła do leżenia, nie chodzi na razie po domku :(

Posted

U mshume biegała po domu i nawet wskoczyła na łóżko córeczki a później dotarła także na łóżko Asi. Bawiła się też z psiakiem.
Może podróż ją trochę zestresowała i musi odreagować, sama nie wiem...
Wiadomo ,że to strachulec ,i Państwo musi jej dać trochę czasu.

Posted

przeżyła trochę tę podróż tramwajem... no i tam był drugi pies, zawsze lepiej się pies otwiera przy innym zwierzaku... Zobaczymy, jutro do niej podejdę z moją Majką

Posted

Nie oczekujmy, ze jutro Ninkę przemaszeruje przez mieszkanie i przytuli sie do pani- u mnie przez 2 miesiące nie opuściła sama kuchni.... A posłanko prawie identyczne z naszym, też czasem część psa zwisała na podłodze :)

Posted

Smsuję z mshume i ta nagła przemiana Niny zaczęła się rano.Wieczorem też tylko leżała i jadła z posłanka.
Na pewno dla niej podwójna zmiana domu jest "straszna" ale małymi kroczkami wyjdzie ze swojej skorupy.
Sama się denerwuję ,żeby sunia nie rozczarowała Państwa, ale pewnego koniecznego na aklimatyzację czasu, nie przeskoczymy.
Taka już jest Ninusia.

Posted

jeny no, przecież Państwo wiedza, ze mała sie boi i nie mają o to pretensji :roll:
ja się martwię o to czy sunia się do nich otworzy, a nie czy oni ją pokochają...

Posted

Jak państwo rozsądni, to poczekają, a i satysfakcja wtedy będzie większa ;).
Ninko, trzymaj się pokaż się z najlepszej strony, choć wiadomo, że takiego drugiego super domku jak u Malagos nie ma pod słońcem :lol:.

Małgoniu :loveu:, dziękujemy, było super :calus:. A tych których nie było, niech żałują.