Emigrantka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ronja - karme psia polewasz sobie mleczkiem czy tak na sucho chrupiesz? ;) Quote
gusia0106 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='ronja']Karma dotarła, dziękujemy bardzo. Gusiu, dziękuję za luminal dla Didi. chciałabym tylko napisać, że karmy jest b. mało, ze 2kg. piszę to nauczona przykrymi doświadczeniami, bo na dogo są tacy (nie na tym wątku), którzy szukają taniej sensacji i zrobią ze mnie złodzieja psiej karmy. [/QUOTE] Kochana, olej to.... Ja Cię znam i wiem jak jest. A jak ktos gada głupoty to się nie przejmuj.... Quote
ronja Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Byłyśmy z Mają na spacerku. Maja robi niesamowite postępy. Tzn myślę, że bardziej sobie przypomina to co już zna, niż się uczy. Dzisiejszy spacer był przyjemnością, linka luźna, ciągnęła dopiero na łące przy naszym domu, ale upomniana, trochę odpuszczała. Dziś za każdym razem wołana do mnie przybiegała, nawet nie wołana sama się odwracała i garnęła się do głaskania. Fajna sunia z niej!!!! W lesie spotkałyśmy panią i Maja zaczęła strasznie szczekać - a szczek ma basowy, nie chciałam jej nerwowo ściągać (chodzimy na lince 10 metrowej), weszłyśmy w lasek, skupiła się super na mnie i na ciasteczkach i pani sobie przeszła. Zdjęc z dziś nie ma:) mam filmik z wczoraj, ale wstawić nie mogę na razie Quote
Tora&Faro Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ale optymistycznie brzmi to co piszesz.....fajna sunieczka z Mai:loveu: Quote
ronja Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 był dziś u nas ksiądz po kolędzie (nazwał nas Gućwińskimi XXI wieku;) ) oglądał wszystkie psy i postanowił przekazać nasze 50zl z koperty na psy. wobec tego spłacę część długu Mai w poniedziałek w lecznicy:) fajny ten nasz ksiądz!!!! Quote
mysza 1 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='ronja']był dziś u nas ksiądz po kolędzie (nazwał nas Gućwińskimi XXI wieku;) ) oglądał wszystkie psy i postanowił przekazać nasze 50zl z koperty na psy. wobec tego spłacę część długu Mai w poniedziałek w lecznicy:) fajny ten nasz ksiądz!!!![/QUOTE] Oj bardzo dziękujemy Tobie i księdzu ;) Quote
Ewa Marta Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='ronja']był dziś u nas ksiądz po kolędzie (nazwał nas Gućwińskimi XXI wieku;) ) oglądał wszystkie psy i postanowił przekazać nasze 50zl z koperty na psy. wobec tego spłacę część długu Mai w poniedziałek w lecznicy:) fajny ten nasz ksiądz!!!![/QUOTE] To mi zaimponował:-) Quote
Aska25 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ronja szok poprostu, jestem pod wielkim wrazeniem .... Quote
mysza 1 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='3 x']poszło 10 zł dla Majki :)[/QUOTE] Dzięki bardzo. Quote
Tora&Faro Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='ronja']był dziś u nas ksiądz po kolędzie (nazwał nas Gućwińskimi XXI wieku;) ) oglądał wszystkie psy i postanowił przekazać nasze 50zl z koperty na psy. wobec tego spłacę część długu Mai w poniedziałek w lecznicy:) fajny ten nasz ksiądz!!!![/QUOTE] Coś podobnego...a dałabym sobie rękę uciąć że takich księży nie ma... miło, nawet bardzo...:loveu: Quote
Aska25 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Dobranoc Majunio ... Ciocia Ronja pewnie Cie drapie, ale ja tez troszke, chociaz wirtualnie ;) Quote
ronja Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Maja 2 dni temu [video=youtube;jTe4Wk2J9Vs]http://www.youtube.com/watch?v=jTe4Wk2J9Vs[/video] Maja dzis [video=youtube;lv88tKgc7VY]http://www.youtube.com/watch?v=lv88tKgc7VY[/video] różnica jest duża:) Quote
ronja Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 a teraz mniej wesoło dziś jak Maja zrobiła kupę, to poszłam obejrzeć, czy żadnych robali nie ma. zauważyłam krople krwi:( dużo ich nie było, ale jednak. nie wiem czy to może być po środku na robale? generalnie kupy lepsze, bardziej zwarte, ale do ideału im jeszcze trochę brakuje... Quote
mala_czarna Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Ronja, po środku przeciw robalom nie powinno być krwi w kale. Może Maja ma podrażnione jelita, albo coś z żołądkiem jest nie tak. Quote
ronja Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 i zapomniałam w lesie spotkałyśmy sąsiadkę z owczarką - Maja szczekała i się rwała, musiałam trzymać ją za obrożę. za chwilę kolejna sasiadka z psem - tym razem Maja już grzecznie przeczekała aż nas miną (nie doprowadzam do bezpośredniej konfrontacji, bo nie chcę roznieść świerzbowca). ps. jeżeli krew w kupie jest wynikiem podrażnionych jelit, to co mam robić? nie mam doświadczenia, nigdy się z czymś takim nie spotkałam u swoich zwierząt. Quote
gusia0106 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='ronja']i zapomniałam w lesie spotkałyśmy sąsiadkę z owczarką - Maja szczekała i się rwała, musiałam trzymać ją za obrożę. za chwilę kolejna sasiadka z psem - tym razem Maja już grzecznie przeczekała aż nas miną (nie doprowadzam do bezpośredniej konfrontacji, bo nie chcę roznieść świerzbowca). ps. jeżeli krew w kupie jest wynikiem podrażnionych jelit, to co mam robić? nie mam doświadczenia, nigdy się z czymś takim nie spotkałam u swoich zwierząt.[/QUOTE] Siemie lniane do karmy na początek. Jak nie minie po 3 dniach -wet niestety.... Quote
rufusowa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 chyba cos czytałam na ten temat kiedyś...niestety nie pamiętam ale na pewno nie zaszkodzi dodać do karmy siemie lniane albo zalać wrzątkiem i tego gluta z siemienia dodawać...super sprawa na podrażnione śluzówki Quote
ronja Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 ok, jutro kupię siemię lniane. dziś już nie dam rady jechać. Quote
rufusowa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 a postęp faktycznie jest :) (dopiero teraz obejrzalam filmiki:)) Quote
ronja Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Bartek pojechał do apteki, zaraz jej zagotuję i podam. a postępy Maja robi niesamowite - jest wyjątkowa Quote
gusia0106 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='ronja']Bartek pojechał do apteki, zaraz jej zagotuję i podam. a postępy Maja robi niesamowite - jest wyjątkowa[/QUOTE] NIesamowita..... Ależ Wy o nią dbacie... Quote
Recommended Posts