Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaskadafik, zajrzyj mu prosze w zęby, jak konikowi.:evil_lol: Możliwe, ze ma ząbki w dobrym stanie, ja po prostu porównuje go z moja Janka, która ma niecałe 7 lat, a przyszła do mnie z kamieniem nazębnym, i ogólnie z bardzo zaniedbanym uzębieniem. Nawet musielismy 1 ząb usunąć. Ale to sa indywidualne własciwości, wiec mam nadzieje, ze u Barniego wszystko bedzie OK.

A teraz Finanse !
Wpłynęła stała deklaracja agat21 - 10 zł
oraz Livka - 10 zł
Bardzo dziękujemy:loveu:

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

N o ja nie mam się do czego przyczepić, tych najostatniejszych dokładnie nie widziałam, ale wogóle to paszcza wyglada bardzo ładnie, kamień nie duży, ja uważam, że ni ma potrzeby coś tam grzebać :) a Barni jest niesamowicie wesoły ostatnimi czasy, futerko zarasta te wycięte plamy i tryska energią !!!

Posted

Wpłynęły stale deklaracja od:
magda222 - 50 zł ( od TYMOTEI)
ala123 - 50 zł
lider2105 - 20 zł
Bardzo dziekujemy !
Nalezy równiez doliczyć moja wpłatę za maj - 10 zł

Wpłaty jednorazowe 2086,88
Wplaty stale 730,00
Razem 2816.88

Wydatki 2397,50

Stan konta na 13.05. 419,38

Posted

Zamówiłam karme dla Barnaby, ciąglę te samą Arion Multi-Vital 30 kg za 165,00
( potaniala o 4 zł)

Wplaty stale 730,00

Razem 2816.88

Wydatki 2562,50

Stan konta na 17.05. 254,38

Posted

A nasz Barni znowu trzepie głową, znowu robi sie stan zapalny uszu.:-( Pani Joasia wybiera sie z nim do weterynarza.
Na pocieszenie napisze, ze podobno jako jeden z nielicznych nie zlapal kaszlu, na który zapadły prawie wszystkie psy w hotelu.

Posted

Barni trzepie al enie tak jak ostatnio, mi sie wydaje że jest lepiej, ale może przy Asi trzepa mocno, ogólnie zrobił sie bardzo "fajny" do ludzi, grzeczniejszy jakby, już tak nie ujada jak psy widzi przy puszczaniu na spacer :)

Posted

Dzwoniła Pani Joasia z hoteliku. Barni był dzisiaj u weterynarza, miał zrobione badanie krwi. Okazalo sie, że chlopak ma kłopoty z trzustka i lekka anemie. Dostaje Kreon forte, nalezy równiez zmienic mu karmę.
Wielka prosba do Was. Czy ktos ma możliwośc kupowac Kreon Forte na recepte? Byłoby wtedy taniej. Nie wiem też jaka karme mam zamówic, dla Barnaby? Czy tylko z royala, czy są tez tańsze odpowiedniki. Przypominam , że sutuacja finansowa Barniego niestety teraz bardzo sie pogorszy.
Za dzisiejsza wizyte i leki + transport zaplaciłam 100 zł. Jeśli przyjdzie kupic nam droga karme, to zostaniemy na 0,00 zł

Wplaty stale 730,00

Razem 2816.88

Wydatki 2662,50

Stan konta na 24.05. 154,38

Bardzo prosze częstsze odwiedzanie wątku Barnaby. Przydałby sie jakis zastrzyk gotówki, może ktos miałby jakies fanty na bazarek ?

Posted

Tereske Borcz trzeba tu ściagnąć - sa naruralne preparaty wspomagające trzustkę - ostropest? Założę się, ze Teresa wie wszystko na ten temat.
Podeśle Barnabie 100,- jednorazowej. Nad karmą muszę się zastanowić, ale Arion na pewno nie jest dla niego odpowiedni. Może jakiś zdrowszy psiak ja dostanie?

Posted

O kurde Asia wróciła jak ja juz pojechałam, nie wiedziałam, że taka sytuacja, to pewnie dlatego Barni tak nie może przytyć, dostaje dużo a i tak suchelec .... Czy ten lek jest ludzki ? Jutro mamę zgwałcę o recepte na Kreon :)

Posted

Ostropest - w googlach mi wyrzuca to jako specyfik na wątrobę. Dawkę Kreonu byłoby dobrze, gdyby ustawił wet, jest zależna od wyników trzustki, czyli stopnia jej niewydolności. Karma - polecane są royal canin intestinal (nie tak dawno wyszła tu nowość, która w dalszej części nazwy ma jeszcze jedno określenie, niestety nie mogę go sobie przypomnieć ale weci będą wiedzieć) i hills i/d.

Posted

[quote name='kaskadaffik']No właśnie , mam prawie 50 tabletek, to by Barni miał na start, jutro się dowiem w jakiej postaci i jaka dawka :)[/QUOTE]
Ja dzisiaj zapłaciłam za ten Kreon Forte - 20 kapsułek 40 zł. Ma dostawac jedną kapsułke dziennie.

Bajkab podała mi nazwe odpowiednika, który ona podaje psom. LIPANKREA

Posted

[quote name='bela51']Ja dzisiaj zapłaciłam za ten Kreon Forte - 20 kapsułek 40 zł. Ma dostawac jedną kapsułke dziennie.

Bajkab podała mi nazwe odpowiednika, który ona podaje psom. LIPANKREA[/QUOTE]

Bela ja mam niecałe 50 dla Barniego ode mnie bez płacenia :) jakby trzeba było receptę na następne to załatwi się :)

Posted

Jesli chodzi o karme, to BajkaB tez radzi mi inną, , hiszpańska o nazwie Cotecan, podobno delikatna jagniecina z ryzem. Ona kupuje ja swoim psom. Czy ktoś z Was słyszał o tej karmie.? Ja nie moge sama decydowac. Jest tansza od tych renomowanych a podobno rownie dobra.