Jump to content
Dogomania

MA DOM!!! Młoda suka ONka,dom-schronisko-dom-poniewierka...ZOSTAJE W DT :-)

Recommended Posts

Posted

Estrella nic CI o tej rodzinie dużej nie powiem, bo jak sie dowiedziałam ile ich jest to zrezygnowałam. Rita nie nadaje sie do takiego dużego domu...

Co do kontaktu z ogłoszeniodawcą z gumtree to nie mam pojęcia :(

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ageralion']Po co zes psa na pustynie wywiozla, co? :mad::diabloti:

Yyyy...sprzedać arabom chciałam?:P
Dzisiaj Ritka była z nami nad morzem:) I chyba jej sie podobało! Zobaczcie sami.

U mojej mamy zawsze najlepiej!

Była z nami także Ida. Dizisaj obeszło się bez uszczerbku na zdrowiu Ritki:) Wczoraj dziewczyny razem byly również na działce. Ritka niestety ciężko to zniosła, bo ciagle obawiała się, ze Ida znowu ją zaatakuje. Ida była tym razem grzecza ale pamięć pozostała. Dizsiaj było lepiej, bo nad morzem było wiecej przestrzeni i Ritka czuła się swobodniej. Nawet próbowała ganiać za Idą:) może przyjaźni z tego nie będzie, ale mam nadzieję, że będą się chociaż tolerować.

Posted

Pasują do siebie prawda?:evil_lol:

Pierwsze spojrzenie na wodę. Nie wiem czy ona kiedykolwiek była nad morzem.

Koło Asi (moja siostra) i ulubionej piłeczki chyba będzie bezpiecznie:) W zasadzie Ritka nie bała sie wody. Nieco onieśmielały ja fale, ale łapki moczyła chętnie.

Posted

Dziewczynka nawet sie położyła;)

Fajne te fale...

Trochę szaleństwa:) Jest nasza dziewczynka do tego zdolna, zeby nie było, że nadal taka spokojna i wycofana z niej sunia;)

Posted

To na pewno nie była ostatnia wycieczka nad morze. Jutro dziewczyny chcą ja zabrać nad jezioro, zeby zobaczyć czy w nieco spokojniejszej wodzie będzie chetnie pływać:) Mam nadzieje, ze zrobią kilka zdjęć.
A teraz jeszcze kilka dzisiejszych fotek.

Ritka naprawdę pokochala swoją piłeczkę;)

Posted

Cantadorra napisał(a):
A mandatu nie będzie za plażowanie psa? :)

W razie czego mam to wliczone w koszty utrzymania ;) Byliśmy na takiej plaży "nieturystycznej" gdzie więcej było psów niż ludzi, ale ryzyko zawsze istnieje i tak jak pisałam mam to wkalkulowane w utrzymanie psa.

Posted

Freya73 napisał(a):
Super! Rita wyglada na pewna siebie. Pies nie do poznania.

Jest z nia lepiej, ale to nadal sunia z lękami, do której trzeba mieć dużo miłości jak to mówi moja mama. Zdarza jej się ciągle odskoczyć w panice, zamknąć w sobie i schować w kąt...Ale zdecydowanie częściej jest uśmiechnięta:)

• 2 weeks later...
Posted

Zdjęcia CUDOWNE:multi:!!!! Rita:loveu: jest rewelacyjna!!!! Tylko szkoda, że się nie odważyła wykąpać.
Może gdyby Pańcia:loveu: dała dobry przykład;), to by się popluskała?
A ma Ritka ogłoszenia? Został mi chyba jeszcze jakiś zestawik bazarkowy (74 strony), może chcesz?

Posted

Muszę przeprowadzić bardzo poważną rozmowę w domu odnośnie Rity (chyba wiecie o co chodzi:)). I może ogłoszenia nie będą potrzebne, ale na razie ciii...

P.S. Ritka do wody wchodziła nad jeziorem do wysokości brzucha, potem już nie. Ale obiecuję, że jak woda w Bałtyku nieco sie ogrzeje to moja siostra da jej dobry przykład:)

Pozdrowienia od Riteńki dla wszystkich cioć i wujków!

Posted

Wczoraj Ritka była z wizytą u Idy:) To czego obawiałam się najbardziej przebiegło bez awantur. Co prawda Rita unika Idy, kładzie się pod stołem obok nóg mamy i leży całą wizytę, nie reagując na zaczepki Idy, ale to i tak lepiej niż ataki mojego wariata bez powodu. Jestem dumna z Idy:) Dziewczyny się nie pokochają ale może nauczą się koło siebie funkcjonować.
Ostatecznej decyzji w sprawie Rity nie mam, ale pracuję nad tym dość intensywnie ;)

Posted

Chciałam ogłosić, ze dzisiaj mama oświadczyła, ze nie oddaje Ritki :) To znaczy, ze sunia nie szuka już domku, bo znalazła swoje miejsce na ziemi!

Chciałam podziękować wszystkim, którzy zaangażowali się w pomoc w szukaniu suni domku oraz tym, którzy sponsorowali operację oczka Ritki.

RITKA MA DOMEK!!! :)

Posted

[quote name='LAZY']Chciałam ogłosić, ze dzisiaj mama oświadczyła, ze nie oddaje Ritki :) To znaczy, ze sunia nie szuka już domku, bo znalazła swoje miejsce na ziemi!

Chciałam podziękować wszystkim, którzy zaangażowali się w pomoc w szukaniu suni domku oraz tym, którzy sponsorowali operację oczka Ritki.

RITKA MA DOMEK!!! :)[/QUOTE]
Nawet nie wiesz, jak się cieszę :multi::multi::multi: Ritka nawet nie wie, jaki dzisiaj jest dobry dzień.
Super :loveu:

Posted

[quote name='LAZY']Chciałam ogłosić, ze dzisiaj mama oświadczyła, ze nie oddaje Ritki :) To znaczy, ze sunia nie szuka już domku, bo znalazła swoje miejsce na ziemi!

RITKA MA DOMEK!!! :)[/QUOTE]

Ostatnio craz cześciej słysze ze psiaczki zostaja w DT i super!!!!

Rita odwiedzałam cie pare razy i udało ci sie!