togaa Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Rozwolnienie w sytuacji Nico to makabra. Podkłady pójdą jak woda.... No i żeby sie chłopak nie poodparzał... Trzymaj sie buba, posyłamy dobre mysli..... Quote
TERESA BORCZ Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 No to nie jest wesoło ale będzie lepiej przy takiej opiece . psiakowi należy podawać drobno pokrojone daktyle, dostępne w dobrych warzywniakach. to jest jedyny niemal oprócz ziół naturalny środek regenerujący tkankę wątroby. doświadczyłam tego na sobie.Po ciężkiej chorobie wątroby nie pozostal ślad. Mam przygotowane nieco pieluszek i podkladów, posle jak najszybciej. daktyle opróczcz wartości leczniczych maja ogromny potencjał odżywczy. Podawać proszę koniecznie to siemie lniane mielone odtłuszczone i nieco glukozy w wodzie. aiks, nie mialam sekundki na odpisanie bo ratujemy biedne psiaki z pseudo hotelu u Aliny S. Instrukcje gimnastyki dla psika poślę jak najszybciej.NIE ZNIECHĘCAJ SIĘ DZIEWCZYNO, BEDĄ EFEKTY. Quote
viola005 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Pani Tereso, jak sie ciesze, ze pani tu zawitala, bo pani zawsze powie cos konkretnego i doradzi, naprawde dziekuje. I takze za to, ze zabieracie psy z pseudopensjonatu. Ja jestem daleko, moge tylko pisac, dlatego czuje dozgonna wdziecznosc dla osob, ktore z poswieceniem DZIALAJA, wykonuja konkretne zadania, pracuja spolecznie dla dobra zwierzat, tak jak pani, jak Soema i Buba. Bardzo serdecznie pozdrawiam i zycze dobrego zdowia. Buba, juz napisalam do siostry, dzis-jutro wysle Ci przelew, nie zalamuj sie. Zycze zdrowia biednemu Nico i tchorzofretce. Quote
aiks Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 tereso...dziękuję:) i trzymam kciuki za nica, bo nic więcej teraz nie jestem w stanie:( Quote
togaa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Może zwołać Cioteczki i jakis bazarek zrobić wspolnymi siłami ? Ja niestety analfabeta bazarkowy jestem... W sytuacji buby każdy grosz jest ważny.... Quote
beataczl Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):No to nie jest wesoło ale będzie lepiej przy takiej opiece . psiakowi należy podawać drobno pokrojone daktyle, dostępne w dobrych warzywniakach. to jest jedyny niemal oprócz ziół naturalny środek regenerujący tkankę wątroby. doświadczyłam tego na sobie.Po ciężkiej chorobie wątroby nie pozostal ślad. Mam przygotowane nieco pieluszek i podkladów, posle jak najszybciej. daktyle opróczcz wartości leczniczych maja ogromny potencjał odżywczy. Podawać proszę koniecznie to siemie lniane mielone odtłuszczone i nieco glukozy w wodzie. aiks, nie mialam sekundki na odpisanie bo ratujemy biedne psiaki z pseudo hotelu u Aliny S. Instrukcje gimnastyki dla psika poślę jak najszybciej.NIE ZNIECHĘCAJ SIĘ DZIEWCZYNO, BEDĄ EFEKTY. wszystkie cenne rady przekazałam bubie, dziękuje pozdrawia i od dzis bedzie stosować.... Quote
beataczl Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 togaa napisał(a):Może zwołać Cioteczki i jakis bazarek zrobić wspolnymi siłami ? Ja niestety analfabeta bazarkowy jestem... W sytuacji buby każdy grosz jest ważny.... Ja tez analfabeta bazarkowy, do tego wszystko co moglam juz oddalam na bazarki , wyslalam poczta do dziewczyn, bo nawet zdjec nie mam jak robic.... Quote
mercy Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 beataczl napisał(a):Ja tez analfabeta bazarkowy, do tego wszystko co moglam juz oddalam na bazarki , wyslalam poczta do dziewczyn, bo nawet zdjec nie mam jak robic.... jak macie jakies fotki wy przeslijcie mi wystawie bazarek Quote
rytka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 prosze na pw adres to wysle troche podkladow jesli sa potrzebne bo nazbierało mi sie troche :) Quote
beataczl Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 rytka napisał(a):prosze na pw adres to wysle troche podkladow jesli sa potrzebne bo nazbierało mi sie troche :) Potrzebne bardzo, wysylam adres na PW , w imieniu buby dziękuję Quote
beataczl Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 dziś Nico i fredka mają wizytę u pznańskiego weta - buba bardzo dziękuje GoniaP dzięki której jest to możliwe....:smile: Quote
