mercy Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 kopiuję z miau- dziewczyna nie może zalogowac sie na dogo http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=107866 "witam przygarnełam psa z paraliżem nie stać mnie na leczenie poniewaz byłam u weta dużo skasował i nic nie zrobił podobno jest szansa bo małe czucie w nogach ma. Ale nie proszę o kasę teraz mam większy problem jestem osobą bezrobotną a bardzo pilnie potrzebne są pampersy piesek siusia pod siebie nie nadążam z podkładaniem ręczników jeśli ktoś mógłby zakupić pieskowi była bym wdzięczna. Mieszkam w Poznaniu [email protected] Dodaje więcej wiadomośći o piesku,narazie nie mam zdjęcia ale to kundelek do 30 cm. Znalazlam go przy ulicy przwmawiało by więc że został potrącony tylko nie miał obrażeń po za tym że nie mógł wstac na tylne nogi. Byłam u lekarza w Poznaniu przy ul.Naramowickiej po zrobieniu 2 zdjęć wykazało że nie ma złamań ,był zbadany czy ma czucie to trochę ma . Zostawiłam go na 2 godziny bo chcieli podać kroplówkę chociaż nie było potrzeby bo pies pije sam i dużo stwierdzili że prawdopodobnie jest to uraz neurologiczny i trzeba leczyć sterydami ,psiak ma też duży przerost prostaty coś tam na zdjęciu było widać i może dla tego też ma problem z siusianiem trzeba go wyciskać w nocy zrobi ale nie do końca. Wiecej nie byłam u lekarza bo niestety nie mam za co i próbuje znaleść może fundacje która leczyła by go na swój koszt, Wiem że nikt nie ma w tym interesu ale uśpić on nie jest moim jedynym psem mam tez głuchego i ślepego oraz oczywiście koty ale pomocy potrzebuje tylko jeden jak bedzie szansa to wstawie zdjecie. Quote
mercy Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 może ktos pomóc? szkoda pieseczka :( Quote
gonia72 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 mercy napisał(a):może ktos pomóc? szkoda pieseczka :( no właśnie - mam nadzieję, że ktoś może udzielić rady dziewczynie opiekującej się psem gdzie i do jakiego weterynarza się udać w Poznaniu gdzie mozna liczyc na np. rozłożenie na raty płatności za leczenie co zrobić w kwestii leczenia - rtg nie wykazał złamań ale co sądzicie? co to może być z waszego doświadczenia skoro piesek nie chodzi - oczywiscie bez weterynarza się nie obejdzie Quote
mercy Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 pomózcie :( tel kontaktowy 795 915 049 może ktos ma cos na bazarek? Quote
mroze Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Zdjęcia sparaliżownaego psiątka znalezionego w Poznaniu, przeklejam z linku na stronie, którą podała alinka (http://alunia123.fotosik.pl/) Quote
mroze Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Jestem z Poznania, podobnie jak Alinka, wiec wybrałam sie wczoraj do niej z paczką pieluch i stówką na weterynarza, wiecej dać nie mogę. Piesek (Niko) spokojny i bardzo sympatyczny. Alinka prócz niego ma jeszcze dwa malutkie stareńkie, niewidome pieski. Dziś Niko był u weterynarza, z którym został ustalony plan leczenia: szacowana kwota terapii ok: 200 zł obejmuje 4 wizyty , leki sterydowe, wit B. 200 zł to niby nie tak dużo, ale dla bezrobotnej osoby, która na starcie wydała 200 na zdjęcia RTG, to olbrzymia kwota. Pan weterynarz wszystko ładnie rozpisał na kartce i przybił pieczątkę, więc każdemu kto tylko zechce pomóc finansowo leczyc się pieskowi będzie można wysłać skan tej lekarskiej rozpiski (jeśli trzeba wybiorę się do niej ,zeskanuję i wyślę). Pani Alinka ma problemy z internetem, więc teraz można się z nią skontaktować chyba jedynie telefonicznie. Pileuchy pewnie nadal będa potrzebne. Jakiekolwiek. Beata Quote
GoniaP Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Chętnie zapoznałabym się z diagnozą lekarską. Jeśli możesz Mroze, zeskanuj co tam Alinka ma i umieść tu, w wątku. Chyba mam jeszcze w domu takie prześcieradło nieprzemakalne i kilka podkładów, chętnie je oddam. Dorzucam drugą stówę na leczenie. Quote
mroze Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='blacky764']ja zrobiłam banerek, jedyne co mogę :( Blacky764, banerek śliczny. :) Quote
mroze Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Na prośbę Alinki zaktualizuję wątek porządkując go nieco pod kątem sytacji finansowej Dotychczasowe wpłaty: Katia80 - 120 zł Westii - 50 zł Agata, Sonia - 50 zł GoniaP. - 100 zł mroze - 100 zł Agata, Sonia - 50 zł GoniaP. - 100 zł mroze - 100 zł pozostałe deklarowane kwoty niestety nie dotarły na wskazane konto Wydatki: Wizyty weterynaryjne: 02.03.2010 - 64 zł - podane leki : depomedrol, dexaven, combivit 03.03.2010 - 40 zł - podane leki : combivit, intravit B-12, dexaven 05.03.2010 - 40 zł - podane leki : jak wyżej kolejna wizyta planowana na 24.03.2010 - ok. 50 zł - tego dnia ponownie zostanie podany depomedrol i witaminy Ponadto zakupiony został :encorton (30 zł) Alinka otrzymała również: kilka paczek pieluch, w tym dwie paczki pieluch i legowisko od miłej niezidentyfikowanej pani spoza Pozania, którą okazała się ick. Na legowisku Niko uwielbia spać. Dotarły pieluchy od slay. :) Wiek pieska szacowany jest na 2 lata. Diagnoza: niedowąłd kończyn tylnych prawdopodobnie spowodowany urazem. W czasie ostatniej wizyty lekarz stwierdził niewielką poprawę, ale pies nadal nie jest w stanie utryzmać się na nogach, zalecenia - rehabilitacja: masownie kończyn i pływanie w wannie, ok. 16 marca (wizyta przesunięta została na 24go) ponownie depomedrol i witaminy Na obecnym etapie , dzięki pomocy dobrych duszek z dogomanii i z forum miau.pl, srodki na leczenie weterynaryjne są. Jeżeli jakieś pieniądze zostaną, będa one przeznaczone na zakup pieluch. [SIZE="4"]Nadal aktualna jest gorąca prośba o pieluchy. W imieniu Alinki pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających na wątek Quote
GoniaP Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 GoniaP napisał(a):Chętnie zapoznałabym się z diagnozą lekarską. Jeśli możesz Mroze, zeskanuj co tam Alinka ma i umieść tu, w wątku. Chyba mam jeszcze w domu takie prześcieradło nieprzemakalne i kilka podkładów, chętnie je oddam. Dorzucam drugą stówę na leczenie. Przepraszam, że cytuję samą siebie, ale mam wrażenie, że ten post został przeoczony. Nie widzę nr konta na który mam przelać zadeklarowane pieniądze... Prosiłam o skany od weta. Napisałam, że mam podkłady, tylko nie wiem gdzie je dostarczyć... Quote
mroze Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='GoniaP']Przepraszam, że cytuję samą siebie, ale mam wrażenie, że ten post został przeoczony. Nie widzę nr konta na który mam przelać zadeklarowane pieniądze... Prosiłam o skany od weta. Napisałam, że mam podkłady, tylko nie wiem gdzie je dostarczyć... Masz rację Gosiu, przeoczony, właściwie nie pamiętałam nawet o tym wątku, aktualizując głównie inny poświęcony temu samemu pieskowi : http://www.dogomania.pl/threads/180677-PoznaA-znaleziony-sparaliA-owany-po-wypadku-piesek-pomoc-potrzebna Poniżej dane kontaktowe do Alinki: Dane kontaktowe do alinki, która znalazła pieska Nr tel do Alinki:795 915 049 mail: [email protected] Nr konta mamy Alinki: 28114020040000300248698256 Jutro zeskanuję pismo od weterynarza zawierające diagnozę wraz kosztorysem i postaram się wlepić na dogomanii. Pozdrawiam Quote
slay Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [FONT=Times New Roman]Witam. Jaki rozmiar jest potrzebny pampersów?? Nie znam się na Tym kompletnie a nie chce popełnić gafy. Na maila [email protected] prosiłbym o adres pod który można wysłać paczkę. [/FONT] Quote
mroze Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 [quote name='slay'][FONT=Times New Roman]Witam. Jaki rozmiar jest potrzebny pampersów?? Nie znam się na Tym kompletnie a nie chce popełnić gafy. Na maila [email protected] prosiłbym o adres pod który można wysłać paczkę. [/FONT] Napisałam mail. Quote
mroze Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Cześć, uzupełniam wcześniejsze posty o skany pisma weterynarza obejmujące informacje o stanie zdrowia głównego bohatera tego wątku: 1. Diagnoza, zastosowana terapia, zalecenia: 2. Kosztorys obejmujący dotychczasowe wizyty weterynaryjne: Quote
beataczl Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Przelalam 50 zł. i powiadomilam P. Alinke o tym. Zycze powrotu do zdrowia dla Niej i pieska Nico. Quote
GoniaP Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Ja przelałam dziś obiecane 100zł. Alinka dzielnie radzi sobie z niunią, Trzymam kciuki by mała stanęła wkrótce na nóżki! Quote
wishina Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Proszę o rozmiary pieluch. Jakie to mają być pieluchy? Są specjalne psie? Ludzkie? Quote
mroze Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 wishina napisał(a):Proszę o rozmiary pieluch. Jakie to mają być pieluchy? Są specjalne psie? Ludzkie? W zasadzie wszystkie pieluchy są dobre, byle na pieska większego niz york, bo ten jest nieduży ale nie mikrus. Średnie rozmiary dziecięcych pieluch będą na pewno w sam raz. Quote
mroze Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Na prośbę Alinki zamieszczam post następującej treści: "Westi, mercy, karunia, katia80, gonia72, GoniaP, AgataSonia, blacky764, conceited, ick, Advena, Slay, wishina, mroze - Ci wszyscy mieliw spólny cel w pomocy Nickiemu i za to dziękuję, niech to wiedzą. Alinka" Quote
mroze Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Dotarły pieluchy od slay. Są wpłaty od Agaty, Sonii - 50 zł i od GoniP. - 100 zł. Serdeczne podziękowania, dziewczyny. :) Quote
Recommended Posts