Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nowe wieści są takie , że Misia ma swój własny dom :) sierpień 2009.

NOWE SMUTNE WIEŚCI STR 63

Misia (2008)

.......................................................................
Witam !

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, bo niebardzo wiem jak w pojedynkę mam pomóc tym biednym zwierzakom.
Mieszkam pod Warszawą (Gm. Babice) odkryłam w pewnym parszywym gospodarstwie cudowną, zalęknioną sunie na łańcuchu. Sunia jest bardzo wychudzona miała dwoje dzieci, od okolicznych ludzi dowiedziałam się, że jest czasem karmiona przez swojego "Pana"- chlebem, jak jest trzeżwy i sobie przypomni. Udalo mi się podstępem wejść na posesje i sprawdzić co z nią i co z małymi. Tego dnia było ciemno ,dzieciaki były w budzie , a ona przelękniona pełzała, bała się nawet bronić swoje maluchy. Zrobiłam zdjęcia w trybie nocnym, słyszałam płakanie jednego, a w domu na zdjęciu zobaczyłam, że jest drugi, leżał bez ruchu. Na drugi dzień okazało się, że już wtedy nie żył. Dziś mam u siebie maleńką wspaniałą sunię, na nowo namawiam ją do ludzi, jest zdrowa, już zaszczepiona, odrobaczona ( a robali było tyle, że aż trudno uwierzyć, że w tak małym ciałku mogły się pomieścić.) Jest cudowna ,pięknie siusia na gazetkę , kiedy zostaje sama, a czsami musi zostać na długo, jest wtedy grzeczna, sama się bawi swoimi misiami, nigdy się nie skarży. Kiedy przynoszę jedzonko staje na dwuch łapkach, a ona ma dopiero dwa miesiące. Szukam dla niej domku. Może będziecie mogli nam pomóc. Prosimy!
Jeśli chodzi o mamusie, jest przeze mnie dokarmiana, już dobra duszka z dogomanii pomaga mi zorganizować sterylke, tylko z pieniędzmi problem ,ale docelowo zrobię wszystko żeby ją stamtąd zabrać. Ona ma wylew w oku, jak się dowiedziałam od Pań z pobliskiego sklepu ten tzw. właściciel nie raz ją bił, a dodatkowo opowiadały mi ,że jego żrebna klacz ,kiedy nie miała siły pracować- została schłostana na śmierć. Nie wiem co jest prawdą, a co nie, bo z tym człowiekiem w ogóle nie ma rozmowy, ale tak nie można tego zostawić. Co robić, kto może coś zaradzić ?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko
dostałam link od Ani tygrysiczki
jak essa pojedzie w niedzielę wezme tą bidkę do siebie do domu tymczasowego
tylko organizujsie transport

Posted

mosii :buzi: dziekuje Ci-ona taka biedna ze az serce sie kroi
dziewczyny z Warszawy zorganizujcie transport dla tej biednej mamusi:-( zanim ten dran ja zabije lub zaglodzi

Posted

Biedulki w potrzebie! czy coś wiadomo? udało sie wykraśc suńki?:placz:
a ten właściciel....... oby tylko nowego psa soboe nie sprowadził.....:angryy: