Amber Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 No co jak co ale ja bym dobka z pinczerem min nie pomyliła, nawet z tymi koszmarnymi ;) Pin min wyglada tak... [url]http://s2.manifo.com/usr/e/e577/6e/manager/pies.jpg[/url] Niekopiowany rownie paskudny jak doberman :eviltong: Natomiast kopiowane wygladaja jak prawdziwe miniaturki dobka [url]http://www.santkreal.ru/images/pins_litters/j_08/kazanova.jpg[/url]
motyleqq Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='Amber']No co jak co ale ja bym dobka z pinczerem min nie pomyliła, nawet z tymi koszmarnymi ;) Pin min wyglada tak... [URL]http://s2.manifo.com/usr/e/e577/6e/manager/pies.jpg[/URL] Niekopiowany rownie paskudny jak doberman :eviltong: Natomiast kopiowane wygladaja jak prawdziwe miniaturki dobka [URL]http://www.santkreal.ru/images/pins_litters/j_08/kazanova.jpg[/URL][/QUOTE] ten drugi faktycznie mini dobek, śmieszny :lol:
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 ten niekopowany to za przeproszeniem jakis "latlerek". Mam koleżankę co ma ładne pinczery min - hodowla Z Klanu Łobuzów FCI. Ale ile ona ściąga tych psów ze świata, jak szuka ładnych okazów, no ma się czym pochwalić. A teraz to i tak kopiowane już passe
Amber Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Bynajmniej nie "latlerek" [url]http://pinczer.manifo.com/fenek-pin-min[/url] Tj ja się nie znam na pin min ale pies jak widać ma rodo. Kopiowane passe? Dlatego tylko, że jest zakaz. Jestem na 100% pewna, że gdyby zakaz zniesiono wszystkie psy z powrotem były by kopiowane :p
Aleks89 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 I świat byłby piękny znów. Jedynie spaniele i roty z ogonami wyglądają korzystniej.
Amber Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [QUOTE] Jedynie spaniele i roty z ogonami wyglądają korzystniej. [/QUOTE] Jedynie spaniele :p Widziałam ostatnio młodego rottka z ogonem to się musiałam przyjrzeć dokładniej czy to kundel czy jednak nie :p
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='Amber']Bynajmniej nie "latlerek" [URL]http://pinczer.manifo.com/fenek-pin-min[/URL] Tj ja się nie znam na pin min ale pies jak widać ma rodo. Kopiowane passe? Dlatego tylko, że jest zakaz. Jestem na 100% pewna, że gdyby zakaz zniesiono wszystkie psy z powrotem były by kopiowane :p[/QUOTE] ale ja nie twierdzę, ze nie ma rodo. Tylko jak sama wiesz są rózne psy w obrębie tej samej rasy - jedne bardziej w barach rozbudowane, inne mają większe głowy. a co do kopiowania - na wątku evel chyba mogę, bo tu i tak sama patologia - tez jestem tego samego zdania co Ty! i co więcej - część ras dużo lepiej wygląda kopiowana. A tak tylko tona "dokumentów" że ogon z powodów problemów zdorwotnych został ucięty, bo coś tam zagrażało w ogonie życiu psa a uszy zostały poszarpane pzrez jakiegoś agresora i w ramach ratunku wet musiał je amputować i dlatego wyglądają jak kopiowane, ale kopiowane nie są bo przecież zostaly obgryzione.... Dobki lepiej wyglądają kopiowane i chyba malo kto myśli inaczej (tak samo jak rotek z długim ogonem to dla mnie wesoły kundel....)
Aleks89 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 No mi się bardziej podobaja ,bo to dodaje im takiej gracji mimo wszystko dzięki temu ,że mają ogon przestają wyglądać jak świnki morskie
sacred PIRANHA Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 ja tam moze i jestem bezduszna, ale kur... :-D te niekopiowane psy ras wczesniej kopiowanych to wyglądają jak jakies kundle zmieszanie z kij wie czym...niekopiowany dobek, niekopiowany sznup, niekopiowany corsiak...no nie moge na to patrzeć...
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 a wystawianie sznaucerów olbrzymów - toż to parodia podtrzymywanie tego ogona.... kiedyś sznup miał stać jak należy a teraz nie dość ze się ustawia łapy to jeszcze trzeba trzymać ogon, bo bez podtrzymania chyba upadnie czy co.... - ale też to jest sposób na ukrycie pewnych wad, bo jak się porządnie ten ogon podegnie to i kręgosłup sie od razu prostuje ;)
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 a zobacz jak wystawiaja niekopiowane corsiaki - hmmm.... nic tylko spinaczem do bielizny im uszy spinać i zawiesić na sznurku żeby wyschły....
