zerduszko Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='Asior']jeny no, przecież Państwo wiedza, ze mała sie boi i nie mają o to pretensji :roll: ja się martwię o to czy sunia się do nich otworzy, a nie czy oni ją pokochają...[/QUOTE] Co Ty taka nerwowa :eviltong: Pytam tylko. Jak się raz otworzyła, to i drugi - tyko czasu i cierpliwości trza :razz: Quote
Asior Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 nie nerwowa, tylko od kilku dni wydaje mi się, że masz jakieś ale :eviltong: Quote
zerduszko Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Nie mam, grzecznie pytam i doradzam jeśli mogę :eviltong: Quote
morisowa Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za "moją" sunię! Quote
lika1771 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='morisowa']bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za "moją" sunię![/QUOTE] Ja sie dołączam:lol: Quote
malagos Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 a ja co, nie chcę byc gorsza, trzymam i ja kciuki...moje maleństwo kochane, taki ma ryjek cudny na tych zdjeciach :) Ewa, cała przyjemnośc po mojej stronie! Quote
AgusiaP Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Dopiero dzisiaj mogę wejśc na Dogo a tu takie wiadomości. Małgoś mogę sobie tylko wyobrazic co czułaś jak oddawałaś Nineczkę. Mnie samej łezka stanęła w oku jak pisałaś jak Nineczka patrzyła na Ciebie jak odjeżdżała samochodem. Musi byc dobrze... Nineczka napewno się otworzy. Przecież nie da się nie pokochac takiej piękności. Czekamy z niecierpliwością na wiadomości z domku maleńkiej Quote
malawaszka Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Asior']nie nerwowa, tylko od kilku dni wydaje mi się, że masz jakieś ale :eviltong:[/QUOTE] to się nazywa mania prześladowcza :turn-l: ;) Quote
Asior Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 sunia spała w nocy z Panią :) przytulona do niej, ale w dzień nie opuszcza legowiska wcale, tylko leży.. Państwo są zmartwieni, bo mała utyka na tą łapkę... są przewrażliwieni na punkcie zdrowia, bo naprawdę wiele przeszkli z tą ich poprzednią suczką :( Są już umówieni do fryzjera z nią :) Dziś postaram się ją odwiedzić :) Quote
migdalena Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Dzięki Asior za wszystko co robisz ! Proszę przypomnij Państwu, że łapka z medycznego punktu widzenia jest sprawna (według lekarzy schroniskowych). Czasem taka kulawizna jest nawykowa,niestety. Lekarz mi mówił, że np. u ratlerków jest to częsta przypadłość po takim zabiegu. Niektóre psy nawet przestają używać łapki ,ale Ninka radzi sobie całkiem nieźle. Domyslam się,że Państwu chodzi raczej o to ,czy nie odczuwa bólu, ale nic na to nie wskazywało, ani w schronie ani u malagos. Fajnie ,że fryzjer umówiony ,bo znów będzie małym sznaucerkiem:p Quote
malagos Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 To rewelka z tym fryzjerem! Zaraz zrobi sie ładniejsza i mniejsza.... A poza tym na te upały, jak znalazł :) Quote
malagos Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Obyś, wtatarko, miała rację...tak bym chciała......... Quote
malagos Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 a pojechała, pojechała :) Tylko trzymamy kciuki żeby sie szybko zaaklimatyzowała.... Quote
malagos Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Gdzieś był watek spanielki z Palucha, tragiczny stan oczu i skóry....Ma ktoś może ?....... Quote
malagos Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='malagos']No ciekawe, co u Ninki..........[/QUOTE] jej, chyba nic złego?.............. Quote
Asior Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 spokojnie.. niedawno weszłam do domu :) byłam u małej (teraz Tinki) No powiem że jestem baaaaardzo dobrej myśli.. Mała oczywiście jak weszłam to spała wzdłuż nogi pani na łóżku :) Nie spina się tak już na dotyk ręki.. (w niedziele sztywniała kiedy się ją dotykało), a teraz pani nawet brzuszek dawała do głaskania i nogę odchylała, a jak Pani przestawała głaskać, to odwracała głowę z pytaniem w oczach , : co już koniec? :D Rzeczyuwiście w większości chodzi z podniesioną nogą.... Nie boi się już schodów, wchodzi sama.. jutro są umówieni u fryzjera, więc postaram się zrobić zdjęcia :) A jeśli idzie o stosunek państwa do małej :) no powiem Wam, ze zaczyna coś rozkwitać między nimi... dużo ją głaskają, mówią do niej, widać, ze z uczuciem :) A mała nie chce za bardzo jeść, więc jej michę trzymają pod nosem w rękach wtedy trochę zje, ale nie zbyt dużo, wody też bardzo mało pije, i państwo się martwią. Malagros, czy u Ciebie na początku też tak mało jadła?? Quote
migdalena Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Asior ,ale Cię kocham za takie wiadomości !!!:multi: Ninka to chyba niejadek,przy ostatniej wizycie u malagos nawet nie dziadowała za jej pysznym ciastem:crazyeye:, w przeciwieństwie do reszty towarzystwa...zjadła okruszek i wystarczyło. Quote
Asior Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='migdalena']Asior ,ale Cię kocham za takie wiadomości !!!:multi:.[/QUOTE] boszzzz.. jakie wyznania :eviltong: :evil_lol: Quote
malagos Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Jej, ja też Was kocham! Ninka jadła, jak jej postawiło się miskę na podłodze niedlako posłanka i odeszło. Wszystkie psy rzucały sie do misek, wtedy Ninka z godnoscia podchodziła i jadła. Powoli, nie łapczywie, ale całą miseczkę ślicznie opędzlowała. Cieżko nawet jej było sie przełamać i podejść do ręki ze smaczkiem - chrupki oczywiscie były olewane, ale po kawałek szyneczki raczyła się pofatygować.... Quote
AgusiaP Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='malagos']Gdzieś był watek spanielki z Palucha, tragiczny stan oczu i skóry....Ma ktoś może ?.......[/QUOTE] Małgoś czy to nie ta spanielka z mojego banerka? Quote
malagos Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Ni, Aguś, ta o którą pytam jest z Palucha warszawskiego, a Kora z Ostrowi. Myślę, ze jak Asia-mshume wreszcie się wybyczy i nawypoczywaw na tym zadupiu w górach (szczęsciara, bez netu i zasięgu, za to z domowym chlebem i oscypkami :mad:) to zmieni tytuł, chyba czas?.... Quote
AgusiaP Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 No tak rzeczywiście, ale ze mnie klipka :oops: Quote
Recommended Posts