mru Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 dawać wieści! :) a Cyganek na pierwszą i do domku... takie cudo :loveu: Quote
Talcott Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Głuche te Ciotki czy Cuś???/:crazyeye::crazyeye: Quote
*Gajowa* Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Cygulek objada się opadniętym podgniłymi jabłkami. Staram sie uprzątać je na bierząco ale są trzy jabłonki więc zawsze coś sie znajdzie. Zjada tez z ziemi gorzko-kwaśne niedojrzałe śliwki i już nie wiem jak mam z nim walczyć :mad:. Cyganek jest wielkim amatorem owoców i warzyw. Co najdziwniejsze wcale nie miewa rozstroju żołądka tylko objętość kup się zwiększa :evil_lol:. Quote
Talcott Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Dzięki Cioteczko za newsy:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:Bestyja widzę tak owocożerna jak moje obydwa Jamniory - tabletki podaje im np w winogronach albo malinach- bo obydwa sędziwe i na łacińskiej kuchni:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Talcott Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 No to chodźmy na jabłka Cyganku!:loveu::loveu: Quote
mru Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 no no, może przez noc jakieś spadły nowe :diabloti: Quote
Gabriella Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 a może Cygankowi nie o jabłuszka i śliwki chodzi, tylko o to coś , co powstaje w wyniku fermentacji:lilangel::megagrin: Quote
_ChiQuiTa_ Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Gabriella napisał(a):a może Cygankowi nie o jabłuszka i śliwki chodzi, tylko o to coś , co powstaje w wyniku fermentacji:lilangel::megagrin: OOO zapewne tak :diabloti::evil_lol: Quote
*Gajowa* Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Spadają w dużych ilościach... nie pomyślałam o tym, że może Cygulkowi chodzić o półprodukt powstajacy w wyniku fermentacji :evil_lol:. Nie zaobserwowałam, żeby sie zataczał :lol:. Quote
mru Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 hahah :) cwaniak no! lepiej żeby się nie zataczał! może ma mocny łeb :eviltong: Quote
Talcott Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Może sprzedaje na lewo i zamienia na serdelki:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Talcott Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 A moja sforka uwielbia też sery pleśniowe - typu brie itd. i co zabawne - każdy przybysz natychmiast wykazuje te same upodobania!!:diabloti: Dobrze że o wina się nie dopominają:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Talcott Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 A jakieś wieści??????:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
*Gajowa* Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Cygulek dziś wieczorem dorwał jeża... Tańczył wokół niego, obszczekiwał i próbował go złapać zębami. Nijak nie mogłam go odwołać taki zajadły ten nasz czarnulek. Musiałam przypiąc go na smycz i zamknąć aby jeż mógł spokojnie się oddalić ... Quote
Talcott Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 No Wiesz.... Sam upolował w końcu - takie dziwadło:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
mru Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 mój Gacuś kocha jeżyki zawsze jest zawiedziony, że te nie chcą się z nim bawić ;) hehe i zawsze muszę go właśnie tak odciągać :eviltong: Quote
Talcott Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 *Gajowa* napisał(a):Cygulek dziś wieczorem dorwał jeża... Tańczył wokół niego, obszczekiwał i próbował go złapać zębami. Nijak nie mogłam go odwołać taki zajadły ten nasz czarnulek. Musiałam przypiąc go na smycz i zamknąć aby jeż mógł spokojnie się oddalić ... A jak poza tym Maleńtas???Opowiedz....:crazyeye: Quote
*Gajowa* Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Zdarzenie miało miejsce o okolicy ulubionej jabłonki Cyganka. Mam wrażenie, że jeż przyszedł na leżące tam jabłuszka a Cyganek chciał go przepędzić :mad:. Quote
Talcott Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 No jasne!!! Nikt nie lubi konkurencji:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
agata51 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Egida/Betka tropi i głosi jeże (tudzież koty), odkąd jest u nas. Wuczuwa je na kilometr, forsuje wszelkie ogrodzenia. Biedactwa nie wiedzą już, gdzie się przed nią skryć. Jeszcze tylko króliki potrafią robić ją w konia. Nie przypuszczałam, że w Cyganku buzuje krew psa łowczego. Cyganku, Betka zaprasza na polowanko. Quote
Talcott Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 A jak juz sobie znajdzie - to znów wezmą na smycz i zaaaabiooooorą :shake: Quote
Recommended Posts