marlenka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 sleepingbyday napisał(a):a ja tam wiem? ostatnio mi mówiłas, ze na łańcuchu 1 m przy budzie stoi.... Kurde musisz pisac to na forum ???? Przynajmniej do towarzystwa ma Nugata i Elvisa na jednym łańcuchu sa hihi Quote
marlenka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Zaraz będę miała TOZ na głowie :angryy: :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 to cie nie powinno zaskoczyc. zapowiadam inspekcje od kilku miesięcy... Quote
marlenka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 sleepingbyday napisał(a):to cie nie powinno zaskoczyc. zapowiadam inspekcje od kilku miesięcy... Tobie nie wierze hihii Quote
zerduszko Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 sleepingbyday napisał(a):no widzicie, jak to jest. zalinkowalam do tych pierwszych wrażeń o marlence, zeby pokazac, na jakich podstawach oceniamy ludzi. jak pewne rzeczy wyglądaja (matko, te nbudy u marlenki!!!), a dopiero wgryzienie sie w historię i poznanie człowieka pozwala go spraweidliwie ocenic. niby to wiadomo od podstawówki, ale jednak psiarze w adopcjach tak mają i cześć. czesto panikujemy, podejrzewamy to i tamto (jasne, ze ta paranoja ze złych doświadczeń)... To teraz madra kobieto powiedz mi jak to zrobic, zeby dobrze wydac psa, nie oceniać na podstawie pozorów ;) Quote
marlenka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 zerduszko napisał(a):To teraz madra kobieto powiedz mi jak to zrobic, zeby dobrze wydac psa, nie oceniać na podstawie pozorów ;) Oddać psa do adopcji do Marlenki hahahaha ( ale ja dzis mam dobry humor) Quote
zerduszko Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Marlenka - ja zaraz do Ciebie jadę, napisz tylko jakiego psa chcesz :P Quote
sleepingbyday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 zerduszko, nie czytałas, że ja do marlenki toz wysyłam? a ty chcesz jej psa wyadoptować na piekne oczy??? a na serio - wiadomo, że wrażenia, to jedyne, na czym możemy sie opierac, ale tu bylo tak: mówi baba o leczeniu chorego psa, a jednocześnie o tych ciążach i wecie, który cały czas zalecał hormony 9mimo, ze pzreciez nie działały). no to, ja nie wiem, czy to ściema, czy nie. budy wyglądają, jka wyglądaja, a baba mówi, ze ociepla, a psy to rozwalają. ale jka gada o psach, to pokazuje foty, gada dużo... my zawsze patrzymy na pewne objawy i po nich oceniamy. a jednak super objawy dają czasem kiepskie wyniki, no nie. po prostu jest tak, że zcasem podejrzane rzeczy sa niewinne, tylko my mamy pewne schematy i zapalaja się nam światełka (zielone lub czerwone). innej metody nie ma, jassne. nie postuluje rezygnacji z wizyt, tylko opisuje, jak to było. sporo przemyśleń wtedy miałam. Quote
marlenka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 zerduszko napisał(a):Marlenka - ja zaraz do Ciebie jadę, napisz tylko jakiego psa chcesz :P hmmmm takiego który jje , siusia , szczeka , łazi tylko wtedy jak mam czas ( czyi nigdy ) nie śpi w łózku ( nie mam juz miejsca ) nie drapie mnie ( jak Barak ) nie rzuca się na koty ( jak Elvis) nie kradnie jedzenia ( jak Nugat ) nie sra pod wanne ( jak blejd) nie tlucze ogonem ( jak korolka) to chyba tyle . Masz takiego psa ??? To CI juz podaje adres:) Quote
sleepingbyday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 jest taki pies, nazywa się zosia i nie jest do adopcji.... Quote
marlenka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 sleepingbyday napisał(a):zerduszko, nie czytałas, że ja do marlenki toz wysyłam? a ty chcesz jej psa wyadoptować na piekne oczy??? a na serio - wiadomo, że wrażenia, to jedyne, na czym możemy sie opierac, ale tu bylo tak: mówi baba o leczeniu chorego psa, a jednocześnie o tych ciążach i wecie, który cały czas zalecał hormony 9mimo, ze pzreciez nie działały). no to, ja nie wiem, czy to ściema, czy nie. budy wyglądają, jka wyglądaja, a baba mówi, ze ociepla, a psy to rozwalają. ale jka gada o psach, to pokazuje foty, gada dużo... my zawsze patrzymy na pewne objawy i po nich oceniamy. a jednak super objawy dają czasem kiepskie wyniki, no nie. po prostu jest tak, że zcasem podejrzane rzeczy sa niewinne, tylko my mamy pewne schematy i zapalaja się nam światełka (zielone lub czerwone). innej metody nie ma, jassne. nie postuluje rezygnacji z wizyt, tylko opisuje, jak to było. sporo przemyśleń wtedy miałam. Przyjedz do mnie zobacz jak te głupole słome wypier......