Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sleepingbyday napisał(a):

Zobaczcie co ja biedna przeżyłam :) żeby Barak miec u siebie :)

Tam widzicie co jest " mało wyedukowana" , " poczekałabym na lepszy domek " tak człowieka obsmarowywały baby na dogo , nie iwedziały ze ja tam wleze i będe czytać :angryy: Tak się traktuje potencjane domki :mad:

Posted

marlenka napisał(a):
Zobaczcie co ja biedna przeżyłam :) żeby Barak miec u siebie :)

Tam widzicie co jest " mało wyedukowana" , " poczekałabym na lepszy domek " tak człowieka obsmarowywały baby na dogo , nie iwedziały ze ja tam wleze i będe czytać :angryy: Tak się traktuje potencjane domki :mad:

hahahaha, wiesz, ja po opisie SBD bym Ci chyba nie dała psa :D Ja cię zaczęłam kojarzyć dopiero od Kropy (:()
SBD magnesy na Pelvisa poleciały wczoraj priorytetem...

Posted

gameta napisał(a):
hahahaha, wiesz, ja po opisie SBD bym Ci chyba nie dała psa :D Ja cię zaczęłam kojarzyć dopiero od Kropy (:()
SBD magnesy na Pelvisa poleciały wczoraj priorytetem...

A Ty Gameta nie słyszałas jak mnie maglowała przez telefon hihihi. Sto pytań do .... napisała co chciała , ja byłam tak przerażona bo nie wiedziałam o co chodzi i wogóle ale widzisz sama że pozory mylą i to bardzo . Barak u mnie pałacu nie ma ale za to ma to co pies powinien mieć . No juz nie wspomne ze biedny Baraczek cały czas jakies znajdy musi tolerować ale jest kochany i rozumie ze im tez trzeba pomóc . Ja sie nie moge doczekac wiosny żeby go nad rzekę zabrac teraz tam jest masakra jakaś , musimy poczekac aż się unormuje . Cholera w tej Warce nawet nie ma parku zeby sie pies wybiegał , robia ku****wa monitoring ale nie ma dzie pójsc z dzieckiem na spacer a co dopiero z psem . Ja się śmieję jak te mamusie odpicowane łaża w lato z wózkami w tych smrodach spalin i sie lansują , spacerek dziecku robią po miescie bo nad rzeką to ich nikt nie będzie widział jak pięknie sa ubrane i moga się ubrudzić przecież .

Posted

marlenka napisał(a):
To się walki psów nazywa . Ja czekam do wiosny żeby moje ogonki sie wylatały .

Oj, ale w kagańcach ? Wiesz, że podobno do czerwca ma byc zimno i paskudnie?

Posted

Pamiętam, Pamiętam naszą wyprawę do Warki...
Sleep wzięła ręczniczek, na okoliczność rzygów :) Baraka.
Powiedziała, że w moim samochodzie jest tak czyściutko...(to był pierwszy i ostatni raz w temacie czystości w mojej furze). Bo teraz tak czysto już nie jest... co cały czas bezczelnie mi wypomina!

Całą powrotną drogę płakała, że oddała Baraka w niewiadomo-jakie ręce. :)
I że na pewno będzie miał gorzej niż u niej.
I że popełniła grzech., który nie będzie jej wybaczony.
A Barak na pewno ucieknie.
Albo na pewno zjedzą go Corolka i Korsa. Albo koty zadrapią na śmierć...
I tak wyła całą powrotną drogę ....
Boshee - ja cały czas utrzymuję z tą kobietą znajomość!

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Pamiętam, Pamiętam naszą wyprawę do Warki...
Sleep wzięła ręczniczek, na okoliczność rzygów :) Baraka.
Powiedziała, że w moim samochodzie jest tak czyściutko...(to był pierwszy i ostatni raz w temacie czystości w mojej furze). Bo teraz tak czysto już nie jest... co cały czas bezczelnie mi wypomina!

Całą powrotną drogę płakała, że oddała Baraka w niewiadomo-jakie ręce. :)
I że na pewno będzie miał gorzej niż u niej.
I że popełniła grzech., który nie będzie jej wybaczony.
A Barak na pewno ucieknie.
Albo na pewno zjedzą go Corolka i Korsa. Albo koty zadrapią na śmierć...
I tak wyła całą powrotną drogę ....
Boshee - ja cały czas utrzymuję z tą kobietą znajomość!

Tego to ja jeszcze nie słyszałam ..:angryy:

Posted

Cześć Elvisek! Jak twoja rehabilitacja? Lepiej się czujesz?
Jesteś w rękach ciotki-panikary ;-) , więc pewnie zaraz usłyszym jak to jesteś niepełnosprawny i jak bardzo cierpisz ;-)

Posted

Piromanka napisał(a):
Cześć Elvisek! Jak twoja rehabilitacja? Lepiej się czujesz?
Jesteś w rękach ciotki-panikary ;-) , więc pewnie zaraz usłyszym jak to jesteś niepełnosprawny i jak bardzo cierpisz ;-)

Ciotce - paniakrze już trochę przeszło . Elvis jeszcze się nie rehabilituje bo ma szwy , a to możliwe tylko po zdjeciu szewków. Tak na codzień to jest grzeczny , domaga się głaskania i żeby go wziąc na kolana taki śmieszny . W nocy zajmuje połowe łózka a my z Barakiem i Nugatem druga połowę . O 22 ma największą ochotę na zabawę . Apetyt ma oooooggggrrromny , Zjada najwięcej ze wszystkich (małych ) psów . On nie umie chodzic na smyczy , widocznie zawsze chodził przy nodze i teraz ma za to kuku . Ale nie jest źle , wystarczy cmoknąc i Elvis idzie ( na smyczy oczywiście )

Piromanka czy Ty się kobieto ze mnie nabijasz??? To nie moja wina ze bałam się ze winda mojemu Barakowi ogon oberwie :)

Posted

marlenka napisał(a):
Piromanka czy Ty się kobieto ze mnie nabijasz??? To nie moja wina ze bałam się ze winda mojemu Barakowi ogon oberwie :)

Nie to, żebym się nabijała, ale przeznasz, że trochę to komiczne...?

Posted

Piromanka napisał(a):
Nie to, żebym się nabijała, ale przeznasz, że trochę to komiczne...?

ja CI mówiłam ze ja panikara jestem straszna , teraz chyba mi przeszło , chociaż różnie mam . Ja ogólnie to od razu widze jak ta winda wciąga mu ogonek , hihihi, nie no juz taka jestem . Ale w domu jak na siebie warczały to się denerwowałam , a teraz to olewam niech warcza w nosie ich mam dopóki się krew nie pokaże nie reaguję .

Posted

Rządzi w domu , koty gania , Nugata lubi ale na Baraka warczy i szczeka . Taka grzechotka . Cały czas grzechocze . JJe bardzo dużo . Lubi chodzić na krótkie spacery bo na dlugie narazie nie ma szans.

Posted

no widzicie, jak to jest. zalinkowalam do tych pierwszych wrażeń o marlence, zeby pokazac, na jakich podstawach oceniamy ludzi. jak pewne rzeczy wyglądaja (matko, te nbudy u marlenki!!!), a dopiero wgryzienie sie w historię i poznanie człowieka pozwala go spraweidliwie ocenic. niby to wiadomo od podstawówki, ale jednak psiarze w adopcjach tak mają i cześć. czesto panikujemy, podejrzewamy to i tamto (jasne, ze ta paranoja ze złych doświadczeń)...

ja często wspominam ta historię, bo daje prztyczka w nos - mniej paranoi!

ale też obśmiewam się, jak ryczałam dziewczynom (była NiJaSe, Abrakadabra i Erazm ze mną) w samochodzie, spazmy normalnie, ze czy oni tam barak zrozumieją, czy będa się bawić i w ogóle... normlany syndrom rozstania z tymczasem...

a jak mi abrakadabra przypomniała, ze jej samochód mi się taki czysty wydawał, to się bardzo zdziwiłam - TEN samochód kiedys mi sie wydawał czysty!??!

a teraz mamy z marlenka nową świecka tradycje opierniczania się wzajemnie przez telefon.

Posted

no widzicie, jak to jest. zalinkowalam do tych pierwszych wrażeń o marlence, zeby pokazac, na jakich podstawach oceniamy ludzi. jak pewne rzeczy wyglądaja (matko, te nbudy u marlenki!!!), a dopiero wgryzienie sie w historię i poznanie człowieka pozwala go spraweidliwie ocenic. niby to wiadomo od podstawówki, ale jednak psiarze w adopcjach tak mają i cześć. czesto panikujemy, podejrzewamy to i tamto (jasne, ze ta paranoja ze złych doświadczeń)...

ja często wspominam ta historię, bo daje prztyczka w nos - mniej paranoi!

ale też obśmiewam się, jak ryczałam dziewczynom (była NiJaSe, Abrakadabra i Erazm ze mną) w samochodzie, spazmy normalnie, ze czy oni tam barak zrozumieją, czy będa się bawić i w ogóle... normlany syndrom rozstania z tymczasem...

a jak mi abrakadabra przypomniała, ze jej samochód mi się taki czysty wydawał, to się bardzo zdziwiłam - TEN samochód kiedys mi sie wydawał czysty!??!

a teraz mamy z marlenka nową świecka tradycje opierniczania się wzajemnie przez telefon.

A widzisz , Baraczek żyje , nie uciekl nikt go nie ukradl , jest kochany mimo tego że szkodanik jak cholera , ale jest bosski.
Donacja ma przyjechac w sobotę i mamy jej świetasnym aparatem zdjecia robic wszystkiemu co się rusza ( mam nadzieje się załapac hihihi) wiec będa foty pewnie wszystkich sierściuchów .

Malawaszka doszły ubranka dla Elviska , bardzo dziekuje .