malibo57 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 To ja zasponsoruje Maję kwotą 200 na leczenie. Poprosze o nr konta i dane. Quote
gusia0106 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 malibo57 napisał(a):To ja zasponsoruje Maję kwotą 200 na leczenie. Poprosze o nr konta i dane. Malibo :crazyeye: Ojej, pięknie Ci dziękujemy :Rose::Rose: Jestem bardzo zaskoczona takim hojnym prezentem. Dzięki Tobie możemy spać spokojnie. Już ślę PW - Mysza mnie chyba nie zabije, zwłaszcza po raz drugi ;) Quote
mysza 1 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 malibo57 napisał(a):To ja zasponsoruje Maję kwotą 200 na leczenie. Poprosze o nr konta i dane. Bardzo, bardzo dziękujemy :loveu::multi: gusia0106 napisał(a):Malibo :crazyeye: Ojej, pięknie Ci dziękujemy :Rose::Rose: Jestem bardzo zaskoczona takim hojnym prezentem. Dzięki Tobie możemy spać spokojnie. Już ślę PW - Mysza mnie chyba nie zabije, zwłaszcza po raz drugi ;) Wyjątkowo Ci daruję:evil_lol: Przelałam Ronji 150 zł- nie za mało? Bo mam jeszcze w skarpecie Majki. Quote
ronja Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 pewnie, że Maja może zostać jak długo będzie trzeba:) 150zł na razie wystarczy Quote
gusia0106 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Jak się dziś miewa nasza Księżniczka? Quote
ronja Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Dziewczynka ma się dobrze, choć kupy bez zmian - najpierw trochę krwi, potem kupa i cały czas bardzo luźna... nie wiem czemu ta kupa się nie stabilizuje. rano je suche, po południu ryż, marchewka i trochę mięsa wg wskazań wetki. nie wiem czy nie wrócić do samego suchego, póki kupa nie będzie normalna. martwi mnie ta kupa. Quote
gusia0106 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Kurcze, a może to jakieś problemy z wchłanianiem.... Quote
ronja Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 zapytam jutro wetki ona jest chuda, a przelatuje przez nią wszystko. robi tyle kup ile posiłków (kilka dni karmiłam ją 4 razy dziennie, jednak wróciłam do 2 posiłków), czasem więcej. Quote
Diora Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 A może to jest kwestia ciągłej zmiany - tzn. suche/ gotowane ?? Quote
gusia0106 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Diora napisał(a):A może to jest kwestia ciągłej zmiany - tzn. suche/ gotowane ?? Na wątku mojego tymczasowicza toczyła się dyskusja na ten temat właśnie. Po konsultacjach z wetem i spostrzeżeniami własnymi stwierdziliśmy jednak, że kwestia tego, że mieszanie jest szkodliwe, jest kolejnym psim mitem. Mimo obiegowych opinii można mieszać do woli i jeśli nie jest to nagła zmiana, nie wpływa ani na korzyść ani na niekorzyść. Quote
mysza 1 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Kurczę, może i ona ma coś z trzustką, wszystko tak to przez nią przelatuje... No nic, mam nadzieję, że to przejściowe. Quote
Ania i Kajber Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Tak , to pewnie trzustka, częsta przypadłośc owczarków. Możnaby przeznaczyć trochę grosza ( pewnie ok. 70 zł) na biochemię -wtedy znalibyśmy stan trzustki, watroby, nerek. Może nie zaszkodziłoby dawać do gotowanego Kreon- 2tabl. 10.000, lub 1 tabl. 25.000- Ronja , może Ci podesłać, mam spory zapas ? W sumie mój Kajber bez Kreonu też robi brzydkie kupy, Quote
gusia0106 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Te myślę, że dobrze byłoby oddać jej krew do badania. Wiedzielibyśmy co i jak. Może się uda Martuś przy najbliższej wizycie u weta? Aniu, a Kajber przytył po podawaniu Kreonu czy tylko kupy się ustabilizowały? Quote
Ania i Kajber Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 W sumie i to i to-najpierw ustabilizowaly sie kupy, a po jakims czasie Kajber przytył. Teraz dostaje Kreon zawsze przy gotowanym. Quote
gusia0106 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 ronja napisał(a):o 14 jedziemy do weta, to zrobimy krew Oki, super Ps. Weź wyniki Didi z noskiem ;) Adusia wciąż na nie czeka Quote
Ania i Kajber Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 W sumie Maja może też miec tasiemca, bo okazało się,że Ozzy, z kt. jest teraz u Kikou i z kt.,była przez jakiś czas w boxie w schronie miał tasiemca. Quote
gusia0106 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Ania i Kajber napisał(a):W sumie Maja może też miec tasiemca, bo okazało się,że Ozzy, z kt. jest teraz u Kikou i z kt.,była przez jakiś czas w boxie w schronie miał tasiemca. A jak się ma tasiemca to się ma luźne kupy? Bo ja to w sumie nie wiem Quote
Ania i Kajber Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Kupy to nie wiem, ale pies jet chudy. Ale może Ronja dawała Maji c oś na pasożyty wew. Quote
gusia0106 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Ania i Kajber napisał(a):Kupy to nie wiem, ale pies jet chudy. Ale może Ronja dawała Maji c oś na pasożyty wew. Dawała, dawała ;) A jak się wyleczą gruczoły to powtórzy ;) Quote
ronja Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 tak na szybko - wróciłyśmy ze spaceru w lesie i zaraz jedziemy do weta Maja zrobiła na jednym spacerze 3 kupy - pierwsza była duża, te dwie już mniejsze. ostatni kawałek tej pierwszej był już "kawałkiem";) kupa ma lepszy kolor. krew jest, może ciut mniej i co nowe - krew jest świeża, jasnoczerwona zdjęcia później Quote
ronja Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Dziś u weta lepiej - czyszczenie już chyba tak bardzo jej nie boli, wydzieliny z gruczołów jest mniej. Maję widziała dziś wetka - właścicielka po ponad tygodniu i powiedziała, że Maja wygląda o niebo lepiej jeśli chodzi o skórę. Dziś oprócz czyszczenia, antybiotyku, Maja miała pobraną krew. Zapłaciłam tylko 49,60zł!!! Maja jest traktowana naprawdę ulgowo:) Dziś do weta musieliśmy pojechać Bartka terenowym samochodem (swoim bym nie dojechała do głównej drogi, tyle sniegu napadało), więc podróż jest trochę droższa, bo 10zł Quote
gusia0106 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Taniocha jak nie wiem!!! Pozdrów od nas wetów koniecznie! A wyniki kiedy będą? Quote
Recommended Posts