magda z. Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Niedługo wyposażymy Gosieńkę w cały zestaw zweirzaków do testów;) Quote
zuziaM Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Trudno mi powiedziec, jak bedzie reagowal na papugi w domu ..... Na ptaki nie reaguje zadne ..... Zawsze zajety wachaniem i bieganiem i swoimi zabawkami .... Nie jest agresorem w stosunku do innych psiakow, wiec mysle, ze i z papugami by sie zgodzil ... Ale jesli to papugi wolno latajace po domu, to .... moze je traktowac, jak zabawki .... Nie wiem wiec .... co w tym temacie radzic. Z pewnoscia nie powinien sie rzucac na klatke z ptakami.... Quote
kora78 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 u mnie możecie go na papugi przetestować :) podobnie można na gołębie na podwóku,ale pewnie i zuzi nie ma gołębi w polach... a na dzikie ptaki w ogóle? wróble, jakieś ptaki wypłąsza z łąk podczas spacerów? a jak te papugi są w tym domu trzymane leni? klatka jak wysoko? jak często latają? jeśli są 2 pokoje, papugi mogą latać w jednym, a na ten czas psiak niech czeka w drugim pokoju. No,ale papugi powinny parę godz dziennie latać, ale tylko w 1 zabezpieczonym pomieszczeniu, nie w kuchni, nie w łazience, nie na przedpokoju. więc jest mioejscy, by psiaka izolować Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Psiak musi tolerować papugi, bo papuga żyje od dawna wolno, lata sobie gdzie chce. Poprzedni piesek żył z nią w pełnej zgodzie. Mogę podsyłać tylko psiaczki które nie zrobią krzywdy ptactwu. Moja sunia np. jest bardzo łagodna, ale goni ptaki strasznie, myślę że mogłaby zrobić krzywdę gdyby gołąb w porę nie odleciał :( ona ma coś z teriera (skye'a) Quote
magda z. Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 u lolki jest papug - ustawił cała ekipę, psa i koty też, nawet lolce potrafi rzęsę z oka wyrwać, jak za długo śpi;) Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 magda z. napisał(a):u lolki jest papug - ustawił cała ekipę, psa i koty też, nawet lolce potrafi rzęsę z oka wyrwać, jak za długo śpi;) O panie :evil_lol::evil_lol: Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 kora78 napisał(a):leni,jaka to papuga?? nie wiem.. Quote
Poker Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 to może Tibbi domeczek załapie, wspaniały z niego piesek. A tak przy okazji , uzbierałam już trochę pluszaków tylko nie mam transportu.Może ktoś będzie jechał z Wrocławia, to chętnie podam. Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Tibbi się dzieli pluszaczkami ze Skubim, bo Skubiś też kocha misie :) Quote
kora78 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 jak powiecie,jaka to papuga to co nieco powiem o charakterze papugi, czy zadziera z psami, czy żyje swoim życiem Quote
zuziaM Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Tibusiowi trzeba wiaksza pilke najlepiej. On uwielbia wszystko w pysiu nosic, a wieksza pileczka by sie pewnie bawil turlajac.... Tylko zaraza nie chce oddawac zabawek ... nawet sie boje, bo warczy i nie wiem, czy chce mnie uzrec, czy to tylko takie warczenie z zadowolenia ..... Mysle, ze poprzedni wlasciciele bardzo zle z nim postepowali wlasnie glownie podczas zabawy. A widac, ze bawil sie zawsze i bardzo duzo, bo to uwielbia. Ale zawsze to bylo tarmoszenie z warczeniem i pewnie zawsze stawial na swoim i wyrywal zabawke opiekunowi .... a tak nie powinno sie z psiakiem bawic. Probuje inaczej teraz .... to ja mu zabieram i oddaje, jak poczeka troszke i poprosi ...... A jest niecierpliwy bardzo. Quote
Onaa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Mój psiak też uwielbia piłeczkę tenisową i taką jeszcze jedną ma, małą tylko różową, dziamga je sobie raz tą a raz tamtą, goni je , podrzuca, gryzie, a piłeczki nadal całe , wspaniale się nimi bawi i słodko to wygląda :). Quote
leni356 Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 Zaglądam do Tibbisia. Posłałam mu piszczącą piłeczkę, może mu się spodoba. I nową paczuszkę ciasteczek. Teraz tylko domku wypatrzeć.. Quote
Poker Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 ile latek ma Tibbi, bo coś nie mogę znaleźć i jaki jest do kotów i innych psów? Wiecie jak do dzieci ? Quote
zuziaM Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Paczuszka doszla. Dziekujemy !!! Pileczka piszczaca jest piekna, ale Tibbus bardzo delikatnie sie nia bawi, bo ak tylko ona wyda dzwiek, to odskakuje natychmiast ... smieszny jest bardzo..... Do dzieci nie mam pojecia, ale ma charakterek do mnie, wiec i do dzieci tak samo bedzie ..... Kilka dzisiejszych zdjec Dwie malizny na spacerku. . Quote
zuziaM Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Tibbus po prostu nie da przy sobie nic zrobic. Nie lubi zabiegow kosmetycznych, nie lubi jak sie nawet probuje go z trawek oczyscic ...... Warczy wtedy dran...... Ale nie mam wcale pewnosci, ze by mogl ugryzc ..... Uwielbia sie bawic i szalec zwe wszystkim, co mu w pychol wpadnie. Jesli to dzieci troche starsze, to z pewnoscia sie pokochaja. Potrzeba tylko madrze go nauczyc, ze nie zawsze pies wygrywa w walce o zabawke w czasie zabaw .... Quote
zuziaM Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Acha ... to Rumcio ... sliczny i kochany strasznie. Najlepszy kumpel Tibbusia na spacerkach. Zawsze razem chodza ..... Quote
Poker Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 wpłaciłam 15 zł bazarku dla Tibbi do skarpety kudłaczy. Quote
zuziaM Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Mam wiecej zdjec ... na tym widac lepiej Rumeczka Quote
leni356 Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Ja lubię takie zarośnięte :) Fajne oba chłopaki. Może ktoś chciałby dwupak? :) Przyszła dzisiaj wpłata dla Tibbiego: 20 zł od pani Basi - bardzo dziękujemy :Rose: Quote
Onaa Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='zuziaM']Mam wiecej zdjec ... na tym widac lepiej Rumeczka [/QUOTE] Ale u Was tam ładnie, zielono już :). Quote
Recommended Posts