Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cyganek całą droge do Katowic był bardzo grzeczny, przytulał sie i rozkładał na siedzeniu, żeby go głaskać.
Potem przekazałam go Tundrze i w dalszą drogę pojechał z sunią-wyżełką.
Z smsa jakie dostałam wynikało, że podróż przebiegała bez większych problemów i wszystkie psiaki ostatecznie się dogadały (bo jechały jeszcze 2 osobiste psiaki Tundry)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
Choć to nie mnie Cyganek zawdzięcza opuszczenie schroniska i prawie dwa lata utrzymywania i opieki u Gajowej, niemniej jednak pozwolę sobie przekazać tą wiadomość, ze Cyganek wczoraj dzięki Tundrze zmienił swój dom tymczasowy.
Cyganek od dzisiejszej nocy mieszka u Denis w Dusseldorfie i ma do dyspozycji dom z ogrodem oraz małą koleżankę do towarzystwa. Mieszka sobie w domu i chłody jesienno-zimowe już mu nie grożą.:lol:

Tundra, Eva i Denis na pewno wybiorą dla Cyganka najlepszym dom z możliwych.
Wszystkie wiadomosci o losie Cyganka w Niemczech i zdjęcia będę przekazywała tutaj.:lol:

Jeeze! Ale się porobiło! I wszystko tak niespodziewanie

Posted

Bardzo nam Cygulka brakuje :-( Gaja wczoraj szukała go cały dzień...
Czekamy z niecierpliwością na wieści. Mam nadzieję, że nie będzie za
nami zbyt długo tesknił.

Posted

Rozmawialam juz z Denis.
Cyganek ma sie dobrze.
Wczoraj byl lekko przeploszony, ale to chyba nic dziwnego .
Na miejsce dotarl ok. 1 w nocy, w ciemnosciach, a jechal chyba od 7 rano i 3x sie przesiadal..
Ale rano juz byl smielszy. Ma dobry apetyt, slaba kondycje- 10 min. prze do przodu, a potem czlapta,
i nie dal sie jeszcze namowic na kanape;)

I chyba lekko nie doslyszy, tzn. glosniej tak, ciszej nie ( a moze to ten germanski...)
A ogolnie jest sodki, jak to Cyganek

Posted

Cyganek słabo słyszy i słabo widzi zwłaszcza w pełnym słońcu ale kondycję
ma całkiem, całkiem jak na swój wiek. Z pewnościa jest zdezorientowany
jeszcze... apetytcik ma ogromny, uwielbia owoce, warzywa surowe i gotowane, kiszone ogórki itp.
Jest bardzo miły i posłuszny.

Posted

Wyzlica byla niezle "zawiana" (biedna...) srodkami uspokajacymi
i nie byla w stanie kontrolowac swoich dobrych manier- a w stosunku do psow napewno je ma.
a Cyganek wstawal ile razy auto sie zatrzymalo i sprawdzal- czy to juz tu?
Tak ciasno jak to wyglada na zdjeciach to on tam nie mial
i grzecznie sie do niej przytulal ani razu nie mruknawszy.

Posted

Chciałam podziękować Tanitce, Tundrze i tymczasowej opiekunce Cyganka za pomoc Cygankowi.:loveu:

Gajowej za opiekę a wszystkim osobom zainteresowanym jego losem za pomoc finansową i duchową :-)

Posted

Gosiapk napisał(a):
Smutno teraz będzie bez opowieści o Cyganku i mirabelkach

Coś ty, to jest "notsosoonending story"! Mirabelki już opadają, zaczną się gruszeczki (chociaż marnie coś z nimi w tym roku). A Cyganek dopiero w DT. Spodziewam się, że i DT, i potem DS zasypią nas opowieściami o Cyganku. W końcu w Niemczech też mają jakieś owoce!

Cygan, szczęściarzu, a nie zapomnij ty ciotkach! :buzi:

A ta wyżliczka to kto? Ma wątek na dogo?