Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

A tak wygląda od paru lat Barania Góra.
Jak byliśmy tam jeszcze przed ślubem, to wierzchołek, szczyt, był cały zalesiony, teraz jest tak łyso...

Edited by Jasza
Posted

Jaszo a sąsiedzi?nie masz kogoś zaufanego?
wiem wiem..też nie lubię moich dziewczyn zostawiać dłużej niż muszę..mamy zaplanowaną wycieczkę do Wawy i psy pójdą do mamy,Ona na razie o tym jeszcze nic nie wie no myślę, że nie będzie problemu w sumie jej 2 + 1 siostry i moje 2 taka 5 w domu to przecież sama radość :evil_lol:
dobrze, że świnie nie trzeba wyprowadzać na spacery i mogą zostać same w domu;)

widoki boskie tylko faktycznie te suche patyki wyglądają jakby kormorany tam na dłużej zagościly;)
a co to D kontuzjowany?;)

Posted

Sąsiadów mam takich, że niektórzy by mi prędzej psy wytruli....:shake:
Kombinuję...

Damian ma problemy od lat z kolanem, w góry zakłada stabilizator.

Posted

no, sąsiad to potęga; może pomóc, a może obrzydzić życie.
ja mam tu bardzo dobre sąsiadki, wszystkie mamy koty (z wyjątkiem jednej) i sobie nawzajem pomagamy.
ale i tak, w razie poważniejszego wyjazdu, bazuję na mamie, tylko, że już jej zdrowie nie to samo...
Faktycznie na takie krótkie wypady najlepszy jest pomocnik, który blisko mieszka - kłopot mniejszy.

Posted

Wczoraj pochowałyśmy z Panią Małgosią bezdomnego, biało-czarnego kotka.
Od jakiegoś czasu pojawiał się na osiedlu...
Kompletnie nie bał się psów, przychodził na zawołanie...
Zastanawiałam się, co z nim zrobić zimą :-(

Wykopałyśmy mu grób łopatką ukradzioną z piaskownicy, w ładnym miejscu, pod drzewem, tylko nie wiem jakim. Tobołki asystowały.
Pani Małgosia nazwała go Pusią.

I jeszcze pada i dzień jest bardzo smutny...

• 2 weeks later...
Posted

Zakwalifikowałam się do operacji oczu ( laserowa korekcja krótkowzroczności).
W piątek trzymajcie kciuki, a potem tydzień lub dwa nie będę tutaj z a g l ą d a ć ;-)
Za to potem, jak mi Miśka śmignie w krzaki to ją wypatrzę z kilometra i nie ma to tamto :razz:

Posted

Jaszko, trzymam kciuki za Ciebie.
A czwartego października mamy Dzień Świętego Franciszka! Niektórzy mówią, że w życiu nie ma przypadków...
Tu będzie smutno i cicho, ale szybko zleci.
Wszystkiego dobrego.
Wracaj, Sokole Oko! :iloveyou:

• 2 weeks later...
Posted

Jestem ;-)
Świat odzyskał trzeci wymiar!:loveu::loveu:
Mam jeszcze jakieś przymglenia kiedy patrzę na to co jest blisko, ale to co daleko, to co do tej pory bylo tylko plamą i kleksem....:loveu::loveu: widzę po raz pierwszy od wielu, wielu lat!
Miałam minus sześć dioptrii, mam...zero :p
I nie mogę się napatrzeć na wszystko dookoła.
Nie oglądam TV, nie czytam, za to dużo spaceruję, zbieram dereń na nalewkę i żołędzie na kawę, wypatruję tobołków w trawie, czytam wszystkie rejestracje mijających mnie samochodów, reklamy i ulotki, widziałam w parku ze sto srok i dwa razy więcej sójek, oczy kotów, ktore karmi z okna moja Mama, gołębie na dachu...
Świat jest piękny - a pogoda sprawia, że wszystko jeszcze bardziej urokliwe niż zazwyczaj.

Gdyby ktos z Was mial wątpliwości - rozwiewam! ;-)

A operował mnie najlepszy lekarz na świecie :eviltong: - ukłony dla pana Łukasza Cwaliny!:loveu:

Posted

Jaszko, jak dobrze, że jesteś!:iloveyou:
Świat jest piękny. Patrz i ciesz się.
A gwiazdy na niebie widzisz?...;)
Jak Cię tu nie było, to tobołki nie napisały ani słowa. Dlaczego?:mad: