marlenka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Elvis - znalazłam go na lodowisku przyleciał za dziecmi ale to nie był ich pies , biedny nie mógł się odnaleźc . Poglaskałam ten jego zamrznięty pyszczek a za chwilę poczułam trącanie w noge , to piesek przyniósł mi kulke z lodu . Rzuciłam mu raz , znowu przyniósł , rzuciłam drugi , znowu przyniósł , jak sie jedna rozwaliła znalazł druga . Poszłam po auto on za mną , ja do auta a on na drzwi . Szkoda mi sie biedaka zrobiło więc wzięłam go do samochodu i przywiozłam do domu . Głodny był troszkę pić mu sie chciało bardzo . Śmierdział strasznie wiec go wrzuciłam do wanny . Śierśc skudłacna , dredy niemiłosierne , nózka tylnia chyba źle zrośnieta bo na niej nie staje ale go nie boli jak sie dotyka . Jutro wizyta u weta w sobotę u fryzjera . Pies ogólnie nie wiem jaki bo śpi prawie cały czas , napewno nie lubi kotów albo broni swojego łózka . Do psów narazie nie lgnie warczy ale się nie rzuca . Zdjęcie przed.... Zdjecie po .... [SIZE=4] Wpłaty na Elviska: - kundelkowa skarpeta-100 zł - Siostra Joanny 83 -100 zł -Anawa -20 zł -Malawaszka -65 zł -Ewa S ( Lucyna ) -50 zł -Anna A -35 zł -Nincia-20 zł -Skarpeta kudłaczy- 50 zł -Abrakadabra-20 zł -Ingrid-150 zł -Bambino -40 zł -Joanna83-20 zł Mamy razem : 670 zł Wszystkim ślicznie dziękuję :loveu: CAŁKOWITY KOSZT OPERACJI - 745zł zapłaciłam 600 zl =145 na koncie Elviska jest 70 zł brakuje 70 zł Bazarki dla Elviska http://www.dogomania.pl/threads/179494-Mata-ochronna-na-siedzenie-ksiAE-A-ki-o-psiej-tematyce-na-Elvisa-do-14-02-23-59 Quote
ketunia Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Ciekawe jak tam jego nóżka. Może się komus zgubił jakiś czas temu. Quote
dorobella Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Mnie się nie podoba jego biodro, chyba ze na zdjęciu tak wyszło.... Quote
Abrakadabra Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 .................................................................... Quote
marlenka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dziś z rana byłam z psiakiem na dworzu , sisiu zrobił ładnie na dworzu . Na łapkę jednak staje , ale go boli jak go biorę na ręce to mimo ze taka kudłata kula to leciutki jest . Bardzo lubi sie bawić robi to niesmiało i o dziwo baaardzo sie lubią z Nugatem . Nie ma awantur , czasami tylko jakieś powarkiwania . Apetyt ma niczym moja Korsa i broni bardzo miski , nawet kotu nie da podejść do miski . Cała noc spał jak zabity - dosłownie , chrapał i jęczał przez sen ale się nie obudził , rano przywitał mnie tak jakby cały czas u mnie mieszkał złapał gumową kostkę i czmychnął do kuchni . Barak jest obrażony na maxa , nie lubi go chyba bo stawia kołniez na grzbiecie jak sie mijają . Wczoraj jak przyniosłam mikrusa to Nugat go olał ale Barak sie spojrzał z wyrzutem " co to k... znowu ma byc " ale w nocy spał wtulony w Olka jakby chciał zaznaczyć ze to Jego dom i tylko Jego . Jesli ktoś moze wspomóc finansowo w opłceniu ewentualnie wizyt u weta to bym była wdzięczna . Quote
joanna83 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Barak się martwi,że mu miejsca na łóżku zabraknie :) A Elvis pewnie wygłodzony, to broni miski. Zresztą wiesz trzeba walczyć o swoje jak wokół wszyscy więksi, nawet koty ;) Quote
marlenka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Aż tak malutki to on nie jest , ma brzuszek wypchany ale jest leciutki jak mu kudły obetniemy to ze 4 kg będzie może ważył . Mam jeszcze takie foty jego , przepraszma z jakośc ale on się bardzo boi aparatu , jak mu chcę zrobić fotke to się odwraca w druga stronę . Quote
enia Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 może komuś zaginął? marlenko uważaj proszę zobacz co się przytrafiło temu yorkowi: http://www.dogomania.pl/threads/177999-York-w-schronisku-Pomocy-Nie-je-i-wymiotuje-Ofiara-mody-MA-DOM/page17 wzięla go dogomaniaczka i słuch po psie zaginal.......... Quote
emdziolek Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Biedak. Trzeba go koniecznie zdiagnozowac u weta. Quote
marlenka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 patrz , patrz może jakiś domek mu wypatrzysz:) Quote
Piromanka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Marlena, cieszę się, że jesteś :stupid: i zabrałaś go do domu. Ja bym zrobiła identycznie, bo też jestem :stupid: Mikrus, i do tego kudłaty.... Jak się go ostrzyże to i ładny pies może z tego wyjść :razz: Quote
marlenka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='Piromanka']Marlena, cieszę się, że jesteś :stupid: i zabrałaś go do domu. Ja bym zrobiła identycznie, bo też jestem :stupid: Mikrus, i do tego kudłaty.... Jak się go ostrzyże to i ładny pies może z tego wyjść :razz:[/QUOTE] Oj widziałam że masz wolne Dt bo Pyzunia poszła do domku :) Quote
Piromanka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='marlenka']Oj widziałam że masz wolne Dt bo Pyzunia poszła do domku :)[/QUOTE] Tak, Pyza adoptowana :multi: Ale czy mam wolny DT, to muszę dogadać z Piotrem, bo inaczej będzie hardkor ;) Quote
emdziolek Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 ja mysle ze to mix raczej sznaucerka mini. cudny jest Quote
marlenka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='Piromanka']Tak, Pyza adoptowana :multi: Ale czy mam wolny DT, to muszę dogadać z Piotrem, bo inaczej będzie hardkor ;)[/QUOTE] To pogadaj z Piotrem i dawaj znaka bo do Dt to oddam tylko zaufanej osobie :) Quote
marlenka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='emdziolek']ja mysle ze to mix raczej sznaucerka mini. cudny jest[/QUOTE] W sumie to nie wiem co sie pod tymi kudłami kryje . Donacja ratuuunku dawaj z tymi nozyczkami :) Quote
dorobella Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Na pierwszej fotce wygląda jak mix yorka, ale już na drugiej wygląda jak zaniedbany sznaucer mini :) To bardzo dobry znak, że łapa go pobolewa i na nią staje, tzn., że ma czucie, nerwy nie pozrywane. Ja stawiam na uraz w wyniku potrącenia lub porządnego kopniaka. Musiałby borok mieć RTG porządnie zrobione. Może bazarki dziewczyny ? Ja poszukam jakiś pierdół. Enia jeszcze nie wiadomo czy ów york w ogóle istniał. Quote
dorobella Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Na pierwszej fotce wygląda jak mix yorka, ale już na drugiej wygląda jak zaniedbany sznaucer mini :) To bardzo dobry znak, że łapa go pobolewa i na nią staje, tzn., że ma czucie, nerwy nie pozrywane. Ja stawiam na uraz w wyniku potrącenia lub porządnego kopniaka. Musiałby borok mieć RTG porządnie zrobione. Może bazarki dziewczyny ? Ja poszukam jakiś pierdół. Enia jeszcze nie wiadomo czy ów york w ogóle istniał. Quote
marlenka Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 dziewczyny pomocy !!!!! dzwonili do mnie z kliniki Tuptusia - mają małego psa wielkości naszego Taliba , staruszek łagodny ślepy jeśli nie pomożemy im szybko znalexc cokolwiek dal malucha to czeka go eutanazja . Ja dzis będe zrobię zdjęcia ale błagam nie pozwólmy mu umrzeć :( Quote
ketunia Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Tutaj wątek tego małego psiaka z kliniki. Marlena już do niego pojechała. http://www.dogomania.pl/threads/1791...9#post14021149 Quote
Abrakadabra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 To ja też, a co? Mnie się wydaje, że uszka ma yorkowe. Chociaż diabli wiedzą, co się kryje pod tymi dredami? Zreszą yorka "na sznaucerka" też można ostrzyc ... A odwrotnie o nie wiem. Nie znam się na sznaucerkach :) Quote
Recommended Posts