Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tez sie dziwie, bo jest fantastyczny !!!!!!
To drugi Finniganek !!!!!
To taki wesolaczek, zadowolony po rostu ze wszystkiego.
Dzisiaj wymienilam jego pluszaka na wiekszego miska-pande, bo zauwazylam, ze bardzo lubi cos mietosic w mordeczce. A najlepiej, jak to jest moja rekawiczka..... Dran maly i zlodziejaszek.....
I kiedy tylko tam w poblizu sie pojawiam, to zaraz tego miska lapie i z nim lata i poszczekuje i zacheca do zabawy.....
Naprawde jest przemilym i bardzo wesolutkim, zabawowym psiunkiem.
I jego wielkim atutem jest to, ze jest naprawde malym psiaczkiem.....

Posted

Dopiero jeden dzień ogłoszenia, więc jeszcze wszystko przed nami :) Małgosiu, jak on się zachowuje do innych psiaków? czy ma jakiekolwiek dominacyjne skłonności?

Posted

Jest z nim dokladnie tak samo, jak z Finnigankiem.
Podczas kiedy ma jedzonko, to leci do siatki i naszczekuje na Rumka.....
Ale dominacji u niego nie ma.
Na wspolnych spacerach z Rumkiem, to wlasnie Rumek czasem na Tibbiego warknie, jak ten mu droge zajdzie.
Tibbi jest lagodniutki i nawet sie nie odgryza.
Suczki bardzo lubi, ale woli ganiac niz sie nimi zajmowac.

Leni.... w sobote przyjedzie do mnie ta sunia zadredzona z Dobrocina ( chyba nr 109 ??? ).
Biore ja do kojca jako DT.
Mam nadzieje, ze ja tez gdzies ujelas w ogloiszeniach kudlaczkow ?????
Bardzo bym Cie prosila.
A do mojej mamy upcham pudelke ( tez z Dobrocina ). Mam nadzieje, ze szybko znajdzie domek.

Posted

Bardzo się cieszę . Suni też będę robić ogłoszenia oczywiście. Trzeba jej dać jakieś imię

Mam pytanie jeszcze o tego drugiego kudłaczka w Dłużynie - widziałaś go może? On też podobno taki biedaczek

Posted

No tak wlasnie bylo.
Bylam pozno i juz tam nie weszlam, bo i tak bym nie zobaczyla.

Chlopak mi tylko mowil, ze ten drugi psiak jest swietny.... chodzi na tylnych lapkach i z tego co wiem, tez jest narazony na agresje wiekszych psiakow z boksu......
Podobnie, jak Tibbi, nie ma tam szansy na adopcje, bo tam nikt nie zaglada ........

Posted

No niestety, nadal nie ....... Dlatego robie to krociutko, bo sie zlosci bardzo......
Mialam ostatnio troche zajec z szykowaniem kojcow ( odsniezanie i wstawianie bud i zabezpieczanie dokladne ), ale juz na razie gotowe, wiec wezme sie teraz ostro za Tibbiego.
To naprawde przepiekny psiak.
I zastanawiam sie nad tym suchym szamponem.... Czy znacie to ? Jak to dziala ? Czy jest skuteczny ?

Posted

Jeszcze tylko napisze, bo robilam wczoraj rozliczenia hotelikowe.....
... ze Tibbi z pieniazkow pozostalych po Finniganie, ma oplacony hotelik od 04.02.10 do 13.02.10 .

Na wszystkich watkach swoich hotelowiczow robie takie wpisy, zaraz po otrzymaniu wplaty.
Tu nie pisalam, wiec uzupelniam.

Posted

No ... jasna sprawa....
Pani od Finniganka tez , jak go zobaczyla, to powiedziala, ze spodziewala sie, ze jest mniejszy .....
Ale swietnie, ze to akurat w tym przypadku nie robilo roznicy .....
ale moze sie zdarzyc i inaczej, dlatego lepiej wiedziec takie rzeczy, jak wielkosc psiaka......

Tibbi jest niewielki, a na dodatek delikatny.
Nie ciagnie na smyczy, a jak sie rozpedzi za bardzo i poczuje naprezona linke, to zaraz staje i potem juz idzie wolniej.

Ale jest jeszcze taka sprawa, ze u Tibbiego kilka dni temu zauwazylam krew po zrobieniu kupki.
I dzisiaj to sie powtorzylo.
Nie wiem, czy nie pojechac z nim do pani doktor.
Co sadzicie ?
Jedzenie nie ma z tym raczej nic wspolnego, bo nie je kosci ani nic ostrego.
Ale mozliwe, ze to wina robali ( przy wlosoglowce ponoc sa krwawienia ).
Wiec moze najpierw pojade z jego kupka do badania ?