ły z bud . Ręce opadają , człowiek upycha , drapie się , ma słome dosłowanie wszedzie , wychodzisz rano i Twoją pracę szlag trafił . Pieknie powiesilam w otworze budy dywaniki żeby im nie nie wialo do srodka i gdzie są dywaniki ???? Zeżarte . Ja wiem jak to wyglada wiecie od zewnątrz jak mówiłam SBD ze suka zaciazała a wet dalej hormony ( sie puszczała z psami przez siatkę ) to co ja się mialam ze specjalistą kłócić - ale powiedz SBD plus ze zanim wziełam Barak Korsa już była po sterylce co ??? A blejd chyba tez juz jąder nie miał ( czy miał ) Ja sama się z siebie śmieje teraz ze taka ciemna byłam , ale nikt sie mądry nie rodzi tak ???? Quote
sleepingbyday Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 ale ja ci nic nie wyrzucam! to ja sama chodze i trąbię, ze nikt sie nie rodzi z ta wiedza, też uważam, ze to wet bez myślenia sprawe załatwiał.... i z budami tez rozumiem. jakby wrażenie końcowe było złe, to barak by u ciebie nie został przeca. byłam z mocna ekipą, jakby miały watpliwości, to by powiedziały. tylko wykorzystuje to wszystko jako przykład, ze czasem masz tak mieszane wrażenia, że cholera wie. i jak czasem ocenia sie po rzeczach w sumie nieistotnych. zwłaszcza, jesli głowa i serce - sa na miejscu. poz atym wypchaj sie tym sianem, co go twoje psy nie chcą, jak zużke oddawałas, to co, nie ryczałaś? Quote
NiJaSe Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 heheh jak dobrze wyadoptowac psa ? wypozyczyc odemnie Niye ;p;p;p Quote
marlenka Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Nikt nie pyta o Wiwisia??? Jesteście ciotki beeee, już Was nie lubimy :) Quote
malawaszka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 haha no ja chciałam zapytać, ale dyskusji Wam nie chciałam przerywać :lol: Quote
marlenka Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 malawaszka napisał(a):haha no ja chciałam zapytać, ale dyskusji Wam nie chciałam przerywać :lol: Ciotka doszły ubranka za które ja dziekuje a Elvis jest wkurzony że mu cos znowu ubieram . Ale chodzi dumnie w sweterku po domu . Quote
malawaszka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 ale pasują? bo na "mojego" Dropsa były maławe :lol: Quote
marlenka Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Jasne ze pasuja on maleńki jest . Jak zrobię foty to wrzuce . Narazie grzechocze na mojego Baraka. Się kłóca strasznie Quote
malawaszka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 marlenka jest trochę domków chętnych na sznaucerki teraz, ale nie wiemy z zerduszko czy polecać Elvisa? jakby ktoś był świadomy tego że to psiak po operacji i ze musi ćwiczyć? Quote
Ingrid44 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 ja zagladam do Wiwisia i zdrowka zycze. :) Quote
zerduszko Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 malawaszka napisał(a):marlenka jest trochę domków chętnych na sznaucerki teraz, ale nie wiemy z zerduszko czy polecać Elvisa? jakby ktoś był świadomy tego że to psiak po operacji i ze musi ćwiczyć? No właśnie, właśnie - jak on z dziećmi? Ma sznupowy charakterek czy jest z tych milszych ;) Quote
marlenka Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 zerduszko napisał(a):No właśnie, właśnie - jak on z dziećmi? Ma sznupowy charakterek czy jest z tych milszych ;) Wiwis jest tym z milszych , z dzieciakami sie bawi polega to na tym ze dziecko mu coś rzuca a on przynosi i tak w kółko. Ale narazie nie ogłaszamy , nie ufam nikomu że bedzie z nim cwiczyl a niech zaniedba cokolwiek to bym głowę ukręciła , w środe jedziemy na zdjecie szwów więc zobacze co dalej i ile to potrwa . Elvis absolutnie do kotów nie , do psów raczej ok , chociaz zalezy jaki pies , na Baraka warczy Nugata uwielbia i nic mu nie mówi . Jednak wolę zaczekac az go naprawie i wtedy szukać mu domku . Quote
Recommended Posts