sacred PIRANHA Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='panbazyl']a zobacz jak wystawiaja niekopiowane corsiaki - hmmm.... nic tylko spinaczem do bielizny im uszy spinać i zawiesić na sznurku żeby wyschły....[/QUOTE] nooo hihihi ja np tak samo nie mogę yorkow z klapniętymi uszami, no na wymioty mnie zbiera:-D z tego powodu Ajusiowi gole uszy krociutko...niby tak sie nie powinno robic;-) ale jak mu wlosem zarastają to potrafią czasem klapnąć, więc juz je wole nieprofesjonalnie na krotko obcyndolić niz znosić klapnięte:-D kiedys sie yorkom ogon kopiowało (Fila moja [*] miała kopiowany ogon), slicznie wygladały...no ale przestali to robic...zreszta i tak sie eksterier tych psow zjebał totalnie wiec teraz juz wszystko jedno jaki mają ogon bo i tak są w większosci zjebane:-D
Aleks89 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Pirania moja ciotka ma yorka z klapniętymi uszami ,nie wiem nigdy kaj jest żyć ,a kaj je łeb
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']nooo hihihi ja np tak samo nie mogę yorkow z klapniętymi uszami, no na wymioty mnie zbiera:-D z tego powodu Ajusiowi gole uszy krociutko...niby tak sie nie powinno robic;-) ale jak mu wlosem zarastają to potrafią czasem klapnąć, więc juz je wole nieprofesjonalnie na krotko obcyndolić niz znosić klapnięte:-D kiedys sie yorkom ogon kopiowało (Fila moja [*] miała kopiowany ogon), slicznie wygladały...no ale przestali to robic...zreszta i tak sie eksterier tych psow zjebał totalnie wiec teraz juz wszystko jedno jaki mają ogon bo i tak są w większosci zjebane:-D[/QUOTE] rozbwiłaś mnie do łez :) kiedyś spotkalam jurka który mi sie podobał - ale byl ogolony prawie na łyso - zupełnie niekanonicznie i wyglądał rewelka!!!
sacred PIRANHA Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='Aleks89']Pirania moja ciotka ma yorka z klapniętymi uszami ,nie wiem nigdy kaj jest żyć ,a kaj je łeb[/QUOTE] hahahah właśnie dlatego moje mają golone na krotko i są stojące wiec zawsze wiem z ktorej strony łeb :-D [quote name='panbazyl'] kiedyś spotkalam jurka który mi sie podobał - ale byl ogolony prawie na łyso - zupełnie niekanonicznie i wyglądał rewelka!!![/QUOTE] ja w Zamościu nie spotkałam jeszcze jurka ostrzyzonego tak żeby mi sie podobał, a te niestrzyżone to w ogole jakas tragedia:-D najsmieszniejsze, że jak byłam na wystawie w zeszłym roku to ze wszystkich tylko jeden york mi sie podobał:-D reszta to jakies zdziwaczałe pokraki...
zmierzchnica Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 A ja mam kolejną zuzankopodobną suczkę do adopcji... Jedna z 5 suk na łańcuchach u baby na wsi :grab: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229908-Suka-w-szczerym-polu-jej-dzieci-na-%C5%82a%C5%84cuchach-5-suczek-potrzebuje-pomocy-NA-JU%C5%BB%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229908-Suka-w-szczerym-polu-jej-dzieci-na-%C5%82a%C5%84cuchach-5-suczek-potrzebuje-pomocy-NA-JU%C5%BB![/URL]
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='Aleks89']Pirania moja ciotka ma yorka z klapniętymi uszami ,nie wiem nigdy kaj jest żyć ,a kaj je łeb[/QUOTE] toć wiadomo - jak pierdnie to tam łba nie ma na pewno ;)
Aleks89 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 to waży z 1,5kg :diabloti:więc jak pierdnie to nawet nie czuć chyba.Ale za to sika do kuwetki:evil_lol:(żeby nie było wychodzi na normalne spacery),bo pół dnia spędza z ciotką w zakładzie fryzjerskim ,a tam na około same betony(rynek).
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 ups... to mój za chwilę kot co już teraz waży z 5 kg pewnie też ma sikać do kuwety (ale rozmiar xxxl pewnie ;) ja psa bym nie chciała nauczyć sikac na pampersy podłogowe....
Aleks89 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Haha ,ale jej kałuża sików ma średnice 5cm?:evil_lol: Jakby mi sie taki Czarek ,albo Lucas wyszczali w domu to sąsiad na dole zalany na 100%. Za to Kaja zna komende "no rób siku" i jak ma w nocy misje siku to biore pieska ,wrzucam do wanny ,mówie kilka razy "zrób siku" piesek leje ,szczyny spłukuje ,zalewam domestosem ,i ide spać:diabloti:
panbazyl Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 e to moje nie aż takie naukowe ;) moje szczą po krzakach i małolat po trawniku jak panna.
Aleks89 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Kaja kiedyś miała duże problemy z trzymaniem siku ,więc nauczyłem ją tego dla mojej własnej wygodny.Ale potem ogarnęła się z tym całe szczęście.
Aleks89 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Tyśka nie przeszkadzaj.Trwają pewnie łóżkowe pertraktacje :diabloti:
evel Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 [quote name='Amber']Jedynie spaniele :p Widziałam ostatnio młodego rottka z ogonem to się musiałam przyjrzeć dokładniej czy to kundel czy jednak nie :p[/QUOTE] Zależy jaki ogon. Ja widziałam pięknego rottka, który miał ogon jak szabla, pięknie dopełniał jego wygląd. [quote name='Ty$ka'][B]evel[/B], i jak tam? Przekonałaś TŻta? ;)[/QUOTE] Średnio :roll: Ma się jeszcze zastanowić, ale szanse są 50/50 :roll:
Recommended Posts