Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Grażynka, mój anioł własny, przelała mi dzisiaj na konto pieniądze na psiaki.
Jest nieoceniona...śledzi wątki a nasze psy spędzają jej sen z powiek
Mówi, że może pomóc tylko finansowo. My wiemy, że tylko tak naprawdę oznacza aż.

Ja nie wiem jak ona mnie znalazła, ale jest olbrzymią podporą i pomaga zawsze.
Nawet jak nic dramatycznego się nie dzieje...

Z pieniędzy od Pani Grażynki przelewam 100 zł na konto Mail.
i 50 zł na konto Figi czyli i tak wszystko do Ciebie Mysza ;)

Posted

Czy ja już wspomniałam, że najbardziej nie lubiłam być skarbnikiem? Zawsze miałam funkcje klasowe :evil_lol: ale skarbnik mnie wykańczał:evil_lol:

Bardzo dziękujemy za wsparcie:loveu:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Czy ja już wspomniałam, że najbardziej nie lubiłam być skarbnikiem? Zawsze miałam funkcje klasowe :evil_lol: ale skarbnik mnie wykańczał:evil_lol:

Coś tam brzęczałaś ale za słabo :evil_lol:

Posted

A ja chciałam napisać, że kilka dni temu widziałam Majeczkę w jej DT. Jest przeuroczą i bardzo mądrą sunią. Do tego tak pięknie i delikatnie domaga się uwagi (popiskując cichutko), że nie dałam rady i wygłaskałam słonko gołymi rękami:-) Potem umyłam porządnie ręce i chyba nic mi nie jest;-) Ronja też nie może się jej oprzeć i przytula piękny pyszczek.

A Maja jest CZARUJĄCA!!!! Jak już wyjdzie z tych wszystkich chorób, będzie jeszcze ładniejsza, ale już teraz oczarowuje całą sobą. Bardzo towarzyska i grzeczna, reaguje na swoje imię, jest posłuszna i mocno trzymam kciuki za jej zdrowie i domek na zawsze:-)

Posted

No pewnie, że miała farta:-) U Ronji to sama czasami pomieszkałabym na DT;-)
Zapomniałam napisać, że łasuch z niej wielki i cokolwiek człowiek ma do jedzenia, znika w sekundę w jej pyszczku. Narazie nie rozumie jeszcze, że jedzenie nie zniknie i jak zje jedno, to niebawem pojawi się kolejne. Ronja mówi, że ma smutne oczka. Sama nie wiem, pyszczek uśmiechał się tak szeroko, że i oczy robiły się radośniejsze:-) Faaajna jest, naprawdę:-)

Posted

Maja ma się dobrze:) ona w ogóle nie okazuje, że coś jest nie tak.
dziś większość dnia mnie nie było, ale Bartek dzielnie spacerował z Mają

Ewa, jak zawsze bylo nam niezmiernie miło gościć Ciebie i Jacka:)
Gusia, Mysza oczywiście zapraszamy również
Mysza, dane do przelewu podam Ci jutro po wizycie u weta - zalożę wobec tego za ostatnią wizytę i za tę jutrzejszą.

Posted

ronja napisał(a):
Maja ma się dobrze:) ona w ogóle nie okazuje, że coś jest nie tak.
dziś większość dnia mnie nie było, ale Bartek dzielnie spacerował z Mają

Ewa, jak zawsze bylo nam niezmiernie miło gościć Ciebie i Jacka:)
Gusia, Mysza oczywiście zapraszamy również
Mysza, dane do przelewu podam Ci jutro po wizycie u weta - zalożę wobec tego za ostatnią wizytę i za tę jutrzejszą.

Ok, dzięki :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nikt nie zajrzał do pluszaka?:loveu:

Gusiu, dostałam przelew na 10 zł od ajlii i od Ciebie 150 czyli 100 na Majkę.

Dziękuję:loveu:

Zaktualizowałam finansowy post ;)

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Majka ma normalnie piękne, sterczące uszki, a na wszystkich zdjęciach przy człowieku kładzie je potulnie- takie kochane , uległe cielątko.....

Trzeba będzie zrobic sesję ze sterczącymi, wszak to owczarek.
Jak Maja się podleczy i wzmocni, zaczniemy ogłaszać.

Posted

Kilka dni temu dzwonił do mnie Pan, kt. twierdził, że Maja to jego sunia, kt. zginęła mu pok koniec 2009 z Pabianicc.
Podobno miała na imię Aza i miała ponad 8 lat....
Maja nie była jeszcze usunięta ze strony, podobno poznał ze zdjecia, ale był mało wiarygodnu, pytał o cenę psow ze schronu,( że podobno ktoś mu powiedzial 200 zł) i jeszcze pytal o inne psy rasowe.
Numer oczywiście sie nie wyświetlał, ale zapytałam, spisałam, i po jakims czasie oddzwoniłam-odebrał chłopiec i powiedział,że z tym wilczurem to nieaktualne, bo tato sie zdecydował na bernardynkę.

Posted

U weta dziś byliśmy. Maja lepiej. Wydzieliny z gruczołów mniej, mniej czopowata, bardziej wodnista. Nastepne płukanie w piątek. Wyrywała się znowu wściekle, nawet do zastrzyku. Już po wszystkim jeszcze nie mogła się uspokoić:( gdyby nie Bartek, byłoby cięzko. Wetki uważają, że skóra jest lepsza, mniej łojotokowa i te łyse placki nie są już takie zagonione. Mi też tak się wydaje, ale ja nie jestem obiektywna;)
ważyłam Maję - waży prawie 22kg. Może dostawać suche i ryż z malutką odrobiną mięsa.
Za dziś zapłaciłam 25zł (na paragonie wbite jest 27zł z ostatniego razu i dzisiejsze 25zł)

Posted

Witam! Rozjaśnijcie mi w głowie - Maja jest u Ronji. Jak długo moze tam zostać? Czy szukacie dla niej hotelu lub innego DT - tzn, czy jest taka konieczność?
Jakie sa najpilniejsze potrzeby finansowe?

Posted

Hej,

Maja jest u Ronji i może tam zostać do czasu znalezienia domu (tak, Ronja?;) )
Jej potrzeby finansowe wyglądają tak, że zbieramy na leczenie, które nie wiemy ile będzie kosztowało (świerzbowiec + krwotoczne zapalenie gruczołów okołoodbytowych) i na hotel, bo nie mamy ani jednej deklaracji......:shake:

Posted

ronja napisał(a):
U weta dziś byliśmy. Maja lepiej. Wydzieliny z gruczołów mniej, mniej czopowata, bardziej wodnista. Nastepne płukanie w piątek. Wyrywała się znowu wściekle, nawet do zastrzyku. Już po wszystkim jeszcze nie mogła się uspokoić:( gdyby nie Bartek, byłoby cięzko. Wetki uważają, że skóra jest lepsza, mniej łojotokowa i te łyse placki nie są już takie zagonione. Mi też tak się wydaje, ale ja nie jestem obiektywna;)
ważyłam Maję - waży prawie 22kg. Może dostawać suche i ryż z malutką odrobiną mięsa.
Za dziś zapłaciłam 25zł (na paragonie wbite jest 27zł z ostatniego razu i dzisiejsze 25zł)

Chciałaś napisać, że 25 zł + 7 zł za paliwo bo tak się umawiałyśmy ;)