mala_czarna Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Co u Tosi? Wiem, że wczoraj miała byc u lekarza. Jakieś nowiny? Quote
mala_czarna Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Tosiu kochana, co u Ciebie???? Nutusia, napisz jakie wieści po wizycie u weta? Quote
mala_czarna Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ano cisza niestety. Żadnych nowych wieści :shake: Quote
obraczus87 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Co u Toski?? Jak wizyta u weta?? Jak pęcherz Niuni?? Quote
mala_czarna Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Nutusia, trochę się niepokoję ;) Pewnie wszystko jest ok, ale skoro p. Ula nie jest zalogowana na Dogo, to chciał nie chciał polegam na Twoich relacjach z DS. I byłabym też wdzięczna (jeśli to nie kłopot) za zdjęcia Tosi. Quote
Diora Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Bez paniki ;) Na pewno wszystko jest w porządku :) Quote
mala_czarna Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Diora napisał(a):Bez paniki ;) Na pewno wszystko jest w porządku :) Penie tak, ale jak to mówią, strzeżonego pan bóg strzeże ;) Quote
mala_czarna Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 na gwałt potrzebne jest zorganizowanie transportu do kliniki do Wołomina. Tosia została 2 razy przez Nema pokryta. Teraz potrzebna jest sterylka aborcyjna. Ponoć zastrzyk nie zadziałał. Pomocy :( Wiedziałam, że coś jest nie tak. Po prostu wiedziałam.. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Uważam, że Toska po sterylce do czasu dojścia do siebie powinna przebywać w Klinice. Skoro teraz problemem było odizolowanie suki od psa, to ciekawa jestem jak będzie wyglądać izolacja Toski po zabiegu. Juz więcej nic nie napisze, bo nie chcę wywołać awantury na wątku. Quote
mala_czarna Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Jesli nie da rady zrobić sterylki aborcyjnej w Wołominie (za darmo), a p. Ula jest w niezbyt jasnej sytuacji finansowej (jeszcze nie miała wypłaty), to wydawać by sie mogło, że trzeba by partycypować w kosztach. . Ula powiedziała mi, że nie dało rady odciągnąć psa od Tosi. Powiem szczerze, że jestem autentycznie załamana. Czy ten zastrzyk, który miał powstrzymać cieczkę nie zadziałał? Podany był w ubiegły worek :( Quote
mala_czarna Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A najbardziej boli mnie to, że każdy tu na głowie staje żeby nie było niechcianych miotów, i co? Czy ktoś si w ogóle orientuje na czym polega działanie takiego zastrzyku? Czy jest możliwość żeby ten zastrzyk jednak zadziałał, a Nemo pokrył Tosię, że tak powiem "na pusto"? Quote
gusia0106 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 No nie, krycie "na pusto" bym wykluczyła. Pokrycie to najgorsze co się mogło wydarzyć. Jasna cholera. A wiecie jak szybko powinna się teraz odbyć aborcyjna? Quote
mala_czarna Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 gusia0106 napisał(a): A wiecie jak szybko powinna się teraz odbyć aborcyjna? Pani Ula dzisiaj ma rozmawiać z lekarzem, ale myślę, że jak najszybciej. Nie tego chciałam dla Tosi. :( Quote
AGA35 Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 na co czekać ? po co był podany zastrzyk? transport zaraz ustale , wg mnie sunia powinna zostać u weta po streylce i tyle ! przynajmniej 24 godziny! co będzie jak bądą jakieś powikłania ? będziemy czekać ? Quote
Ewa Marta Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 "Sterylizacja aborcyjna, czyli chirurgiczne usunięcie macicy (najczęściej również i jajników, a więc prawidłowo mówiąc - kastracja). Metoda o 100% skuteczności, nieodwracalnie zapewniająca bezpłodność suki, a co za tym idzie rozwiązująca problem cieczek raz na zawsze. Można ją wykonać właściwie w każdym momencie po ustaniu cieczki, jednak najlepiej zabieg przeprowadzić po wczesnej diagnostyce ciąży (od 21 dnia po kryciu) do 6 tyg. ciąży. W przypadku nie stwierdzenia ciąży u suczki, zabieg sterylizacji można odłożyć w czasie o 2-3 miesiące i wykonać go w trakcie tzw. fazy anestrus (barku aktywności płciowej w organizmie suki)" Quote
anouk92 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 AGA35 napisał(a):na co czekać ? po co był podany zastrzyk? transport zaraz ustale , wg mnie sunia powinna zostać u weta po streylce i tyle ! przynajmniej 24 godziny! co będzie jak bądą jakieś powikłania ? będziemy czekać ? Ja myślę ze jeśli dogadacie się dr.Spruchem to powinnien zgodzić się na przetrzymanie Tośki 3-4 dni o ile P.Ula się na to zgodzi. Ciotki nie panikujcie zawsze można wykonać sterylkę aborcyjną. I tak miała mieć zabieg więc dodatkowe nerwy nam wszystkim nie są potrzebne. Z zastrzykami często jest tak że hormony suki są silniejsze niż zastrzyk zwłaszcza jeśli w pobliżu jest pies, dlatego zastrzyki kompletnie nie sprawdzają się np. w schronach gdzie jest duża ilość psów. Nie potrafię tego dobrze opisać ale mniej więcej chodzi o to że jak pies jest z suką to zastrzyk moze (ale nie musi) działać. Quote
mala_czarna Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 p. Ula nie chce tam Tosi zostawić, i właśnie w tym jest problem. Quote
AGA35 Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 transport ustalony jest na wtorek 27,04,2010 zgłoszę to do weta i będzie czekał na tosię. p ULA może pojechać z kago po tosię w środę lub czwartek Bezposrednio podam pani Uli numer do Kasi żeby mogły omówić godziny Quote
mala_czarna Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 AGA35 napisał(a):transport ustalony jest na wtorek 27,04,2010 zgłoszę to do weta i będzie czekał na tosię. p ULA może pojechać z kago po tosię w środę lub czwartek Bezposrednio podam pani Uli numer do Kasi żeby mogły omówić godziny Aga, czy Ty będziesz z p. Ulą rozmawiać dzisiaj? Jeśli tak, zapytaj proszę o nazwę tego zastrzyku, który Tosia dostała, ok? Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Trduno, ale ja nadal uważam, że Toska powinna zostac w klinice. Tutaj nie mozna patrzeć na czyjeś "widzimisię", tylko na dobro Toski. Nie wiem czy p.Ula zdaje sobie sprawę z tego, że jesli Nemko zrobi przypadkiem krzywdę Tośce to konsekwencje tego mogą byc bardzo poważne. Tym bardziej, że p.Ula pracuje i nie jest w stanie zapanowac nad Nemko. Quote
Recommended Posts