Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']Lara dziękuję :loveu:

Jeśli uda mi się kupic proszek do odrobaczania, to powinno spokojnie wystarczyc :)

Na Kocią Dolinę tylko na suchą karmę.

Oo, a ja przelałam na Kocią Dolinę. :/ ale karma też się przyda :)

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dziś w porcie zawieźć karmę, ale koty były już najedzone, więc uciekały w popłochu... Tylko Kić nam nie odpuścił i domagał się głaskania ;)

Posted

Wczoraj zaczęłam odrobaczać koty. Dostają Fenbenat wymieszany z makaronem i mięsem z puszek, w sumie muszą dostawać to przez 4 dni, więc jeszcze jutro i pojutrze muszę do nich iść. Codziennie staram się robić zdjęcia, ale niestety nie idzie mi to dobrze, bo koty w większości są BARDZO dzikie. Na mój widok uciekają, chowają się, obserwują mnie i czekają aż pójdę, dopiero wychodzą z ukrycia i rzucają się na jedzonko :roll:

Najpierw pojedyncze ;)

Kilka kotów wygląda kiepsko, są chude i mają bardzo matowa sierść. Możliwe, że mają grzyba :(

c.d.n.

Posted

Tu widać kilka odważnych, które same wychodziły z ukrycia, żeby zobaczyć, co im dobrego przyniosłam:

i zbiorowe, robione z ukrycia, z przybliżeniem (niestety wiele kotów mnie widziało i robiło w tył zwrot... jutro się lepiej schowam):

Generalnie koty wyglądają kiepsko. Na pewno przydałoby się lepsze jedzonko (obecnie dostają kiepskiej jakości suchą karmę - dibaq + kitekat i jakieś resztki - ziemniaki, kości, stare zupy itp). Trzeba kupić mięso, makaron, puszki, witaminy, żeby je odkarmić (samo odrobaczanie nie wystarczy, choć i tak powinno pomóc, bo nigdy odrobaczane nie były), tylko jak zwykle nie ma za co...

Posted

[quote name='__Lara']Smutne to :( podeślę jeszcze jakiś grosz na karmę... powysyłam Pw, może ktoś jeszcze pomoże.[/QUOTE]

Dziękuję :loveu:

[quote name='__Lara'] Cudak, a one śpią, siedzą w tych domkach?[/QUOTE]

Tak. Domki im się podobają.
Fajnie to wygląda, jak z jednego wyjścia ''wysypuje się'' 5 kotów ;)

Posted

Sylwija dziękuję :) Zbiórka bardzo słabo idzie, a kotom trzeba będzie zamówić teraz lepszą-droższą karmę, bo wyglądają kiepsko...

Posted

Jest ich mnóstwo... W zimę pracownik portu naliczył 32 koty, które przychodziły do jedzenia (część z nich ma swoje domy, a część jest tu na stałe) :(

Posted

[quote name='sylwija']a pewnie będzie coraz więcej jak nie sa sterylizowane :([/QUOTE]

Mamy już klatki-pułapki i załatwiony transport do weta. Jak wszystko dobrze pójdzie, zostaną wysterylizowane, zanim się okocą :)

[quote name='sylwija']ale swoja droga - slicznoty same :)[/QUOTE]
Śliczne są. Szkoda tylko, że takie dzikie i nie dają sobie pomóc (wiele z nich ma grzybicę, wszystkie mają pchły/wszy i nic nie da się z tym zrobić :( )

Posted

Zestawienie wpłat na konto Fundacji Kocia Dolina - z dopiskiem "na koty z portu w Stepnicy"

03-03-2010 Justyna M., Stepnica 40 PLN
04-03-2010 Anna N., Bierawa 30 PLN
22-03-2010 Patrycja A., Słupsk -bazarek zyta555 37 PLN
22-03-2010 Walentyna T., Szczytno 40 PLN
22-03-2010 z bazarku Cudak 100 PLN
22-03-2010 Agnieszka P., Wrocław 25 PLN
25-03-2010 z bazarku Cudak 30 PLN

07-04-2010 Aleksandra R., Katowice 10 PLN
07-04-2010 Sylwia P.-Z., Magnuszew 40 PLN

Dziękujemy :loveu:

Mam nadzieję, że nikt nie został pominięty? ;) Bardzo ważny jest dopisek w tytule przelewu.

Posted

__Lara napisał(a):
Cudak, ja wpłacałam dwa razy po 10zł, a widzę siebie tylko jako raz - Aleksandra R.

Pamiętasz, kiedy wpłacałaś?

Posted

Ja dostaję zestawienie wpłat z Fundacji, a że wpłaty są na różne koty i cele, to mogło zostać przeoczone... Zapytam ;)

W takim razie mamy obecnie 62,29 zł i nadal prosimy o wpłaty na karmę...