wojtuś Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ruduś czeka na domek i rozrabia:) Jutro wyślę deklarację na Rudusia i Lapsia Quote
yumanji Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Wczoraj biedny,niewidomy piesek przeskoczyl przez prawie metrowej wysokosci plotek i dewastowal ogrodek. Quote
Dzika_Figa Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 No bo on chce pokazać, że niewidomy pies sobie poradzi w każdej sytuacji... Wybaczyłaś mu? Quote
yumanji Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dzika_Figa napisał(a):No bo on chce pokazać, że niewidomy pies sobie poradzi w każdej sytuacji... Wybaczyłaś mu? Pewnie,polubilismy sie ostatnio dosyc... Quote
Ra_dunia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 to może w ogłoszeniach należy to opisać ;) dewastuje lepiej, niż w pełni widzący psiak :evil_lol: Quote
gazzy Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Wiesz co Ra_dunia... Nie wiem czy to by mu pomogło czy zaszkodziło :) Bo niektórzy ludzie tak jak daleko nie szukając moja mama kochają swoje ogródki :) Quote
yumanji Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 A Rudus rzeczywiscie widzi na to jedno oko,w nocy chodzil za swiatlem latarki...w ogole swietnie sobie radzi,kierujac sie sluchem.Nie mialam jeszcze pod opieka niedowidzacego psa,fajnie jest go obserwowac.On w ogole jest przesmieszny i ma charakterek.Mieszka teraz z takim jamnikowatym Dustym,jak tamten zajmie Mu miejsce,ktore wg Rudusia nalezy do Niego,to Rudy potrafi stac pol godziny i szczekac tamtemu prosto do ucha.Jest taki slodko upierdliwy... Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 słodko upierdliwy - cudne określenie :) Wychodzi na to, że Ruduś może cienie widzieć? Quote
yumanji Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Na pewno szedl za swiatlem latarki,to bylo ewidentne..czy widzi wiecej niz swiatlo ,trudno powiedziec..kieruje sie sluchem,wechem,zna podworko i boksy.. Quote
Dzika_Figa Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Będziemy pisać w ogłoszeniach, że Ruduś widzi światło i umie skakać przez płoty. :lol: Rozliczenie uzupełnione. Dziękuję wszystkim za wpłaty. Trzeba pomyśleć, jak naszych chłopaków ogłaszać, jak reklamować. Za długo już czekają na swoje domy... Quote
Ra_dunia Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 oj długo... przydałoby się ogłoszenie gazetowe. Quote
Dzika_Figa Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='_Goldenek2']Poszło 50zł (stała za XI)[/QUOTE] Dziękujemy i merdamy ogonem! Quote
_Aga_ Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Wpłaciłam na Rudusia 20 zł, za dwa miesiące za październik i listopad, bo w październiku nie dałam rady.. Quote
yumanji Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Napisze dzis pare zdan na temat obydwu psw,wieczorem na spokojnie. Quote
wojtuś Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Witam pieknie:) Rudusiowi już domek by się przydał.. Quote
yumanji Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Rudus-jak juz napisalam wczesniej"upierdliwy"typek.Uparciuch,lekki lobuziak,ma charakterek.Dostawal po lbie od Lapsa,bo sie "stawial".Mieszkal w boksie z Lapsem, Lola,teraz z Dustym i kazdego probowal rozstawiac po katach.Raczej typ samotnika,nie bawi sie z psami,gdzies tam sobie lazi po wspolnym wybiegu.Ozywia sie ,kiedy mnie slyszy, ale nie jest tak wylewny,jak Laps.Swietnie sobie radzi ,mimo czesciowej slepoty.W dobrej kondycji.Apetyt jest.Toleruje dzieci,ale bez specjalnego entuzjazmu podchodzi do nich. Quote
_Goldenek2 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ciężko bedzie o dom z tym charakterkiem.... Quote
Ra_dunia Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Oj tam ;) po prostu dom musi być bez psiaka :) Są jeszcze takie ;) Quote
Dzika_Figa Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Nowe allegro naszego łobuza: http://allegro.pl/rudus-piekny-kudlaty-i-przesympatyczny-i1320084935.html Usunęłam wywody na temat jaki to on nie jest słodki, dodałam informację, że umie przeskoczyć płotek ;-) Trzymajcie kciuki mocno mocno! Najwyższy czas na dom! Quote
_Aga_ Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Dzika_Figo - uzupełnij proszę listopad o moją wpłatę ;) Wpłaciłam 20 zł w tym miesiącu, po 10 zł za październik i listopad :) Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 _Aga_ napisał(a):Dzika_Figo - uzupełnij proszę listopad o moją wpłatę ;) Wpłaciłam 20 zł w tym miesiącu, po 10 zł za październik i listopad :) Aga, oczywiście, uzupełnię. Dzięki! Quote
bric-a-brac Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 O rany. Wgrzebuję się w wątki i widzę, że psy u yumanji potrzeby mają ogromne. Zaoferowałam się wcześniej z bazarkiem na kastrację Colina, ale widzę, że jakieś finanse przydałyby się też na pokrycie kosztów tych tymczasów. Póki co znalazłam wątek Rudusia, Lapsa i Dasti. Jak do czegoś się jeszcze nie dokopałam, to podrzućcie ciotki linki, bo ja dopiero próbuję ogarnąć :D edit: Mam trochę filmów dvd na zbyciu, też mogłabym wystawić i zasilić jego fundusz, dobry pomysł? Tylko nie wiem jak lepiej, na KT czy na licytację? :confused: I po ile? Mam tego ze... 30 sztuk, może więcej... Quote
Dzika_Figa Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Bardzo Ci dziękuję za dobre chęci! Nie chcę, żebyś się poczuła w jakikolwiek sposób wprowadzona w błąd, więc wyjaśniam: Laps i Ruduś są u yumanji odpłatnie, mają sponsorów, deklaracje i ich ogólna sytuacja finansowa nie jest tragiczna. Myślę, że lepiej będzie, jak pomożesz Yumanji z psami, które tymczasuje bezpłatnie i sama musi utrzymać. Oczywiście jeśli tylko chcesz, to bardzo chętnie przyjmiemy wszelką pomoc - szczególnie w ogłaszaniu, bo jakoś nikt naszych chłopaków nie chce. EDIT: Ruduś ma obserwatora na allegro... Laps zresztą też. Quote
Recommended Posts