LAZY Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Ja też nie umiem pisać i to dlatego jak nic przeczytałam, "czy zrobić nowy". Hiihihi...Kto lekkie a jednocześnie chwytające za serce teksy umie pisać? Ze mnie humanista kiepski :( Quote
Estrella Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 LAZY napisał(a):Ze mnie humanista kiepski :( Aż tak źle ?:lol: LAZY napisał(a):Kto lekkie a jednocześnie chwytające za serce teksy umie pisać? hm.. Saandraaa! - Gdzie jesteś ?:evil_lol: Quote
LAZY Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Dobrze:) Dziura w głowie ładnie się goi, wiec powinno być OK. Dziewczyna jest bardzo radosna i rozszalała! Biega z innymi psami, szaleje w domu nie ten sam pies! Komu taką wesołą i bezproblemową dziewczynkę??? Quote
Igiełka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Lazy to się ciesze jak dobrze- Ritka teraz to energiczna pannica- kochana sunia. Quote
LAZY Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Już raz napisałam teks ogłoszenia i mi wcięło! No to jeszcze raz: "Rita to młoda (4 letnia) radosna sunia w typie owczarka niemieckiego, tylko trochę mniejsza. W swoim życiu przeszła już wiele. Zaznała chłodu schroniskowego boksu oraz ciężkiej, bezlitosnej ludzkiej ręki. Obecnie sunia przebywa w domu tymczasowym, gdzie na nowo nauczyła się ufać człowiekowi. Rita jest bardzo wesoła i pogodna. Uwielbia długie spacery i zabawy z innymi psami, bez względu na płeć. Jest towarzyska i bardzo grzeczna. W mieszkaniu zachowuje czystość, ładnie chodzi na smyczy, uwielbia być głaskana i przytulana. W Ricie nie ma cienia agresji ani w stosunku do dorosłych ani do dzieci. Doskonale odnajdzie się w domu z innym psem, dla którego będzie cudownym kompanem zabaw. Niestety przeszłość suni powoduje, że dziewczynka reaguje niepokojem i lękiem na obcych mężczyzn, duże skupiska ludzi oraz nowe dla siebie sytuacje (nie wykazując przy tym agresji!). Poszukuje wtedy wsparcia u osoby, którą obdarzyła zaufaniem. Rita jest wysterylizowana i zaszczepiona. Ostatnio przeszła operację oczka (miała entropium - wywiniętą powiekę). Na dzień dzisiejszy jest całkiem zdrowa. Sunia poszukuje ciepłego i odpowiedzialnego domu, który obok ciepła, miłości i aktywnych spacerów, okaże jej cierpliwość i wsparcie w pokonywaniu stresujących sytuacji. Sunia nie nadaje się do kojca! Jest typowym psem domowym, który za właściwą opiekę odwdzięczy się ogromną, dozgonną psią miłością! Przed oddaniem suni do nowego domu przeprowadzona zostanie wizyta przedadopcyjna oraz podpisana umowa adopcyjna. Zainteresowanych adopcją Ritki proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy. Paulina tel. 696-08-58-48, e-mail: [email protected]" Przeczytajcie proszę. Zredagujcie jak trzeba i dodajcie coś od siebie. A jakie zdjęcia proponujecie? Quote
Estrella Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Świetny tekst :) Fajnie się czyta, wciąga, łapie za serce, niezbyt długi, pogodny - idealny ;) Podajcie jeszcze tylko tytuł do ogłoszeia i zacznę Ritkę ogłaszać :) A jeśli chodzi o zdjęcia, to mi podobają się te 4 Zwiększyłam trochę kontrast. Quote
LAZY Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Myślę, że fotki mogą być:) A jeśli chodzi o tytuł to może: "Młoda suka w typie ON szuka odpowiedzialnego domu"? Co Wy na to? Quote
Cantadorra Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Rzeczowy tytul, mi sie podoba. Zajrzyjcie dziewczynki do blakajacego sie onka, slabnie biedaczek: http://www.dogomania.pl/threads/185772-quot-Trapezowy-quot-ON-w-z%C5%82ym-stanie-Pu%C5%82tusk?p=14692294#post14692294 Quote
Estrella Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 wszystkotujest.pl morusek.pl psiamania.pl owi.pl hodowcy.com.pl tusprzedaj.pl kupiepsa.pl przygarnijzwierzaka.pl e-zwierzak.pl animalia.pl adopcjapsa.pl nasipupile.pl petworld.pl pineska.pl adopcje.org alegratka.pl (wróżnione 1 pkt) gumtree Dzisiaj chyba koniec, ale tylko na dziś :) Quote
Igiełka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ciotki Ritka jak widzę ma ogłoszenia pierwsza klasa. Super. Quote
Estrella Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 petsy.pl zwierzeta.hiperogloszenia.pl spacerek.net szczecin.szerlok.pl pajeczyna.pl ojej.pl topad.pl LAZY - możesz dostać jakieś maile z linkami do ogłoszeń, bo ja nie dostałam, a napisali, że wyślą :lol: musiałam wpisać twojego maila tam gdzie powinien być mój.. Quote
