IVV Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 no tak trudno wybierac,a czy tamten piesek tez do uspienia jak Bartus?:-( Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Podsumowując: mały Bartuś, mikropiesek, kaprys swojej ś.p. Pani, po jej śmierci został w domu stanowiącym masę spadkową - jakże łakomy kąsek, z tym, że raczej bez wkładki w postaci Bartusia - a więc został w tym domu SAM. Dosłownie. Siedzi tam zamknięty sam jak palec. Nie ma zmienianej wody, nie ma jedzenia, załatwia się teraz pewnie w domu. I jako że jego jakoś nikt odziedziczyć nie chce - jest przeznaczony do uśpienia .... Tak to wygląda ? POMOCY !!! Quote
gonia66 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 E-S napisał(a):Podsumowując: mały Bartuś, mikropiesek, kaprys swojej ś.p. Pani, po jej śmierci został w domu stanowiącym masę spadkową - jakże łakomy kąsek, z tym, że raczej bez wkładki w postaci Bartusia - a więc został w tym domu SAM. Dosłownie. Siedzi tam zamknięty sam jak palec. Nie ma zmienianej wody, nie ma jedzenia, załatwia się teraz pewnie w domu. I jako że jego jakoś nikt odziedziczyć nie chce - jest przeznaczony do uśpienia .... Tak to wygląda ? POMOCY !!!On ma juz postresowe ataki padaczki..:( Ale to nie jest taka normalna padaczka...on przede wszystkim w samotnosc dziczeja, choc ta Pani ktora się nim opiekuje, to bardzo dobra kobieta...wyprowadza go kilka razy dziennie i karmi...ale poza tym jest 24 na dobe sam w mieszkaniu, w ktorym do niedawna zyl ze swoja ukochana panią..w mieszkaniu przesiaknietym Jej zapachem...:( A Bartus nie wie dlaczego Oani nie ma:(:( JA jestem przerazona ta swiadomoscia, bo zaraz sobie siebie wyobrazilam w takij sytuacji...zwariować idzie w tydzień...a co dopiero mala psinka, ktora poloy nie rozumie z tego co sie dzieje:( Quote
gonia66 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Poker napisał(a):nie wiem co zrobić ,ja się zdeklarowałam na innym wątku ,że wezmę psa na DT i teraz nie wiem co robić. W łeb se palne :-( WEź dwa:) TO byloby najcidowniejsze wyjscie:) Quote
Poker Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 gonia66 napisał(a):WEź dwa:) TO byloby najcidowniejsze wyjscie:) to może sie podzielimy , ja wezmę 1. i Ty 1. ? Quote
gonia66 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Poker napisał(a):to może sie podzielimy , ja wezmę 1. i Ty 1. ? Poker uwierz mi....gdyby moj TZ byl inny- juz mialabym, ze 3 psiaki na tymczasie...niestey ja raz wzięlam..i juz po tygodniu odrzeklam, ze nie oddam nikomu....i nie oddam:):) No ale to niestey jest argument dla mojego TZta nie do odparcia.... Nie wiem, czy kiedys uda mi się ten problem przeskoczyc, ale naparwdę robilam podchody nie raz, nie dwa i nie trzy:(...na codzień- to złoty facet...ale w tej kwestii jest nieugięty... A ja żartowaam oczywiście pisząc zebys brała dwa..bo wiem, ze gdybys mogla, to bys się pewnie nie zastanawiala:) Ale Bartus bardzo mi leży na serduszku..... Quote
IVV Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 kurcze musi byc jakies rozwiazanie!!! to juz tyle czasu- od 11 lutego PIES JEST SAM:-( Quote
Poker Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 nie wiem , może jednak jakiś hotelik , czy ogłoszenia są odnowione? nie zauważyłam Allegro, a ono bardzo dobrze działa? Czy sprawa padaczki jest pewna? czy on siedzi sam, ma ataki i jest nieleczony? Informacja o padaczce znacznie zmniejsza szanse na adopcję, więc musi być rzetelna. Quote
Hotel KADIF Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 [quote name='IVV']to on jest zamkniety i niewyprowadzany??????????????a co z jedzeniem i czysta woda????? TRAGEDIA!!!!!!!!! [quote name='E-S']Podsumowując: mały Bartuś, mikropiesek, kaprys swojej ś.p. Pani, po jej śmierci został w domu stanowiącym masę spadkową - jakże łakomy kąsek, z tym, że raczej bez wkładki w postaci Bartusia - a więc został w tym domu SAM. Dosłownie. Siedzi tam zamknięty sam jak palec. Nie ma zmienianej wody, nie ma jedzenia, załatwia się teraz pewnie w domu. I jako że jego jakoś nikt odziedziczyć nie chce - jest przeznaczony do uśpienia .... Tak to wygląda ? POMOCY !!! Pies dostaje dwa razy dziennie jeść i ma wodę! Jest także wypuszczany z tego domu co najmniej trzy razy dziennie przez sąsiadkę i opiekunkę starszej pani! Quote
