Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elvis - znalazłam go na lodowisku przyleciał za dziecmi ale to nie był ich pies , biedny nie mógł się odnaleźc . Poglaskałam ten jego zamrznięty pyszczek a za chwilę poczułam trącanie w noge , to piesek przyniósł mi kulke z lodu . Rzuciłam mu raz , znowu przyniósł , rzuciłam drugi , znowu przyniósł , jak sie jedna rozwaliła znalazł druga .
Poszłam po auto on za mną , ja do auta a on na drzwi . Szkoda mi sie biedaka zrobiło więc wzięłam go do samochodu i przywiozłam do domu . Głodny był troszkę pić mu sie chciało bardzo . Śmierdział strasznie wiec go wrzuciłam do wanny . Śierśc skudłacna , dredy niemiłosierne , nózka tylnia chyba źle zrośnieta bo na niej nie staje ale go nie boli jak sie dotyka . Jutro wizyta u weta w sobotę u fryzjera . Pies ogólnie nie wiem jaki bo śpi prawie cały czas , napewno nie lubi kotów albo broni swojego łózka . Do psów narazie nie lgnie warczy ale się nie rzuca .
Zdjęcie przed....

Zdjecie po ....

[SIZE=4]

Wpłaty na Elviska:
- kundelkowa skarpeta-100 zł
- Siostra Joanny 83 -100 zł
-Anawa -20 zł
-Malawaszka -65 zł
-Ewa S ( Lucyna ) -50 zł
-Anna A -35 zł
-Nincia-20 zł
-Skarpeta kudłaczy- 50 zł
-Abrakadabra-20 zł
-Ingrid-150 zł
-Bambino -40 zł
-Joanna83-20 zł

Mamy razem : 670 zł

Wszystkim ślicznie dziękuję :loveu:

CAŁKOWITY KOSZT OPERACJI - 745zł zapłaciłam 600 zl =145
na koncie Elviska jest 70 zł brakuje 70 zł

Bazarki dla Elviska
http://www.dogomania.pl/threads/179494-Mata-ochronna-na-siedzenie-ksiAE-A-ki-o-psiej-tematyce-na-Elvisa-do-14-02-23-59

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś z rana byłam z psiakiem na dworzu , sisiu zrobił ładnie na dworzu . Na łapkę jednak staje , ale go boli jak go biorę na ręce to mimo ze taka kudłata kula to leciutki jest . Bardzo lubi sie bawić robi to niesmiało i o dziwo baaardzo sie lubią z Nugatem . Nie ma awantur , czasami tylko jakieś powarkiwania . Apetyt ma niczym moja Korsa i broni bardzo miski , nawet kotu nie da podejść do miski . Cała noc spał jak zabity - dosłownie , chrapał i jęczał przez sen ale się nie obudził , rano przywitał mnie tak jakby cały czas u mnie mieszkał złapał gumową kostkę i czmychnął do kuchni . Barak jest obrażony na maxa , nie lubi go chyba bo stawia kołniez na grzbiecie jak sie mijają .
Wczoraj jak przyniosłam mikrusa to Nugat go olał ale Barak sie spojrzał z wyrzutem " co to k... znowu ma byc " ale w nocy spał wtulony w Olka jakby chciał zaznaczyć ze to Jego dom i tylko Jego .
Jesli ktoś moze wspomóc finansowo w opłceniu ewentualnie wizyt u weta to bym była wdzięczna .

Posted

Barak się martwi,że mu miejsca na łóżku zabraknie :)
A Elvis pewnie wygłodzony, to broni miski. Zresztą wiesz trzeba walczyć o swoje jak wokół wszyscy więksi, nawet koty ;)

Posted

Aż tak malutki to on nie jest , ma brzuszek wypchany ale jest leciutki jak mu kudły obetniemy to ze 4 kg będzie może ważył .
Mam jeszcze takie foty jego , przepraszma z jakośc ale on się bardzo boi aparatu , jak mu chcę zrobić fotke to się odwraca w druga stronę .

Posted

Marlena, cieszę się, że jesteś :stupid: i zabrałaś go do domu.
Ja bym zrobiła identycznie, bo też jestem :stupid:
Mikrus, i do tego kudłaty.... Jak się go ostrzyże to i ładny pies może z tego wyjść :razz:

Posted

[quote name='Piromanka']Marlena, cieszę się, że jesteś :stupid: i zabrałaś go do domu.
Ja bym zrobiła identycznie, bo też jestem :stupid:
Mikrus, i do tego kudłaty.... Jak się go ostrzyże to i ładny pies może z tego wyjść :razz:[/QUOTE]

Oj widziałam że masz wolne Dt bo Pyzunia poszła do domku :)

Posted

[quote name='marlenka']Oj widziałam że masz wolne Dt bo Pyzunia poszła do domku :)[/QUOTE]

Tak, Pyza adoptowana :multi:
Ale czy mam wolny DT, to muszę dogadać z Piotrem, bo inaczej będzie hardkor ;)

Posted

[quote name='Piromanka']Tak, Pyza adoptowana :multi:
Ale czy mam wolny DT, to muszę dogadać z Piotrem, bo inaczej będzie hardkor ;)[/QUOTE]

To pogadaj z Piotrem i dawaj znaka bo do Dt to oddam tylko zaufanej osobie :)

Posted

[quote name='emdziolek']ja mysle ze to mix raczej sznaucerka mini. cudny jest[/QUOTE]

W sumie to nie wiem co sie pod tymi kudłami kryje . Donacja ratuuunku dawaj z tymi nozyczkami :)

Posted

Na pierwszej fotce wygląda jak mix yorka, ale już na drugiej wygląda jak zaniedbany sznaucer mini :) To bardzo dobry znak, że łapa go pobolewa i na nią staje, tzn., że ma czucie, nerwy nie pozrywane. Ja stawiam na uraz w wyniku potrącenia lub porządnego kopniaka. Musiałby borok mieć RTG porządnie zrobione.

Może bazarki dziewczyny ? Ja poszukam jakiś pierdół.

Enia jeszcze nie wiadomo czy ów york w ogóle istniał.

Posted

Na pierwszej fotce wygląda jak mix yorka, ale już na drugiej wygląda jak zaniedbany sznaucer mini :) To bardzo dobry znak, że łapa go pobolewa i na nią staje, tzn., że ma czucie, nerwy nie pozrywane. Ja stawiam na uraz w wyniku potrącenia lub porządnego kopniaka. Musiałby borok mieć RTG porządnie zrobione.

Może bazarki dziewczyny ? Ja poszukam jakiś pierdół.

Enia jeszcze nie wiadomo czy ów york w ogóle istniał.

Posted

dziewczyny pomocy !!!!! dzwonili do mnie z kliniki Tuptusia - mają małego psa wielkości naszego Taliba , staruszek łagodny ślepy jeśli nie pomożemy im szybko znalexc cokolwiek dal malucha to czeka go eutanazja . Ja dzis będe zrobię zdjęcia ale błagam nie pozwólmy mu umrzeć :(

Posted

To ja też, a co?
Mnie się wydaje, że uszka ma yorkowe. Chociaż diabli wiedzą, co się kryje pod tymi dredami?
Zreszą yorka "na sznaucerka" też można ostrzyc ...
A odwrotnie o nie wiem. Nie znam się na sznaucerkach :)