Momo Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 25 bezdomnych kotów... dużo... kciuki za wszystko Quote
ulvhedinn Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 mysza 1 napisał(a):Justynka super, że je złapałaś, bo by skończyły marnie :( Lazy, wspaniale, że je zawiozłaś. Dojrzewam do decyzji o posiadaniu kota ;) tylko moje psy chyba nie... KrA też tak nie chciała, a teraz to ma nawet swojego prywatnego kota... ;) Quote
Cudak Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 mysza1 proponuje naszą śliczną portową Matyldę :razz: tu jest jej wątek na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107525 Przebywa teraz w DT i czuje się coraz lepiej :multi: Quote
Cudak Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Doszła dziś paczka z kołdrami od tysia6667 z miau :loveu: Teraz już portowe koty mają budki, mają pościelone w kontenerze, więc są zabezpieczone przed zimnem :multi: Nadal jednak potrzebne jest dla nich jedzenie, które niestety "znika" w bardzo szybkim tempie oraz witaminy i leki na kk. Quote
opuncja Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Toż to awans społeczny. Z kartonów na kołdry :) Quote
Javena Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Witam!Melduje się ,ale nie wielę moge. W lutym napewno nie.Jesli wspomogę finansowo ,to dopiero połowa marca. Jest mi bardzo przykro. Podrzucam watek. Niech się koty pną do góry. Quote
Cudak Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Javena napisał(a):W lutym napewno nie.Jesli wspomogę finansowo ,to dopiero połowa marca. Pomoc w postaci karmy będzie potrzebna CAŁY CZAS. Quote
Greven Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 ulvhedinn napisał(a):KrA też tak nie chciała, a teraz to ma nawet swojego prywatnego kota... Żywego? :razz: Quote
koss Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Czy jest jakaś mozliwość odpisamia procentu od podatku na tę fundację ???? Podaj mi nr. konta - w przyszłym tyg. podeślę grosz:(:(:( Quote
Greven Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Jeśli pytasz o Kocią Dolinę, to ja na ich stronie nie znalazłam inf o 1%. Może nie są OPP. Quote
Javena Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Narazie jestem myślami z kotami. Hopajcie w góre. Quote
Cudak Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 koss w tym roku jeszcze nie ma możliwości przekazania 1%. Quote
koss Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Cudak napisał(a):koss w tym roku jeszcze nie ma możliwości przekazania 1%. Daj znać, kiedy będzie mozna , o wpłacie pamiętam ...i na pewno to uczynię ,ale tez czekam na zarobione pieniądze:( Quote
Cudak Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 koss napisał(a):Daj znać, kiedy będzie mozna Możliwe, że w przyszłym roku. 2 kocurki- Marcinek i Adaś są już podleczone i oswojone na tyle, że szukają nowych domków :multi: http://allegro.pl/item936816055_kocieta_adopcja_kocia_dolina_kot_marcinek.html http://allegro.pl/item936812365_kocieta_adopcja_kocia_dolina_kot_adas.html Quote
kaja555 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 niestety mam swoją gromadkę na utryzmaniu, nie wiem jak pomóc Quote
Cudak Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 [LEFT][LEFT]Czy ktoś z was ma może lek Orungal? Kociaki mają grzybicę! :-( Potrzebne leki/wsparcie finansowe na ich leczenie. Sprawa jest pilna, bo dopóki nie zostaną wyleczone, nie będą mogły szukać nowych domków! [/LEFT] [/LEFT] Quote
reddie Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Witam, kochani. Potwierdzam oficjalnie - Fundacja Kocia Dolina nie ma jeszcze statusu OPP, jednak w tym roku będziemy wysyłać wniosek, więc jeśli wszystko zostanie rozpatrzone pomyślnie dla nas, zachęcam do wspierania Kociej Doliny swoim 1% od przyszłego roku :) Jeśli chodzi o kociaki ze Stepnicy w domu tymczasowym w świnoujskiej filii Fundacji, czyli u Moniki - na pewno jest tam teraz pilnie potrzebne wsparcie w postaci karmy, żwirku i w zakresie opieki wet. Kociaki są pod opieką Fundacji, jednak Fundacja przeżywa dość poważny kryzys finansowy, a pod opieką mamy ponad 40 kotów. Każda pomoc dla Adasia, Marcinka i Jacusia w świnoujskim DT jest na wagę złota! Będziemy wdzięczni za uwzględnienie tych kociaków w ramach organizowanej w tym wątku ogólnej pomocy dla kotów ze Stepnicy. Ewentualny adres do wysyłki karmy, żwirku czy innej pomocy rzeczowej można uzyskać, kontaktując się z Fundacją Kocia Dolina drogą mailową [email protected] lub drogą telefoniczną bezpośrednio z Moniką ze Świnoujścia (numer telefonu do niej podany jest na stronie Fundacji http://www.kociadolina.pl/fundacja,kontakt.html - patrz nr tel. do kierownika filii w Świnoujściu). Jeśli ktoś chciałby wesprzeć darowizną, przypominam numer konta: Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń 47 1940 1076 3018 9272 0000 0000 z dopiskiem: Kociaki Świnoujście DT Monika Z góry dziękujemy za pomoc! Quote
Greven Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Orungal jest cholernie drogi :( Jaka dawka dobowa leku jest na takiego małego kota? Quote
cypisbas Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 z Tego co wiem , te 2 kocurki ,są chore.Mają grzybicę, /nie wiadomo co z 3/.Tak szybko nie pójdą do nowych domków.Potrzebują tabletek na grzyba, maści.Też jedzą ..........Uważam ,że taki 1procent na fundacje ,zawsze będzie potrzebny.więc... Quote
Recommended Posts