Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musze kupic aparat,bo te zdjecia sa zlej jakosci,robione po prostu telefonem.Jesli chodzi o Rudusiowe lezenie na grzbiecie,to on b czesto tak sie tarza.Wzielam go do mieszkania we wtorek,
pzrystrzyglam siersc na lapkach,przy uszach itd ,bo juz byl b zarosniety.Pozwiedzal mieszkanie,a potem zalegl kolo kanapy i szturchal nosem mjego syna,zeby go glaskac.Niestety,obsikuje masakrycznie katy
w mieszkaniu,ale byc moze dlatego,ze czuje zapach innych samcow.

Posted

[quote name='_Goldenek2']4 stycznia wpłaciłam elektronicznie za styczeń. Brak mojej wpłaty Dzika Figo.[/QUOTE]

Kochana, jest Twoja wpłata tylko wpisana w Grudniu.
Zaraz przesuwam na styczeń.

Posted

Dzika_Figo - łączę się z Tobą "w bólu". Ja właśnie dzisiaj się zorientowałam, że mam księgowość nieuzupełnioną na jednym wątku od listopada... dobrze, że mi wątku nie zamknęli za brak rozliczeń ;)

Ruduś superowy. Zupełnie nie rozumiem dlaczego nikt się jeszcze nie zgłosił po kawalera...

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Dzika_Figo - łączę się z Tobą "w bólu". Ja właśnie dzisiaj się zorientowałam, że mam księgowość nieuzupełnioną na jednym wątku od listopada... dobrze, że mi wątku nie zamknęli za brak rozliczeń ;)

Ruduś superowy. Zupełnie nie rozumiem dlaczego nikt się jeszcze nie zgłosił po kawalera...

Ja sie nad tym zastanawialam bedac ostatnio z nimi na spacerze.Mysle ,ze to ma zwiazek z panujaca "moda"na mlodosc.Kazdy chce odsunac starosc na pozniej,kremy ,botoksy,zabiegi,kult mlodosci..
40-latkowie smigajacy na rolkach itd itp nie chcemy patrzec na nic,co przypomina Nam,ze bedziemy kiedys starzy i zniedolezniali.Starosc jest nieestetyczna,obsliniona i odstreczajaca.
Poza tym ma byc lekko,latwo i przyjemnie,wiec po co brac starego psa i narazac sie juz nawet nie na koszty finansowe,ale na negatywne emocje zwiazane z jego choroba i ewentualnym ,i zazwyczaj rychlym odejsciem.
Czytalam,ze jest prawdziwa plaga oddawania do schronisk starych psow,kiedys podobno to nie bylo az tak masowe.
A tak poza tym....to trzeba Rudusia i Lapsa zaszczepic na wscieklizne,juz nie pisze u Lapsa.A Rudus na szczescie nie czuje sie stary,bylismy na lace i tarzal sie w trawie ,jak oszalaly.Mj mlodszy syn marudzil,
ze ciezko z nim isc,bo albo siusia,albo lezy i sie tarza.

• 2 weeks later...
Posted

Rudus zaszepiony na wscieklizne.30 zl z dojazdem podziel na kilka psow.A Jemu u mnie dobrze i on mnie uwielbia,choc dlugo to trwalo.Pozwala sie brac na rece i tarmoscic okropnie i jeszcze skacze na mnie,zeby go dalej meczyc.Wcale nie jest taki delikatny~.