Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie no jasne, ze tak zrobie, ale podejscie mnie rozwala ... Mam jeszcze 1 staruszka, ktory ma swiezba stwierdzonego przez wetow. Jutro jade specjalnie do schronu, zeby mu zrobic zastrzyki i ogolic go maszynka, a jak nie bedzie maszynki to nozyczkami go obetne, bo ma w strasznym stanie grzbiet :(
Bedzie roboty, bo to wielki Onek dlugowlosy ;)

Posted

Pewnie, że piękna. I ma 4 lata, cudnie. Wiedziałam, że młoda w zasadzie.

Jeszcze tylko ta skóra, ale wyleczymy.

Ronja, dziękuję za doskonałą opiekę, jaką jej zapewniasz

Posted

Podbijam Majunie na nocke, moze ja ktos wypatrzy ....
I ciesze sie, ze w koncu ma swoje dobre duszyczki .... Wiecie od Ronji, az bije milosc do psiakow ... Balysmy sie jadac do niej, co zastaniemy ... Wracalysmy juz super szczesliwe, bo wiemy, ze bedzie tam miala jak w raju .... Gdyby bylo wiecje takich osob jak ona i jej maz ..... Marzenie ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Gusia, dawaj te ksiązki na bazarek :p[/QUOTE]

Się muszę zebrać do kupy a w tym tygodniu biegam z załatwianiem po południami więc pewnie w niedzielę dopiero

Posted

To ja sobie poczekam. Jak coś Strugackich będzie to się ucieszę :)
A propo tego świerzbowca (którego nie ma), i innych chorób skóry, to czy Maja wygryza sobie te łapki gdzie są łyse miejsca?

Posted

Jeny, no weź z rana bądź ciut większą optymistką!! :eviltong:
Wiem, że choroby pasożytnicze ciężko się leczy, ale kwestia czasu i będzie wszystko cacy.

A Frotka wczoraj zeżarła połowę świeczki. Nawet nie wiem skąd ona ją do cholery wzięła!!

Posted

[quote name='mala_czarna']Jeny, no weź z rana bądź ciut większą optymistką!! :eviltong:
Wiem, że choroby pasożytnicze ciężko się leczy, ale kwestia czasu i będzie wszystko cacy.

A Frotka wczoraj zeżarła połowę świeczki. Nawet nie wiem skąd ona ją do cholery wzięła!!

Się staram ale mój weterynarz w cyber przestrzeni pozbawia mnie złudzeń ;)

Parafinka nie zaszkodzi - kupal będzie z poślizgiem;)

Posted

Z tego co widzialam w schronie, Majunia nie wygryzala sobie lapek, miala takie przelysienia na lokietkach i brzuszek miala lysy .... Ale sniezycia, pewnie pannica sie ucieszy, bo w schronie uwielbiala baraszkowac w sniegu :D

Co do jej tlustosci, to wiecie nie bylo jej tak bardzo czuc, dopuki jej czesac nie zaczelam przed droga. W sumie im wiecej siersci z niej wychodzilo, tym byla bardziej tlusta .... Bidulka ....

Ronja czekam z niecierpliwoscia na nowe wiesci jak nasza krolewna. Grzecznie siedzi w zagrodce, czy powoli zaczyna dokazywac :D:D:D

Ps. Bannerka narazie nie moge dac Majowego w podpis, bo jest u moich rodzicow na tymczasie :diabloti:

Posted

Maja grzecznie siedzi w swoim boksiku, od rana trochę popiskuje tak jak wczoraj. Mój wet powiedział, że ta tłusta łojotokowa sierść to również objaw przechodzonego świerzbowca. Zobaczymy co wet powie w poniedziałek, leczenie w takim przypadku będzie długotrwałe, nie będzie szybkich efektów kuracji.

Posted

mój Rufus jak do nas przybył jako szczenię, to miał tego cholernego świerzbowca...był łysy w dwóch trzecich bo tak go swędziała skóra, że wygryzł sobie sierść ;) smarowalismy go takim śmierdzącym środkiem robionym przez wetów... nie pamiętam nazwy ale był to taki mleczny płyn...dość szybko zadziałał :)

aaa ten środek jest trujący...trzeba używać rękawiczek i smarować tylko jedną trzecią ciała psa

Posted

Rufusowa tu mnie pocieszylas, bo jak bylam w pon u weta z psiakiem ze stwierdzonym swierzbem, to go wlasnie smarowali takim mlecznym, bialym plynem, wlasnie w rekawiczkach i smierdzial bardzo ....
Szkoda, ze Majka nie miala tyle szczescia i jej nie smarneli :(