Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zenek postanowił, że jego klacz będzie rodziła tak często jak się da , z reszta jej córka też, a to niestety nie jest zabronione. Mają co jeść , czasem i pić, a że są bite, to taki drobny szczegół. Przepraszam za sarkazm, ale chcąć coś zrobić wiem, że niewiele można....Grażyna może Ty masz jakieś pomysły, ja już nie wiem co robić. Sama nigdy nie widziałam żeby Zenek kogoś bił, on ma 1.50 w kapeluszu, ale zwierzęta się go boją.

• 3 weeks later...
Posted

dzis natknełam sie na watek i przelcialam od deski do deski.
Możę straz dla zwierzat cos by tam pomogła?
czy perelka byla wstawiona na allegro bo jak nie to ja moge ja tam umieścic może ktos sie zlituje nad jej losem

Posted

aldonda napisał(a):
Zenek postanowił, że jego klacz będzie rodziła tak często jak się da , z reszta jej córka też, a to niestety nie jest zabronione. Mają co jeść , czasem i pić, a że są bite, to taki drobny szczegół. Przepraszam za sarkazm, ale chcąć coś zrobić wiem, że niewiele można....Grażyna może Ty masz jakieś pomysły, ja już nie wiem co robić. Sama nigdy nie widziałam żeby Zenek kogoś bił, on ma 1.50 w kapeluszu, ale zwierzęta się go boją.

Przepraszam za brak szybkiej odpowiedzi!
Niestety chyba tylko się powtórzę, zaczełabym od obdzownienia kilku fundacji, które jeżeli nie pomogą bezpośrednio to napewno udzilą lepszych wskazówek niż ja.

Dobrze jest też udać się osobiście do staży miejskiej i prosić o interwencje (w eleganckim stroju). Na niektórych magia munduru nieźle działa.

Czy macie ustawe o ochronie zwierząt? Może po przeczytaniu i przeanalizoawaniu jej znalazłybście tam jakis "haczyk"

• 1 month later...
Posted

Już gdzieś wcześniej pisałam- nigdy nie widziałam , a jedynie słyszałam od ludzi , że Zenek jest sadystą -ale nikt tego nie powie na głos.Sunia jest wysterylizowana i dzięki Enii sporo przytyła- więc same sprawiłyśmy, że nie ma o co się przyczepić. Nie jestem w stanie być u Zenka 24 na dobę by wreszcie zobaczyć co on im robi.
Jeśli ktoś z Was znajdzie jej dom -ja bez wahania dostarczę Sunie do nowego domku...

Posted

Nie Kasiu, nie zapomnialy tylko ze to jest sytuacja patowa. Zenek nie odda, pies ma sie nienajgorzej i mysle, ze tak zostanie. Mysle, ze mimo tego , iz Aldonda napisala, ze bez wahania to raczej mialaby problem z odebraniem suczki.

"Niestety chyba tylko się powtórzę, zaczełabym od obdzownienia kilku fundacji, które jeżeli nie pomogą bezpośrednio to napewno udzilą lepszych wskazówek niż ja. "

Grazyna , tu nikt nie potrzebuje wskazówek i zadna fundacja nie pomoże.

Dobrze jest też udać się osobiście do staży miejskiej i prosić o interwencje (w eleganckim stroju). Na niektórych magia munduru nieźle działa.

A w jakiej sprawie ta interwencja ? Ta sunia nie wyglada na taka nad ktora sie znecaja , dzieki Aldondzie i Enii jest nakarmiona, wysterulizowana a ze jest przy budzie - to nie powod do interwencji.Zrozum , nikt Zenkowi nic nie udowodni a nawet gdyby ktos powiedział, ze widział jak Zenek bije psa to co ... u nas to nie karalne.
Moze zejdzmy na ziemie , ta sunia nie zna lepszego domu i to jedyny pozytyw.
Moze gdyby byl chetny domek mozna byloby zagadac ale jak widze z tym jest problem wiec nie ma sensu wzywac kogokolwiek jezeli nie ma gdzie przeniesc suczki.
Ustawe o ochronie zwierzat znamy na pamiec co nadal nie zmienia sytuacji , ze domku brak.
Grazynko, moze Ty masz jakis domek dla suni ?

Pozdrawiam,
Beata

• 1 month later...
Posted

Z tego co wiem Zenek zyje i ma sie całkiem dobrze.......:mad:.
Perełka potrzebuje nadal wsparcia w postaci karmy, że o nowym domku nie wspomne .
Czy jest ktoś chętny na podarowanie worka karmy dla bitej suni???

Posted

Zawiozłam karmę i powiem szczerze, że Perła znów zmarniała.W zeszłą zimę powiedziałam do niej "nie martw sie nie zostawię Cię tutaj " i jakoś tak wciąż o tym pamietam, choć niby miałam sie pogodzić z tym, że ona tam jest na łańcuchu bezbronna z tym sk............

Dziękuję raz jeszcze za karmę dla Perły.

Posted

enia napisał(a):
Z tego co wiem Zenek zyje i ma sie całkiem dobrze.......:mad:.
Perełka potrzebuje nadal wsparcia w postaci karmy, że o nowym domku nie wspomne .
Czy jest ktoś chętny na podarowanie worka karmy dla bitej suni???

Mam co prawda tylko 4kg ale zawsze coś.
kto weżmie dla suni?

Posted

dzięki za wiadomości o Perełce...
to super, że ma co jeść, ale mimo to nie mogę zapomnieć wyrazu jej oczu na zdjęciach... :shake:
czy jest jakakolwiek szansa, żeby wyciągnąć ją stamtąd?
wiem, że ten temat był już omawiany, ale to było kilka miesiecy temu...
sama niestety nie mogę jej wziąźć do siebie :-( ale jeżeli będą potrzebne pieniądze (na wykupienie jej stamtąd, na hotel, na cokolwiek) to obiecuję wpłacać na Perełkę!!
tylko proszę, nie zostawiajmy jej tam... razem na pewno coś wymyślimy!! proszę... :placz: