Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sleepingbyday napisał(a):
a ja tam wiem? ostatnio mi mówiłas, ze na łańcuchu 1 m przy budzie stoi....

Kurde musisz pisac to na forum ???? Przynajmniej do towarzystwa ma Nugata i Elvisa na jednym łańcuchu sa hihi

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no widzicie, jak to jest. zalinkowalam do tych pierwszych wrażeń o marlence, zeby pokazac, na jakich podstawach oceniamy ludzi. jak pewne rzeczy wyglądaja (matko, te nbudy u marlenki!!!), a dopiero wgryzienie sie w historię i poznanie człowieka pozwala go spraweidliwie ocenic. niby to wiadomo od podstawówki, ale jednak psiarze w adopcjach tak mają i cześć. czesto panikujemy, podejrzewamy to i tamto (jasne, ze ta paranoja ze złych doświadczeń)...

To teraz madra kobieto powiedz mi jak to zrobic, zeby dobrze wydac psa, nie oceniać na podstawie pozorów ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
To teraz madra kobieto powiedz mi jak to zrobic, zeby dobrze wydac psa, nie oceniać na podstawie pozorów ;)

Oddać psa do adopcji do Marlenki hahahaha ( ale ja dzis mam dobry humor)

Posted

zerduszko, nie czytałas, że ja do marlenki toz wysyłam? a ty chcesz jej psa wyadoptować na piekne oczy???

a na serio - wiadomo, że wrażenia, to jedyne, na czym możemy sie opierac, ale tu bylo tak: mówi baba o leczeniu chorego psa, a jednocześnie o tych ciążach i wecie, który cały czas zalecał hormony 9mimo, ze pzreciez nie działały). no to, ja nie wiem, czy to ściema, czy nie. budy wyglądają, jka wyglądaja, a baba mówi, ze ociepla, a psy to rozwalają. ale jka gada o psach, to pokazuje foty, gada dużo... my zawsze patrzymy na pewne objawy i po nich oceniamy. a jednak super objawy dają czasem kiepskie wyniki, no nie. po prostu jest tak, że zcasem podejrzane rzeczy sa niewinne, tylko my mamy pewne schematy i zapalaja się nam światełka (zielone lub czerwone).
innej metody nie ma, jassne. nie postuluje rezygnacji z wizyt, tylko opisuje, jak to było. sporo przemyśleń wtedy miałam.

Posted

zerduszko napisał(a):
Marlenka - ja zaraz do Ciebie jadę, napisz tylko jakiego psa chcesz :P

hmmmm takiego który jje , siusia , szczeka , łazi tylko wtedy jak mam czas ( czyi nigdy ) nie śpi w łózku ( nie mam juz miejsca ) nie drapie mnie ( jak Barak ) nie rzuca się na koty ( jak Elvis) nie kradnie jedzenia ( jak Nugat ) nie sra pod wanne ( jak blejd) nie tlucze ogonem ( jak korolka) to chyba tyle . Masz takiego psa ??? To CI juz podaje adres:)

Posted

zerduszko, nie czytałas, że ja do marlenki toz wysyłam? a ty chcesz jej psa wyadoptować na piekne oczy???

a na serio - wiadomo, że wrażenia, to jedyne, na czym możemy sie opierac, ale tu bylo tak: mówi baba o leczeniu chorego psa, a jednocześnie o tych ciążach i wecie, który cały czas zalecał hormony 9mimo, ze pzreciez nie działały). no to, ja nie wiem, czy to ściema, czy nie. budy wyglądają, jka wyglądaja, a baba mówi, ze ociepla, a psy to rozwalają. ale jka gada o psach, to pokazuje foty, gada dużo... my zawsze patrzymy na pewne objawy i po nich oceniamy. a jednak super objawy dają czasem kiepskie wyniki, no nie. po prostu jest tak, że zcasem podejrzane rzeczy sa niewinne, tylko my mamy pewne schematy i zapalaja się nam światełka (zielone lub czerwone).
innej metody nie ma, jassne. nie postuluje rezygnacji z wizyt, tylko opisuje, jak to było. sporo przemyśleń wtedy miałam.

Przyjedz do mnie zobacz jak te głupole słome wypier......ły z bud . Ręce opadają , człowiek upycha , drapie się , ma słome dosłowanie wszedzie , wychodzisz rano i Twoją pracę szlag trafił .
Pieknie powiesilam w otworze budy dywaniki żeby im nie nie wialo do srodka i gdzie są dywaniki ???? Zeżarte .

Ja wiem jak to wyglada wiecie od zewnątrz jak mówiłam SBD ze suka zaciazała a wet dalej hormony ( sie puszczała z psami przez siatkę ) to co ja się mialam ze specjalistą kłócić - ale powiedz SBD plus ze zanim wziełam Barak Korsa już była po sterylce co ??? A blejd chyba tez juz jąder nie miał ( czy miał )

Ja sama się z siebie śmieje teraz ze taka ciemna byłam , ale nikt sie mądry nie rodzi tak ????

Posted

ale ja ci nic nie wyrzucam! to ja sama chodze i trąbię, ze nikt sie nie rodzi z ta wiedza, też uważam, ze to wet bez myślenia sprawe załatwiał.... i z budami tez rozumiem.
jakby wrażenie końcowe było złe, to barak by u ciebie nie został przeca. byłam z mocna ekipą, jakby miały watpliwości, to by powiedziały.
tylko wykorzystuje to wszystko jako przykład, ze czasem masz tak mieszane wrażenia, że cholera wie. i jak czasem ocenia sie po rzeczach w sumie nieistotnych. zwłaszcza, jesli głowa i serce - sa na miejscu.

poz atym wypchaj sie tym sianem, co go twoje psy nie chcą, jak zużke oddawałas, to co, nie ryczałaś?

Posted

malawaszka napisał(a):
haha no ja chciałam zapytać, ale dyskusji Wam nie chciałam przerywać :lol:

Ciotka doszły ubranka za które ja dziekuje a Elvis jest wkurzony że mu cos znowu ubieram . Ale chodzi dumnie w sweterku po domu .

Posted

malawaszka napisał(a):
marlenka jest trochę domków chętnych na sznaucerki teraz, ale nie wiemy z zerduszko czy polecać Elvisa? jakby ktoś był świadomy tego że to psiak po operacji i ze musi ćwiczyć?

No właśnie, właśnie - jak on z dziećmi? Ma sznupowy charakterek czy jest z tych milszych ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
No właśnie, właśnie - jak on z dziećmi? Ma sznupowy charakterek czy jest z tych milszych ;)

Wiwis jest tym z milszych , z dzieciakami sie bawi polega to na tym ze dziecko mu coś rzuca a on przynosi i tak w kółko. Ale narazie nie ogłaszamy , nie ufam nikomu że bedzie z nim cwiczyl a niech zaniedba cokolwiek to bym głowę ukręciła , w środe jedziemy na zdjecie szwów więc zobacze co dalej i ile to potrwa . Elvis absolutnie do kotów nie , do psów raczej ok , chociaz zalezy jaki pies , na Baraka warczy Nugata uwielbia i nic mu nie mówi . Jednak wolę zaczekac az go naprawie i wtedy szukać mu domku .