lika1771 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Piesek musi isc do dt,inaczej jak Go ktos wezmie to odda,musi troche pobyc w domu z ludzmi dopiero do adopcji.W dt mozna dokładnie sprawdzic jaki On jest musi przejsc resocjalizacje, ten stan gdzie On jest sam za długo trwa takie jest moje zdanie Quote
IVV Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 ja tez sie zgadzam ,to juz przeciez DWA MIESIACE IZOLATKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Tymonka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Biedna psinka , niestety nie mogę pomóc . Jeśli będzie jakiś hotelik to ja 10 zł/ miesięcznie deklaruję . Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Aniu a Ty nie mozesz go wziasc ja zaplace!!!!!! Quote
Tymonka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 IVV bardzo bym chciała , ale u mnie narazie nie ma warunków dla małego psiaka . Na dwór do budy ( nie mam jeszcze boksów ) go nie wezmę , tak mały psiak chyba nie powinien siedzieć na dworze , w domu nie ma mowy (mój TZ się nie zgodzi) Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 kurcze ,ja jestem kompletnie tu bezsilna!!!!!!!!!!1 najlepszy Dt dla niego!!! on zawsze mieszkal w domu ,albo taki hotelik ktory bierze pieski do domu przeciez pieniadze to ie taki znowu problem jakos damy rade,tylko to MIEJSCE JEST POTRZEBNE NA WCZORAJ!!!!!!! Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 jak nie bedzie rozwiazania to na zewnatrz bedzie lepsze niz strzykawa usypiajaca!!!! spadkobierczyni nie bedzie czekala w nieskonczonosc... wziecie go do Ciebie daloby nam wiecej czasu na szukanie nawet DT co myslicie? Quote
ocelot Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 IVV napisał(a):jak nie bedzie rozwiazania to na zewnatrz bedzie lepsze niz strzykawa usypiajaca!!!! spadkobierczyni nie bedzie czekala w nieskonczonosc... wziecie go do Ciebie daloby nam wiecej czasu na szukanie nawet DT co myslicie? U AlinyS może? Trzeba dać mu szansę Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 jesli myslisz ,ze to odpowiednie miejsce to ja jestem z tym ok czy mozesz cos wiecej na ten temat napisac prosze i ile by to kosztowalo? Quote
gonia66 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 JA myślę, że miejsce dla takiego maluszka by sie znalazlo bardziej "komfortowe" i bardziej "kameralne"...Bartuś powinien byc w domku z czlowiekiem na codzień...nie w warunkach, jakie proponuje ALinaS niestey...takie jest moje zdanie...gorszym problemem jest wg mnie kasa...jakbysmy kase mieli, to jestem pewna, ze miejsce sie znajdzie dla takiego maluszka...ale teraz zebrac kase graniczy czesto z cudem...chyba, ze jest sytuacja ekstremalnie tragiczna..a to nawet na watek nie mozna sciagnąc za wiele osob...a coz dopiero znaleźc kasę..:(....U AlinyS trzeba placic ok 300 zl za psiaka, a za te pieniazki mzoemy znaleźc domkowy tymczas..bardziej by nam byl potrzebny DT darmowy:(...ale wiem, ze to graniczy z cudem.... Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Goniu szukaj wiec domku tymczsowego pieniadze sie znajda!!!! masz mize cos na oku? czas nas strasznie pogania!!! Quote
gonia66 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Uwierz, ze najpierw musza być pieniązki....no bo jak mam szukac i zaklepywac ewentualnie miejsce a potem okaze sie, ze nie mamy kasy..teraz naparwde jest bardzo ciezko zebrac pieniązki..:(mogę cos poszukać..ale naparwde nie wiem, czy jest sens w tej kolejności dzialać...poki co mamy chyba 10 zl deklaracji:( Quote
IVV Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Goniu jak mowie szukaj to szukaj;) przeciez dziewczyny tez cos pomoga Quote
gonia66 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 IVV napisał(a):Goniu jak mowie szukaj to szukaj;) przeciez dziewczyny tez cos pomogaOK będę szukała czegos konkretnego:) To maly piesek- mysle, ze nie będzie problemu... Quote
Recommended Posts