togaa Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 rytka napisał(a):prosze na pw adres to wysle troche podkladow jesli sa potrzebne bo nazbierało mi sie troche :) Aaaa....teraz Cie dostrzegłam.! Nasza rytka ! :loveu:Jak zawsze biegnie z pomocą.... Quote
beataczl Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 buba napisała juz wrócili od weta. Nico dostał 2 zastrzyki i ma wybrac do konca leki, dostal odpowiednia karme do wypróbowania, fredka ma b. duzy stan zapalny - tez dostala 2 zastrzyki i znaleziono guz wielkosci pileczki pimpongowej , ale wet powiedział, ze boi sie ze zasnie na stole zeby lepiej ja nie operować... Nastepna wizyta bedzie pozniej - nie wiem dokladnie kiedy. Buba jak juz nakarmi cale stadko pomysli na spokojnie co z ta fredką zrobic... A , i ponoc sa zdjecia z wizyty... ( z buba była rowniez mroze). Pewnie dziś , moze jutro beda wrzucone na watek.. Dziekuję Tomo 2, który odpowiedział na moja prośbę pomocy w transporcie i byl dziś pomocny.:) Quote
mroze Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Witajcie, oto zdjęcia Niko z wczorajszej wizyty u weterynarza. Piesek już czuje się lepiej. Fretce zęby nie zostały wyrwane z powodu jej ogólnego złego stanu, który najpierw trzeba poprawić. Niestety okazało sie, że mała ma też potęznego guza w okolicy jajników. Oba zwierzaki dostały leki a Niko dodatkowo karmę (chyba na schudnięcie). Transport zapewnił Tomo 2. Quote
togaa Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Takie ciapciu kochane...ŁApeczki to ma takie jamniorowate. Nastepnym razem,to może sie uda mu pazuki ciachnać bo ich biedactwo nie zdziera...? Quote
beataczl Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 togaa napisał(a):Takie ciapciu kochane...ŁApeczki to ma takie jamniorowate. Nastepnym razem,to może sie uda mu pazuki ciachnać bo ich biedactwo nie zdziera...? faktycznie, pazurki do obcięcia ..... dobrze, ze Niko czuje się lepiej.... Quote
aiks Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 cieszę się, że piesiowi lepiej:) śliczny jest:) ja mam paczkę pampersów, bez jednego, okazało się, że nie używam dla mojego Pika, ale one są malutkie...2-5 kilo...Niko chyba większe używa, bo jakby, to mogę wysłać, tylko obawiam się, że byłyby za małe, Niko bardziej tłuściutki jest, a jak tak patrzę, to te pampersy naprawdę maleńkie są...hmhm...i nie wiem... Quote
czerda Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 mogę wysłąć milgammę i nivalin to zawsze pomaga w takich stanach i pampersy też , tylko proszę rozmiar i adres Quote
rytka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 togaa napisał(a):Aaaa....teraz Cie dostrzegłam.! Nasza rytka ! :loveu:Jak zawsze biegnie z pomocą.... hej togaa:) niestety moja pomoc ogranicza sie wyłacznie do pozbycia sie zapasów podkładów -tylko tyle moge bo tylko tego mi zbywa w domu;) jesli JPG potrzebuje tez to zawsze smialo pisz pw do mnie. ps.jeszcze podkladow nie wyslalam bo byc moze bedzie okazja w tyg. to ktos je zabierze do Poznania po co dawac poczcie zarobić jak nie pojada to wtedy wysle. Quote
beataczl Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 czerda napisał(a):mogę wysłąć milgammę i nivalin to zawsze pomaga w takich stanach i pampersy też , tylko proszę rozmiar i adres zaraz napisze do buby o rozmiar pampersow Quote
beataczl Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 aiks napisał(a):cieszę się, że piesiowi lepiej:) śliczny jest:) ja mam paczkę pampersów, bez jednego, okazało się, że nie używam dla mojego Pika, ale one są malutkie...2-5 kilo...Niko chyba większe używa, bo jakby, to mogę wysłać, tylko obawiam się, że byłyby za małe, Niko bardziej tłuściutki jest, a jak tak patrzę, to te pampersy naprawdę maleńkie są...hmhm...i nie wiem... napisze na watku jaki rozmiar pasuje Quote
beataczl Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 buba pisze tak: najlepsze sa firmy seni dzieciece bo sa duze i obcinam na 3 razy, ale kazde sa dobre bo i tak nie zakladam na Nico tylko daje pod niego". wysylam adres na pw do czerdy i aiks Quote
Recommended Posts