Jump to content
Dogomania

MA DOM!!! Młoda suka ONka,dom-schronisko-dom-poniewierka...ZOSTAJE W DT :-)

Recommended Posts

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weron jest już wyleczony z nużycy :) Z Ritą na 100% by się dogadał, to gentelmen.

Ja jednak chcę dla niego domu-domu, a nie podwórka z budą, bo pomijając fakt, że to pies bardzo kontaktowy (choć nie nachalny) i przykro by mu było, że Rita idzie do środka ze swoimi ludźmi, a on musi zostać, to Weron niestety nie wchodzi do budy. Nie wiem czemu, ale nie wchodzi. To starszy pies, po operacji łapy, powoli zaczynają dokuczać mu stawy. Potrzebuje domowego ciepła, wylegiwania się przy kominku, lub kaloryferze.

Gdybyś zdecydowała się dać mu dom (dom-dom), to pogadamy o adopcji, gdy przyjadę ;)

Posted

Rozumiem, psze Pani ;-) Moja Miśka też była już wiekowa i też miała kłopoty ze stawami i też, nie wiedzieć czemu, nie wchodziła do budy, którą jej specjalnie ociepliłam, itd. Wybrała sobie spanie na słomie, a raczej w słomie w stodole, z kotami zresztą :-) W ogóle nie chciała wchodzić do domu. Jak stary kowboj nie umiała w domu funkcjonować. Jedyne jej wejścia do domu, ale to i tak na korytarz, to burza i sylwester ;-) W zimie nawet było mi jej żal, ale miała takie grzanie wewnętrzne, że leżąc sobie na śniegu wytapiała polankę w ogólnej bieli :-D Ale nie widziałam, żeby było jej przykro, jak Baset wchodził z nami do domu. Nawet nie przejawiała chęci. No ale to była Miśka...
Dobrze, zastanowimy się jakby Weron miał mieszkać w domu. Hm, kominka nie mam, ale mam ciepłą kotłownię w kuchni. tylko tam chyba by mu było ciasno... Pomyślimy. Nie wiem też co moje dzieci na to... Niby nie mają wiele do powiedzenia, łech, łech, łech... ale zawsze jednak...
A zdjęcia wsadziłam do albumu w moim profilu - zapraszam. spróbuję jeszcze jakoś tak jak Lazy pisała.
Mój internet mnie dobija

Posted

Agnieszko zajrzałam :) Ale jeszcze nie widzę żadnego wpływu. To pewno weekend daje się we znaki. Jak tylko dotrą pieniążki to szybko dam znać.

Posted

LAZY napisał(a):
Agnieszko zajrzałam :) Ale jeszcze nie widzę żadnego wpływu. To pewno weekend daje się we znaki. Jak tylko dotrą pieniążki to szybko dam znać.

Tak myślę. Pewnie w poniedziałek. Proszę ode mnie ucałować Ritkę :-)

Posted

Baset jest niezły!:)

Ritkę postaram sie jutro osobiście ucałować. Szepnę jej na uszko o Tobie ;)

P.S. W poniedziałek zadzwonię do Ciebie jakoś około 10. Będę w pracy poza biurem i będę miała możliwość zadzwonić i spokojnie pogadać.

A gdzie pozostałe cioteczki zniknęły

Posted

Baset jest niezły!:)

Ritkę postaram sie jutro osobiście ucałować. Szepnę jej na uszko o Tobie ;)

P.S. W poniedziałek zadzwonię do Ciebie jakoś około 10. Będę w pracy poza biurem i będę miała możliwość zadzwonić i spokojnie pogadać.

A gdzie pozostałe cioteczki zniknęły

Posted

O, super, dziękuję za wstawienie :-) Mogę popisać trochę o moich zwierzakach i dorzucić jeszcze zdjęcia, tylko myślę, że to chyba nie na tym temacie, prawda? To jest temat Ritki. Takie są zasady?

Posted

O, super, dziękuję za wstawienie :-) Mogę popisać trochę o moich zwierzakach i dorzucić jeszcze zdjęcia, tylko myślę, że to chyba nie na tym temacie, prawda? To jest temat Ritki. Takie są zasady?

Posted

Posted

Prośba do koleżanek i kolegów ze Szczecina - nasza dogomanicka koleżanka Talcott, która miała w sobie tyle ciepła, radości, serdeczności, która tyle dobrego zrobiła dla psiaków - odeszła za TM...
Pogrzeb w piątek o godz. 14.15 na Cmentarzu Centralnym w Szczecinie...
Jeśli możecie, to idźcie pożegnać Ją w imieniu setek z nas, którzy mają za daleko do Szczecina...
http://www.dogomania.pl/threads/181833-Nasza-koleA-anka-Talcott-odeszA-a-PoA-egnanie-w-piAE-tek-w-Szczecinie

Posted

Nie znałam Talcelott...na pogrzeb poszłabym jednak z chęcią, bo każdemu dogomaniakowi za jego wkład w ratowanie psich istnień należy się szacunek. Niestety o tej porze pracuję i jedyne co mogę uczynić to pomodlić się za jej duszę.

A tak całkiem przyziemnie to wpłynęło 50 zł. od Agnieszki. W imieniu suni dziękuję za wpłatę.
Konto Rtki na dzień dzisiejszy wynosi 99,00 zł.