Cudak Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Estrella zajrzysz do niego: http://www.dogomania.pl/threads/183591-M%C5%82ody-psiak-z-wyrokiem-%C5%9Bmierci-na-karku.......S%C5%81UPSK!!!-POMOCY!!! Jakbyś miała chwilkę... jemu też bardzo potrzebne są ogłoszenia :( Quote
Estrella Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Popatrzcie, co znalazłam w Poznaniu... 7godz. temu dodali: Witam Przyjmę labradora albo owczarka niemieckiego.. Suczkę lub pieska:) Mieszkam na wsi bardzo blisko jeziora i lasku Jesteśmy duża rodziną i bardzo byśmy chcieli takiego psiaka! Bedzie miał wspaniałe warunki !!! Pozdrawiam! tel . (xxx-xxx-xxx) E mail [email protected] GG xxxxxxx Proszę dzwonić pisać!:) pod x są liczby i litery, nie wiem, czy ogłoszeniodawcy chcieliby, aby upubliczniać ich numer na forum. Więc kontakt do Państwa wyślę LAZY na pw. Quote
Estrella Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Hop :) Lazy, dzwoniłaś ? Taka cisza... aż boję się pytać :( Quote
LAZY Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Bardzo intensywnie pracuje nad pewna sprawa. Jak cos bede wiedziec to dam znac. Chociaz bardzo duza rodzina nie specjalnie nadaje sie dla Rity. Ale miałam juz odzew na ogłoszenia. Póki co nic ciekawego. Quote
Greven Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Podobno poprzednia "opiekunka" Rity jest w ciąży. Aż ciary przechodzą. Psa to chociaż można odebrać, a dziecko... Ja niemal każdemu zainteresowanemu adopcją psa reklamuję Ritę, ale ludzie to by chcieli ONka szczeniaka, no... ewentualnie rocznego... ale koniecznie już po szkoleniu i z kolczatką w pakiecie. A jeśli starszego, to do kojca z budą i jeszcze "coby dobrze szczekał" do pilnowania posesji, hurtowni, komisu... Quote
Cantadorra Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Greven napisał(a):Podobno poprzednia "opiekunka" Rity jest w ciąży. Aż ciary przechodzą. Psa to chociaż można odebrać, a dziecko... Ja niemal każdemu zainteresowanemu adopcją psa reklamuję Ritę, ale ludzie to by chcieli ONka szczeniaka, no... ewentualnie rocznego... ale koniecznie już po szkoleniu i z kolczatką w pakiecie. A jeśli starszego, to do kojca z budą i jeszcze "coby dobrze szczekał" do pilnowania posesji, hurtowni, komisu... Dziecku ex pani Rity zyczymy duzo szczescia, bo bedzie go potrzebowalo :( A ludziom to sie w dooopach przewraca. Najlepiej, jakby nie robil klopotu, byl piekny, mlody, zdrowy, z papierami i za darmo... Ech, wkurza mnie to... Quote
Igiełka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Mądrze i dosadnie napisane. Zgadzam się z Tobą. Quote
Freya73 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Cantadorra']Dziecku ex pani Rity zyczymy duzo szczescia, bo bedzie go potrzebowalo :( A ludziom to sie w dooopach przewraca. Najlepiej, jakby nie robil klopotu, byl piekny, mlody, zdrowy, z papierami i za darmo... Ech, wkurza mnie to... Niestety poglad na temat psa zmienil sie drastycznie - pies zostal "zmaterializowany" tak jak i swiat, w ktorym zyjemy. Ludzie nie szukaja juz przyjaciela i to jest najsmutniejsze. Quote
koosiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek trzech przerażonych szczylków, które nie dadzą sobie rady w schronie :( http://www.dogomania.pl/threads/186565-Trzy-przera%C5%BCone-szczeniaki-przepadn%C4%85-w-ostrowskim-schronie... Quote
Estrella Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Nie wiedziałam, że tamta rodzina jest aż tak duża.. teraz znowu dali ogłoszenie i napisali, że jest ich 11. A może znacie jakiegoś innego ONka lub labradora? Lazy, co myślisz o tej rodzinie? Wiecie jak można skontaktować się z ogłoszeniodawcą na gumtree, jeśli nie podał żadnego numeru/maila w treści ? Niby można wysłać do tej osoby maila, ale mój chyba nie doszedł, bo nie dostałam kopii (zawsze dostawałam i zaznaczyłam, że chcę) Przyjmę zdrową suczke ON Chętnie przymę suczke.Niestety nie mam transportu. Mam dom z ogrodem, w okolicy duzo lasów do biegania. Mam małe dzieci. Interesuje mnie suczka lubiąca dzieci. Pieskowi zapewnie odpowiednią opieke weterynaryjną, wyzywienie oraz spacery. I przede wszystkim duzo miłości. Proszę o kontakt. Quote
Recommended Posts