Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak Różowy nosek, tylko ten jest dalej ode mnie i blisko głównej drogi, a to grozi śmiercią niestety.
Prawdopodobnie ktoś tam dał mu coś do jedzenia ,bo siedzi całymi dniami u kogoś pod bramą .Jest młody, drobny , pyszczek ma jak haski, kolor -bardziej brąz, nie wiem dokładnie, bo byłam u niego wieczorem. Do mnie podszedł merdając ogonkiem-dałam mu jedzonko, ale wiem , że potrafi też szczekać na obcych- moja koleżanka wraca tamtędy wieczorami i to ona mi o nim powiedziała.
Ja niedługo pogubie się we własnych wątkach. RATUNKU !

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no nie moge nastepny! kużwa co sie dzieje z tymi ludzmi do cholery!

ps. chciałam wrócic do sprawy Kościoła, mianowicie zauważyłam pewną rzecz, że sa ludzie co ida do Kościoła bo czuja taka potrzebę a sa też tacy i to moim zdaniem wiekszość co to ida pokazać się w nowym futrze, nowej kiecce albo wogóle pokazać sie sasiadom i żeby samemu byc zauważonym przez innych, bo tak wypada......faceci pokroju Zenka czas na modlitwe spedzaja pod Kosciołem, czekajac aż rozejdziemy sie w pokoju z zamiarem odwiedzin w najblizszym sklepie z piwem.....
Ja jestem wierząca ale moja prywatna sprawą jest gdzie sie modlę i o której..... nie potrzebuje do tego setek ludzi którzy jak tylko wyjdą z Kościoła to zapominają po co tam wogóle przyszli, idą pić, lać swoje dzieci i żony, katować swoje zwierzeta, albo kraść.....
czy Wy myslicie , że gdyby ksiądz z ambony powiedział idźcie i nakarmcie swoje psy i koty to byłby skutek?

Posted

no właśnie zobacze ją a nie pusta bude lub tego przygłupka jej pana........
Aldonda a o której wracasz do domku teraz?
moze dziś bym podjechala.....

Posted

Morisowa dobrze gadasz! a może u Zenka tymczasów pare zrobimy i bedziemy dokarmiać? Iza mnie zabije za ten pomysł.......
może udostepni nam kawałek podwórka?;)
wiesz plote to już chyba z bezsilnosci........bo nic dzis nie brałam........:p

Posted

enia napisał(a):
czy Wy myslicie , że gdyby ksiądz z ambony powiedział idźcie i nakarmcie swoje psy i koty to byłby skutek?

Mysle ze tak,przynajmniej część by sie zastanowila.

Posted

Przed chwilą byłam z enią u naszej Perełki, pewnie enia opisze swoje odczucia, ja tylko mogę powiedzieć, że sunia teraz wygląda jak pies, a nie jak szkielet.
enia mówiłaś, że ją utuczyłam , a kto przywoził jedzonko, no kto ?

Posted

Iza odwaliła kawał dobrej roboty! Perła jest piękna i radosna! jak ona sie cieszy aż żal patrzec bo ona chce biegać skakać i bawić się.......
jest gruba i sierść jej się błyszczy........dziewczyny ona nie może tkwić na tym łańcuchu na Boga ona na to nie zasługuje! to jest piękna oneczka taka do kochania .......

Posted

ps. zastanawiam sie nad tym jej oczkiem co jej kiedyś Zenek uszkodził......
to oczko jest pokryte taką białą i niebieską błonką a białko ma pokryte czerwonymi pajączkami tz. naczynka popękane..... co to może być?:roll:
i to oko jest inne jakby wieksze od tego zdrowego.....

Posted

[quote name='enia']ps. zastanawiam sie nad tym jej oczkiem co jej kiedyś Zenek uszkodził......
to oczko jest pokryte taką białą i niebieską błonką a białko ma pokryte czerwonymi pajączkami tz. naczynka popękane..... co to może być?:roll:
i to oko jest inne jakby wieksze od tego zdrowego.....

A może należałoby sprawdzić co z tym okiem?

Posted

Iza co Ty pleciesz?! kto sie poddał?! gdyby tylko był dom dla Perły poszłabym ja wykupić od tego......:mad:
a wogóle gdybys sie poddała Perły by nie było z nami.......

Posted

Iza wcale się nie poddałaś i nie pisz głupot ale przecież nie zabierzesz jej na siłę bo wtedy to Ty bedziesz miała problemy.
Zobacz ile dobrego zrobiłaś - sunia juz nigdy nie bedzie cierpieć z powodu kolejnych ciąży, myslę, ze mimo wszystko Zenek lepiej sie nia zajmuje a Ty co jakis czas zaglądasz do niej.

IZA GŁOWĄ MURU NIE PRZEBIJESZ co nie oznacza, że się poddałaś.

Posted

Beata obawiam sie że Zenek sie nią nie zajmuje, tylko jego chory niedołężny ojciec który okazał sie dobrym człowiekiem, sama widziałam jak zanosił Perle miske suchego chleba..........to on podejżewam daje jej ten suchy pokarm który zostawiamy, wiesz dziadek sam powiedział że lepiej dla Perły gdyby tam nie mieszkała.........
ale na razie Zenkowi Perła nie wadzi pożyjemy zobaczymy, a suchy będzie miała jak zawsze od nas.

Posted

ps. nawet miałam wątpliwą przyjemność poznać Twojego elektryka ludzie co to był za widok! pomyslałam w pewnej chwili że tam nie ma wody susza czy co?
bo opalony to on nie był.......
i co powiedział elektryk na nasz widok? Pani (to do mnie) ona(czyli Perła) tera ma jak w raju! tera to ona wyglądą że hej!!!!
po czym udał sie do Zenka na pieterko na piwko jak sadzę.

Posted

Dziadek jest tak samo traktowany przez tego imbecyla jak suka, podejżewam ze swojej emerytury na oczy nie widzi!
a ma on pewnie z 90 wiosen , wiec co on może? dobrze że chleba jej da czasem, acha narzekal że ona teraz chleba to nie bardzo.......:razz: