zuziaM Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Niuniek ma 44 cm w klebie i jest tez krociutki, bo ma od szyjki do konca pupy - 45-46 cm ( zmierzylam smyczka ). Quote
zuziaM Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Moge dzisiaj pokazac efekty kilkudniowych zmagan ... z wielka pomoca, szczotki, grzebienia i grzebyka do wyczesywania pchel...... zesania Tibbiego... I to jeszcze nie koniec..... ten piesio chyba w zyciu grzebienia nie widzial na oczka..... Dlatego tak tego nie lubi. Zakladam mu zawsze kaganiec i go przypinam smyczka do siatki, a i tak na mnie czasem warknie..... ale nie groznie zupelnie. Tylko mi mowi, ze go boli, albo ze ma juz dosyc .... . Quote
zuziaM Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ale mordki i brzuszka to w ogole sobie nie da czesac. Wierci sie i wyrywa. Bede go jeszcze musiala sporo pomeczyc, zeby wyczesac to wszystko, co na sobie ma. Codziennie po min. pol godziny sie nad nim pastwie. Dluzej go nie chce meczyc, a i ja nie mam sily wiecej, bo on sie tak wierci ..... . Quote
zuziaM Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Wiecie co, jak nazbieram za jakis czas troszke pieniazkow, to wezme Tibbiego do fryzjera. Mysle, ze to bedzie najlepsze wyjscie. On jest naprawde strasznie kudlaty. I naprawde albo wcale, albo baaaardzo dawno czesany ..... i ma taki podszerstek gesty, ze skorki nie widac. Quote
zuziaM Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Acha , leni ..... ja do Ciebie wysle dwie umowy hotelowe. Jedna na Tibbiego, druga na tego kudlaczka, ktorego dzisiaj zabiore. Potrzebne mu bedzie imie. Quote
magda z. Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 to drugie foto bardzo fajne:) szybko musi dom znaleźć, ładny jest Quote
Onaa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 No wreszcie udało mi się wejść na dogomanię :roll:. Zuziu, może mały nie lubi czesania bo mu się to jakoś niemiło kojarzy, może ktoś go za kudełki szarpał, albo jak pieski go gryzły to ma nieprzyjemne skojarzenia :shake:. Quote
zuziaM Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Mowie Wam, jaki z Tibbiego jest aparat !!!!! Wesoly slodki cudny piesio !!!!! Za kazdym razem, jak sie zblizam do niego, to zaraz lapie swojego miska pande albo grubego patyka i mi wpycha do reki..... nie mowie juz, ze rekawiczki mi notorycznie kradnie i musze sie sporo nameczyc, zeby mu je odbierac, tak z nimi ucieka. Na spacerkach jest bardzo grzeczny, nie ciagnie, nie szarpie , nie ucieka, nie napada na inne psiaki. Jest szalenie lagodnym i pogodnym psiatkiem. I na dodatek ..... PRZESLICZNYM .... jego mordeczka jest cudowna ! ..... Krwi w kupkach juz nie ma od kilku dni. Mysle, ze to byl wynik poschroniskowej biegunki, ktora mial przez jakis czas. Teraz juz sie wszystko fajnie unormowalo i nie ma zadnych problemow. Quote
leni356 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Super wieści :) Na razie nikt nie dzwonił o Tibbiego, muszę dorobić mu ogłoszeń tylko ciągle czasu brak, podsyłam też różnym domkom Quote
zuziaM Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dostalam dzisiaj na konto pieniazki. 250,- zl za Tibbiego .... tj. za okres 14.02.2010 - 07.03.2010 Quote
zuziaM Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 W tym tygodniu z chlopakami wybiore sie do fryzjera. Beda nowe zdjecia, wiec mam nadzieje, ze szybciutko znajda kochajace domki. To dwa naprawde slodkie maluchy ! Quote
Onaa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 No taki całkiem maluszek to Tibuś nie jest :). Quote
magda z. Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Może to coś z jedzeniem, bo dziadek vel Kiler tez miał taki problem, a teraz juz po kłopocie. Super, że nic mu nie dolega. Quote
zuziaM Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Maluszek jest ..... polowa Finnigana. Drobiazg taki, tylko kudlaty przeokropnie. Quote
zuziaM Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Nic nie dolega Tibbisiowi. Juz nawet sie w kojcu nie zalatwia, ale czeka na spacerek. Kupki sie zupelnie unormowaly i sa bardzo ...... ladne.... Quote
wieso Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 on wyglada jak welshterierek, gdy sie go wytrymuje to bedzie jeszcze piekniejszy.... Quote
zuziaM Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 fryzjerka, pni Ania po obejrzeniu zdjec powiedziala, ze to na 100 % terier walijski albo foksterierek. Okaze sie, ja zobaczy jego siersc z bliska. Termin ustalony na srode godz. 17-ta. Oba psiaki ( bo jeszcze Lupi ) jada razem. Quote
leni356 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Tyberiusz będzie welsh terierkiem :p Quote
zuziaM Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 A Tibbi nadal jest wspanialy !!!!! Jaki to wesolutki chlopczyk ! No cudo ! Nosi stale patyki i swojego misia i prosi o chwile uwagi ... i zeby sie z nim pobawic ..... Quote
leni356 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Dziś miałam telefon bardzo miłej pani o Tibbiego. Pani niedawno straciła PONa, a Tibbi jest troszkę do niego podobny. Zawsze miała przygarnięte psiaczki, teraz wdomu też jest jeden. Niech go pani fryzjerka robi więc na PONa, zresztą włos ma chyba prosty, jak pony. No i zobaczymy. Pani jest z Olkusza koło Katowic. Quote
Recommended Posts