Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asior']jeny no, przecież Państwo wiedza, ze mała sie boi i nie mają o to pretensji :roll:
ja się martwię o to czy sunia się do nich otworzy, a nie czy oni ją pokochają...[/QUOTE]
Co Ty taka nerwowa :eviltong: Pytam tylko. Jak się raz otworzyła, to i drugi - tyko czasu i cierpliwości trza :razz:

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja co, nie chcę byc gorsza, trzymam i ja kciuki...moje maleństwo kochane, taki ma ryjek cudny na tych zdjeciach :)
Ewa, cała przyjemnośc po mojej stronie!

Posted

Dopiero dzisiaj mogę wejśc na Dogo a tu takie wiadomości.
Małgoś mogę sobie tylko wyobrazic co czułaś jak oddawałaś Nineczkę. Mnie samej łezka stanęła w oku jak pisałaś jak Nineczka patrzyła na Ciebie jak odjeżdżała samochodem.
Musi byc dobrze... Nineczka napewno się otworzy. Przecież nie da się nie pokochac takiej piękności.

Czekamy z niecierpliwością na wiadomości z domku maleńkiej

Posted

sunia spała w nocy z Panią :) przytulona do niej, ale w dzień nie opuszcza legowiska wcale, tylko leży..
Państwo są zmartwieni, bo mała utyka na tą łapkę... są przewrażliwieni na punkcie zdrowia, bo naprawdę wiele przeszkli z tą ich poprzednią suczką :(
Są już umówieni do fryzjera z nią :)
Dziś postaram się ją odwiedzić :)

Posted

Dzięki Asior za wszystko co robisz ! Proszę przypomnij Państwu, że łapka z medycznego punktu widzenia jest sprawna (według lekarzy schroniskowych). Czasem taka kulawizna jest nawykowa,niestety. Lekarz mi mówił, że np. u ratlerków jest to częsta przypadłość po takim zabiegu. Niektóre psy nawet przestają używać łapki ,ale Ninka radzi sobie całkiem nieźle. Domyslam się,że Państwu chodzi raczej o to ,czy nie odczuwa bólu, ale nic na to nie wskazywało, ani w schronie ani u malagos.
Fajnie ,że fryzjer umówiony ,bo znów będzie małym sznaucerkiem:p

Posted

spokojnie.. niedawno weszłam do domu :) byłam u małej (teraz Tinki)
No powiem że jestem baaaaardzo dobrej myśli..
Mała oczywiście jak weszłam to spała wzdłuż nogi pani na łóżku :)
Nie spina się tak już na dotyk ręki.. (w niedziele sztywniała kiedy się ją dotykało), a teraz pani nawet brzuszek dawała do głaskania i nogę odchylała, a jak Pani przestawała głaskać, to odwracała głowę z pytaniem w oczach , : co już koniec? :D
Rzeczyuwiście w większości chodzi z podniesioną nogą.... Nie boi się już schodów, wchodzi sama..
jutro są umówieni u fryzjera, więc postaram się zrobić zdjęcia :)

A jeśli idzie o stosunek państwa do małej :) no powiem Wam, ze zaczyna coś rozkwitać między nimi... dużo ją głaskają, mówią do niej, widać, ze z uczuciem :)
A mała nie chce za bardzo jeść, więc jej michę trzymają pod nosem w rękach wtedy trochę zje, ale nie zbyt dużo, wody też bardzo mało pije, i państwo się martwią.
Malagros, czy u Ciebie na początku też tak mało jadła??

Posted

Asior ,ale Cię kocham za takie wiadomości !!!:multi:
Ninka to chyba niejadek,przy ostatniej wizycie u malagos nawet nie dziadowała za jej pysznym ciastem:crazyeye:, w przeciwieństwie do reszty towarzystwa...zjadła okruszek i wystarczyło.

Posted

Jej, ja też Was kocham!
Ninka jadła, jak jej postawiło się miskę na podłodze niedlako posłanka i odeszło. Wszystkie psy rzucały sie do misek, wtedy Ninka z godnoscia podchodziła i jadła. Powoli, nie łapczywie, ale całą miseczkę ślicznie opędzlowała. Cieżko nawet jej było sie przełamać i podejść do ręki ze smaczkiem - chrupki oczywiscie były olewane, ale po kawałek szyneczki raczyła się pofatygować....

Posted

[quote name='malagos']Gdzieś był watek spanielki z Palucha, tragiczny stan oczu i skóry....Ma ktoś może ?.......[/QUOTE]

Małgoś czy to nie ta spanielka z mojego banerka?

Posted

Ni, Aguś, ta o którą pytam jest z Palucha warszawskiego, a Kora z Ostrowi.

Myślę, ze jak Asia-mshume wreszcie się wybyczy i nawypoczywaw na tym zadupiu w górach (szczęsciara, bez netu i zasięgu, za to z domowym chlebem i oscypkami :mad:) to zmieni tytuł, chyba czas?....