Jump to content
Dogomania

MA DOM!!! Młoda suka ONka,dom-schronisko-dom-poniewierka...ZOSTAJE W DT :-)

Recommended Posts

Posted

LAZY napisał(a):
Póki co Ritka nie moze iść do Agnieszki, bo jej życiowe sprawy są niepoukładane. Umówione jesteśmy tak, że jesli Ritka w międzyczasie znajdzie inny dom to tam pójdzie, jesli nic sensownego się nie trafi to wtedy Agnieszka ma dla niej otwarty domek i serce.

Konkrety sa najwazniejsze w takim ukladzie calej tej sprawy, przeciez to obie strony powinny czuc sie "wygodnie". Niemniej jedak, wazne jest to, by Rita jak najszybciej trafila do kochajacego domu, tak ... na zawsze.

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podoba mi się Wasze mądre podejście do całej sprawy. Nic nie można robić na siłę a wszystko pójdzie w dobrym kierunku. Ritka jest Wyjątkową sunią i teraz dla Niej Ds to tylko kwestia czasu.:lol:

Posted

Tak, kwestia czasu... Do końca lutego miałam mieć poukładane wszystko. Wszystko na to wskazywało. Więc zaczęłam szukać psiaka. A okazało się, że luty będzie trwał jeszcze przez marzec i pewnie kwiecień...Wkurza mnie to jak nie wiem! Chyba się pospieszyłam. Ale to tylko kwestia czasu... A jestem pewna, że nawet jeśli nie u mnie to Paulina znajdzie Ricie najlepszy domek jaki może być. Ten kto przejdzie przez casting będzie wielki ;-) A Weron? Myślę o nim ciepło. Ale to wszystko się okaże jeszcze. Najpierw muszę oczyścić teren z "toksyn" ;-/

Posted

Agnieszko aż taka straszna jestem podczas castingu?;) Wiem, wiem jestem...ja to tak naprawdę w opiece nad psami w 100% ufam tylko sobie i pewno ciężko mi będzie znaleźć ideał ze snów ;) Jednak wystarczy, ze ten ktoś będzie miał to "coś" i adopcja powinna sie udac.

Posted

LAZY napisał(a):
Agnieszko aż taka straszna jestem podczas castingu?;)

Znaczy, nie jesteś aż tak straszna, żeby się Ciebie bać ;-) Jakoś nie uciekłam z krzykiem. Ale ten surowy wzrok...:lol:

Posted

Jeszcze nie. Jeden Pan nie zadzwonił drugi raz po tym jak powiedziałam, ze sunia będzie miała operowane oczy i mozliwe, ze trzeba je będzie potem jeszcze obserwować. A z młoda dziewczyną mam nadzieje spotkać się w tym tygodniu. No chyba, ze ona tez sie rozmysliła, chociaz ostatnio pytała co u suni.
Ritka sie rozszalała:) Ależ ona potrafi być żywiołowa! Całkiem inny pies, jakby ją ktoś podmienił. A jak mieszkania pilnuje ;) Może jakieś fotki niedługo wstawię.

Posted

Nauczyła się wskakiwać na łóżko w sypialni, potem łapkami na parapet i filuje przez okno:) O tym jak biega po mieszkaniu, śłizgając się na drewnianej podłodze nie wspomnę...Yyyy...nie wiem czy to jest ten sam pies co do nas przyjechał ;) Ale miziaki uwielbia! Może godzinami leżeć na plecach i dawać brzusio do miziania. Jest przesłodka! I taka grzeczna w porównaniu z moja Idą!

Posted

Szwy już zdjęte! Wet zadowolony z wyniku operacji. Oczka już nie łzawią. Oczywiście może sie to wszystko odnowić, bo skórzaki mają to do siebie, ale mam nadzieje, ze niuni się uda.
Ricia była bardzo grzeczna! Jestem z niej dumna :)

Posted

Ano mówił, że ładnie się zagoiło (co było widać gołym okiem). Wskazał co prawda gdzie mogą pojawiać się kolejne włoski (brzeg dolnej zarówno prawej jak i lewej powieki). Powiedział,. ze jak zacznie mrużyć oczka to, że pewno sprawa znowu wróciła. Ma jednak nadzieje, ze do tego nie dojdzie. I my także mamy taką nadzieje! Oczywiście na koniec życzył dla niuni dobrego domku:)

Posted

Oczka zdrowieją to teraz Ritka może ludzi oczaruje... Mam nadzieję że wszystko się uda i znajdzie swojego człowieka jest wyjątkową sunią i robi niesamowite postepy.:lol:

Posted

Musze wstawic jakieś fotki niuśki ale może dopiero po świętach:) Z oczkiem wszystko dobrze. Zresztą dziewczynce na pewno niczego nie brakuje ;)

Posted

[quote name='LAZY']Musze wstawic jakieś fotki niuśki ale może dopiero po świętach:) Z oczkiem wszystko dobrze. Zresztą dziewczynce na pewno niczego nie brakuje ;)[/QUOTE]
A domu stałego? ;)

Posted

Nie no domku szukamy nadal. Mam nadzieje, ze w tym tygodniu uda mi sie zweryfikowac pewna dziewczynę ze Szczecina.
Dzisiaj mama miała sporo gosci, bo łącznie 11 osób ją odwiedziło z okazji świat. Rita spisała się świetnie!!! Bałam się, ze zwieje pod łóżko w sypialni i nie wyjdzie, ale nie bylo tak zle. Oczywiscie ostro ich wszystkich oszczekała. Na poczatku nawet trochę się trzęsła ze strachu. Ale po chwili weszła pod stól, wokół którego wszyscy siedzieliśmy i tak sobie lezała. Nawet swobodnie między nami wszystkimi chodziła. Zrobiła znaczne postępy. Siostra ma mi wysłać fotki, wiec moze cos wrzuce ;)
Aha...coraz bardziej interesuje się kotami...nie wiem czy je lubi.
Dzisiaj nawet tak sie ośmieliła, ze wzięła sobie ze stołu cukierka i jedynym dowodem zbrodni był papierek na jej posłaniu. Mowilam Wam już, ze moja mama ją rozpieści??? ;)