Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

super ze mały juŻ ok, widać to ten sam przypadek wirusaco u nas.

Proszę się nie bać, te ataki są rzadkie i lekkie. nie zwiaząne z jakimś neurologicznym schorzeniem poważniejszym czy uszkodzeniem mózgu. Trzeba narazie starać sie ograniczać emocje, zapewnić spokój, w razie takiego ataku poprostu objąć przytrzymywać , głaskać i uspokajać. Nie będzie ciężko, moja tymczaska miała uszkodzenie mózgu w wyniku przerzutu nowotworowego, i dokąd się dało opanowaywałysmy jakoś te ataki bezpiecznie. niestety do czasu.

Jutro cioteńki kochane ukazuje sie psiczek w Dzienniku zachodnim. BARDZO TRZYMAMY KCIUKI. MOŻE TRAFI SIĘ KTOŚ CHĘTNY NA ZAPEWNIENIE SZCZĘŚCIA MALUCHOWI. !!!!

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
było kilka telefonów w sprawie sierotki. Zaczynam weryfikację, zobaczymy czy coś z tego będzie. JEDEN DOMEK ODPADŁ W PRZEDBIEGACH, ZBYT POCHOPNA DECYZJA.

Serio???:O no to cudnie, że w ogole jest jakis odzew:) To dobrze wróży chlopczykowi:)

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
było kilka telefonów w sprawie sierotki. Zaczynam weryfikację, zobaczymy czy coś z tego będzie. JEDEN DOMEK ODPADŁ W PRZEDBIEGACH, ZBYT POCHOPNA DECYZJA.

Teresko, podałaś telefon do siebie czy do pani Grażyny?

Posted

E-S napisał(a):
No to czekamy, czekamy, oby się do malizny osieroconej szczęście uśmiechnęło ...

Oj...oby....nie może juz byc chyba inaczej...limit nieszzcescia dla Bartusia juz wyczerpany dawno zostal...

Posted

podałam telefon na siebie, jakby było coś sensownego, i Bartuś poszedł do domku, jakimś kandydatom podeślemy jakies inne dogo malizny . Podałam mój telefon. i tak będę próbować do skutku.Ciekawa jestem czy ma on książeczkę zdrowia i szczepienia, jeśli nie to musimy to zrobić szybciutko. Bartusia założyła mu książeczke zdrowia. trzeba by sprawdzić i zaszczepić psiaka
zgłosiły sie domki z KATOWIC, Kielc, Rudy Śląskiej, Siemianowic i Rybnika .Domek w Mysłowicach zgłoszony rano, wieczorem się wycofał. Oby jakiś domek z tych podanych sie nadał!!

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']podałam telefon na siebie, jakby było coś sensownego, i Bartuś poszedł do domku, jakimś kandydatom podeślemy jakies inne dogo malizny . Podałam mój telefon. i tak będę próbować do skutku.Ciekawa jestem czy ma on książeczkę zdrowia i szczepienia, jeśli nie to musimy to zrobić szybciutko. Bartusia założyła mu książeczke zdrowia. trzeba by sprawdzić i zaszczepić psiaka
zgłosiły sie domki z KATOWIC, Kielc, Rudy Śląskiej, Siemianowic i Rybnika .Domek w Mysłowicach zgłoszony rano, wieczorem się wycofał. Oby jakiś domek z tych podanych sie nadał!!:o:o:o..tyle domkow sie zgłosiło naparwde..????Jestem w szoku!!!!!!!!!!!
JAkby co Teresko i domkow okazalo sie za duzo..BAsia błaga o pomoc...
http://www.dogomania.pl/threads/184071-Moja-naiwno%C5%9Bc-doprowadzi%C5%82a-do-cierpienia-psiaka-wroc%C5%82aw-pomocy!!!!!/page7?p=14527338#post14527338
To jest wątek pieknego jamnisia...ktory zostal zabrany ze schronu wroclawskiego do Łodzi i na drugi chyba dzien odwieziony do schronu spowrotem...to nie offowanie, ale pomyslalam, ze jak domkow okaże sie za dużo, warto wykorzystać:)

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
podałam telefon na siebie, jakby było coś sensownego, i Bartuś poszedł do domku, jakimś kandydatom podeślemy jakies inne dogo malizny . Podałam mój telefon. i tak będę próbować do skutku.Ciekawa jestem czy ma on książeczkę zdrowia i szczepienia, jeśli nie to musimy to zrobić szybciutko. Bartusia założyła mu książeczke zdrowia. trzeba by sprawdzić i zaszczepić psiaka
zgłosiły sie domki z KATOWIC, Kielc, Rudy Śląskiej, Siemianowic i Rybnika .Domek w Mysłowicach zgłoszony rano, wieczorem się wycofał. Oby jakiś domek z tych podanych sie nadał!!

O kurcze blade !!! Trzymam kciuki, są informowani o padaczce kandydaci, czy na razie tak teges, delikatnej ?

Posted

nie jest to padaczka w stylu jaki ludziom jest znany. trzeba wiec tłumaczyć oględnie, z reguły są to dobroduszne cudne Ślązaczki, maja serducha, jeśli tylko wytrwają w swym postanowieniu to wszystko bedzie dobrze, domek który odpadł to z powodu pana męża który zgłosił veto, ale mówić o przypadłości piesia trzeba uczciwie, by się ktoś nie przeraził. nawet w przekonaniu że jest to przypadłość chwilowa na tle emocjonalnym a nie na skutek problemów neurologicznych czy choroby mózgu. teraz z jamnisiem Basi mamy dwa, nie przejdzie nasz to przejdzie BASI. Rano zaczynam veryfikacje.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
nie jest to padaczka w stylu jaki ludziom jest znany. trzeba wiec tłumaczyć oględnie, z reguły są to dobroduszne cudne Ślązaczki, maja serducha, jeśli tylko wytrwają w swym postanowieniu to wszystko bedzie dobrze, domek który odpadł to z powodu pana męża który zgłosił veto, ale mówić o przypadłości piesia trzeba uczciwie, by się ktoś nie przeraził. nawet w przekonaniu że jest to przypadłość chwilowa na tle emocjonalnym a nie na skutek problemów neurologicznych czy choroby mózgu. teraz z jamnisiem Basi mamy dwa, nie przejdzie nasz to przejdzie BASI. Rano zaczynam veryfikacje.

Cuuuuuuuudnie:):) Czekamy więc na wyniki:)
Dzieki Tereniu:)

Posted

pies siusiał w domu bo nie miał gdzie, takie przypadkowe niesystematyczne wyprowadzanie psuje nawyki, to się w normalnych warunkach usystematyzuje, każdego psa w nowym miejscu trzeba nauczyć wszystkiego od nowa, zasmakuje mu wychodzenie to i będzie wiedział po co, pomogą mu w tym spacerkowe zapachy. nie martwię się tym jakoś specjalnie.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
pies siusiał w domu bo nie miał gdzie, takie przypadkowe niesystematyczne wyprowadzanie psuje nawyki, to się w normalnych warunkach usystematyzuje, każdego psa w nowym miejscu trzeba nauczyć wszystkiego od nowa, zasmakuje mu wychodzenie to i będzie wiedział po co, pomogą mu w tym spacerkowe zapachy. nie martwię się tym jakoś specjalnie.

Aż zacytuję. Bo to bardzo mądra wypowiedź jest.
Bartuś, trzymam kciuki z całych sił !
Pani Tereso, jest Pani cudowna :)
Ewa

Posted

jak narazie to wyniki nie sa imponujące, 2 domki się wycofały bo jeden z domowników vetował. jeden domek bardzo odpowiedzialnie uprzedził ze nie miałby co z psiakiem zrobić w czasie sanatoryjnego wyjazdu i ewewntualnie w końcu czerwca. Zatrzymam adres, przyda się zawsze jest co wyadoptować. reszta narazie może w pracy bo nie mogę się dodzwonić, Rybnicki domek ma oddzwonić, po uzgodnieniu jeszcze z jednym domownikiem. Nie wiem czemu ludzie pod wpływem impulsu wywołanego emocją łapią za telefon na wyścigi, a rzeczywistość ich przerasta. sprawdzam dalej i jeszcze czekam na jakiś odpowiedzialny kontakt. nie zniechęcam się. jeszcze dwa do sprawdzenia i jedna rodzina blisko mnie spoza ogloszenia.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
jak narazie to wyniki nie sa imponujące, 2 domki się wycofały bo jeden z domowników vetował. jeden domek bardzo odpowiedzialnie uprzedził ze nie miałby co z psiakiem zrobić w czasie sanatoryjnego wyjazdu i ewewntualnie w końcu czerwca. Zatrzymam adres, przyda się zawsze jest co wyadoptować. reszta narazie może w pracy bo nie mogę się dodzwonić, Rybnicki domek ma oddzwonić, po uzgodnieniu jeszcze z jednym domownikiem. Nie wiem czemu ludzie pod wpływem impulsu wywołanego emocją łapią za telefon na wyścigi, a rzeczywistość ich przerasta. sprawdzam dalej i jeszcze czekam na jakiś odpowiedzialny kontakt. nie zniechęcam się. jeszcze dwa do sprawdzenia i jedna rodzina blisko mnie spoza ogloszenia.
FAktycznie..aż trudno uwierzyć, ze domki się zglaszaja pod wplywem impulsu tylko..no ale w zasadzie...te przepelnione shroniska- to sa zwykle te nieprzemyslane "impulsy":(
Trzymamy kciuki dalej....