Jump to content
Dogomania

MA DOM!!! Młoda suka ONka,dom-schronisko-dom-poniewierka...ZOSTAJE W DT :-)

Recommended Posts

Posted

LAZY napisał(a):
(...)
Strasznie się denerwuję...moje dziewczyny też, bardzo pokochały Ritkę! Niech ona szybko hopa po domek!

A czy sa w ogole jakies odzewy? Czy wczesniej wspomniane "typy" sa nadal brane pod uwage?

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przede wszystkim BAAARDZO MOCNO W IMIENIU RITY DZIĘKUJĘ FREYI ZA PIENIĄŻKI! Dotarło do mnie 46,00 zł!!! Zaraz wrzucę to na pierwsza stronę.

Póki co Freya te "typy" są nadal typami...Wczoraj siostra już mnie pytała co to będzie jak nikt chętny się nie znajdzie...I co ja mam jej powiedzieć? Powiedziałam, że najwyżej pójdzie do hotelu...ale one jej tam poprostu nie oddadzą! Już sama nie wiem jak mam tego domku szukać :(

W sobotę kolejna próba przekonania do siebie Idy i Rity, zeby nasze życie rodzinne mogło wrócić do normy, bo ostatnio coś rzadzej się spotykamy ;) Jak dobrze pójdzie to Ritka pozna również Korę (tą szorstkowłosą sunię adoptowaną przez moją rodzinkę, która również była w rękach "właścicielki" Rity).

Posted

LAZY napisał(a):
Najprawdopodobniej jutro, najpóźniej w piątek będę wiedzieć jaki będzie koszt operacji u drugiego weterynarza. Jeśli będzie taniej to rozumiem, że tam mam się umówić na operację?

Tak, oczywiście - jeśli to dobry, sprawdzony lekarz.

Posted

To lekarz z ul. Parkowej z Holiwetu. Kojarzysz? Ja nie znam, ale opinię od agnieszka32 ma bardzo dobrą!

Elu jeśli bedziemy szli na ten spacer do parku to dam Ci znać i jesteście mile widziani. Ale istnieje szansa, ze pojedziemy do Polic albo na naszą działkę;) (nie wiem tylko jak Idę i Ritę spakować do jednego auta...Jakieś sugestie?:)

Posted

Tak, termin zabiegu jest znany - o ile się nie mylę, to w najbliższy czwartek.
Poznałam dzisiaj Ritę - była na konsultacji w lecznicy na ul. Parkowej. Rita mnie urzekła - sunia jest CUDOWNA, UROCZA, DELIKATNA :loveu::loveu::loveu:, grzeczniutka i malutka, taka mini onka - na zdjęciach wydaje się o wiele większa. Jest wspaniała! i bardzo wpatrzona w mamę LAZY (notabene, niezwykle sympatyczną :lol:).

Co do kosztów zabiegu, to normalnie wyniósłby ok. 600 zł (po 300 zł za każde oczko), ale z racji tego, że p. doktor bardzo wzruszył się historią suni (ma człowiek bardzo dobre serce ;)) - będzie on symboliczny i nie powinien przekroczyć ok. 150 zł.

Więcej pewnie napisze LAZY, bo ja nie wchodziłam już do gabinetu, tylko czekałam na korytarzu, aby nie robić niepotrzebnego tłoku i nie stresować niuni swoją obecnością :evil_lol:

Posted

Termin został wstępnie umówiony przez Lazy, ale nie zapadła jeszcze ostateczna decyzja, mimo bardzo fajnej ceny. Z tym, że nie mówimy o kosztach rzędu 600 zł, bo z tego, co wiem, do zabiegu kwalifikuje się tylko lewe oko, a nie oba. Więc 300 zł + zniżka... naprawdę duża, ludzki doktor z tego weterynarza ;)

Pewne czynniki przemawiają za jednym gabinetem.
Inne za drugim.

Trzeba się z tym przespać i jutro ustalimy z Lazy, gdzie odbędzie się operacja, bo nie ma co dłużej tego odwlekać.

Posted

[quote name='Greven']Termin został wstępnie umówiony przez Lazy, ale nie zapadła jeszcze ostateczna decyzja, mimo bardzo fajnej ceny. Z tym, że nie mówimy o kosztach rzędu 600 zł, bo z tego, co wiem, do zabiegu kwalifikuje się tylko lewe oko, a nie oba. Więc 300 zł + zniżka... naprawdę duża, ludzki doktor z tego weterynarza ;)

Pewne czynniki przemawiają za jednym gabinetem.
Inne za drugim.

Trzeba się z tym przespać i jutro ustalimy z Lazy, gdzie odbędzie się operacja, bo nie ma co dłużej tego odwlekać.

"Bardzo fajna cena
" i bardzo niefajna złośliwość z Twojej strony, Greven

A o tym, czy oba oczka kwalifikują się do zabiegu, czy jedno, to wybacz - ale Ty chyba o tym, Greven, nie decydujesz.

Reszty Twojego postu nie skomentuję, włącznie z oceną zachowania weterynarza :shake:

Wy decydujecie o Ricie, nie ja - chciałam jedynie pomóc suni i LAZY, nie tylko jeden weterynarz w Szczecinie istnieje...
Ale z tego co widzę, nie warto, ze względu na Twoją osobę, Greven. Jeśli Ty jesteś prawnym opiekunem psa, to zdecydowanie umywam od tego ręce ...

A zabieg byłby za najprawdopodobniej za darmo :shake:

Posted

Agnieszko, masz problem o nazwie "jestem uprzedzona do Greven".

W moim wpisie nie było cienia złośliwości pod adresem weterynarza.

O ilości oczu kwalifikujących się do operacji zdecydował dr Cichocki, to nie mój wymysł.

Posted

U Ritki wszystko w porządku:)

Freya dziękuję za chęć pomocy! Każdy grosik się przyda, bo utrzymanie niuni troszkę kosztuje.

Dzisiaj był spacer. Ritka niestety po ostatnim ataku Idy już tak entuzjastycznie na nią nie reagowała. Obawiała się jej i w sytuacji zagrożenia pięknie pokazywała żeby;) Do starcia nie doszło, bo moja diablica była dość mocno zaskoczona i zdezorientowana taką postawą Ritki.
Pamiętacie, jak pisałam, ze Rita nie bawi się piłką i ze sie jej boi? To juz przeszłość! Rita na spacerze gania za piłką jakby robiła to od zawsze! Podrzuca sobie ją sama do góry i wyczynia takie piruety, ze az serce się raduje! Wtedy nie widać po niej cienia strachu! A do tego na najmniejsze skinienie ręką wraca do człowieka. Kochana dziewczynka. Nie mam fot...:( Przepraszam, ale zapomniała aparatu. Jednak jutro jak dobrze pójdzie to będą fotki Ritki i Kory (adoptowanej przez moją rodzinę suni szorstkowłosej).

Dziękujemy za odwiedziny i hopamy po domek!!

Posted

Było spotkanie z Korą:)
Ritka nieco się zestresowała obecnością nowych osób, ale nie było paniki, więc chyba robi postepy. Miłego oglądania fotorelacji:)

Niuchu, niuchu:)

Posted

Surykatka to numer popisowy. W życiu bym nie pomyślała, że pies większy od jamnika zrobi taką stójkę:)
Dziewczyny razem

Uśmiech dla państwa:)

Posted

Ritka wygląda kwitnąco. Bardzo się cieszę że jest duże zainteresowanie piłeczką. A Korunia jak już podrosła. Dwie śliczne panny.:lol:
Lazy Greven proszę dajcie mi nr konta to się dołoże do operacji po 15 marca.:lol: