Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

makulka napisał(a):
Gdzie we wrocku jest takie fajne miejsce spacerowe?

ja mam lepsiejsze:eviltong:

Słuchajcie, z kompem raczej nie pomogę, ale moża uda mi się wykombinowac odkurzacz dla ulv. Nie będzie nowy, taki mini odkurzacz, mało używany. Dam znac w najbliższym czasie.

Apropo, ktoś wcześniej poruszał temat tego, że ludzie odchodzą z dogo. Ja właśnie wróciłam po długiej nieobecności i macie racje, wcale nie odczułam braku dogo. Jest takie motto, które sobie powtarzam kiedy nie mam już siły na nic, kiedy nie mam gdzie umieścic psa z którym stoję na ulicy bezsilna i w podobnych sytuacjach: "Umiesz liczyc, licz na siebie". Ja teraz już wiem, że moje możliwości są bardzo ograniczone. Ostatnio jechałam autobusem i widziałam psa, który biegł po chodniku ze smyczą i obrożą. Kiedyś wybiegłabym na najbliższym przystanku i złapałabym go, a potem dopiero myślała co zrobic. Teraz tylko zamknęłam oczy i pomyślałam, że ja nic nie mogę, bo jestem sama. Coś we mnie wygasło, przyznaję się bez bicia, ale dłużej tak nie mogę dlatego wróciłam i spróbuję jeszcze raz.

Ja oczekuję tylko wyrozumiałości, a tutaj na dogo otrzymałam ją od kilku osób, które mogę policzyc na palcach jednej ręki.

Posted

Komp udało się podłączyc (ten Agi), co wcale nie było takie proste i oczywiste, ale przy pomocy konsultacji telefonicznych z jednym zorientowanym kolega udało sie nareszcie (kolega się nabijał, a co ja na to poradzę, że jestem zielona w kompach?)...

Odkurzacz na razie nie chce się dać reanimować, co nie dziwi, bo to jest tzw. ruska rakieta i bardziej sie nadaje do muzeum technki, niż do użytku.

Niestety dużo jest prawdy w tym, co mówi Gosik.
Coraz częściej mam ochotę trzasnąć tym wszystkim i dokładnie olać dogo i pewnie bym to zrobiła, żeby nie kilka zyczliwych cioć (i wujków też;)).
Bo bardzo bola złosliwe uwagi osób, które nie maja zielonego pojecia, o czym mówią, a jeszcze bardziej podobne komentarze ze strony osób, które uważało sie za życzliwe. :shake:

Okropne jest i to, ze razem z komputerem diabli wzięli moje zdjęcia :placz::placz:

Posted

[quote=ulvhedinn;9948341

Okropne jest i to, ze razem z komputerem diabli wzięli moje zdjęcia :placz::placz:
Na szczęście sporo zdjęć jest na dogo

Posted

Całkiem wszystko jedno ;)
KrA sie wzasadzie goi, tyle, że powolutku, no i jak jej sie przedwczoraj zrobił obrzęk na łapie, to aż bulgotało jej pod skóra, a teraz sie sączy- tak, ze jakby Ci, Moniczku, wpadła w łapki jeszcze jakaś maśc na obrzęki (np. taka na bazie kasztanowca...)... :oops:

Kra z patyckiem:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A to sa miny pt: "dobra wiemy, ze narozrabialiśmy, ale było tak zabawnie....

Posted

widzialam dzis odkurzacz, bardzo dobry zelmer jakis tam (mamy taki sam) za 199zl w koronie, zazwyczaj kosztuje grubo ponad 300zl. (moze jakas zrzutka, jesli nie znajdzie sie uzywany)
a co do kompa to moge zalatwic taki 6 giga, za 50zl.

jakie masz teraz ulv psiaki na stanie, bo dawno mnie tu nie bylo....
aha, a co z ta sunia ze schronu z guzem (tu mnie doprowadzil link z bazarku psich akcesoriow, ale za nic nie moge sie doszukac wiesci o tej suni...)
pozdrawiam

Posted

fajne te 2 pierwsze zdjęcia:lol: ale na trzecim czemu jest w kagańcu?

P.S. ta gąbka pod spodem, nie zda egaminu-bo każdy pies się do nie dobierze i rozgryzie w drobny mak, lepsze duże posłania Fer-Plastu-łatwo doczyścic i wymienic ze środka koc czy kołderkę-Paluch używa takie i ogólnie przy większej ilości psów-nawet jak któreś zesika się-bez problemu dezynfekuje się, to są najtańsze z posłań dla psów a zarazem najpraktyczniejsze w użyciu.:)

Posted

Kaganiec jest prewencyjny, żeby się choc trochę rzeczy w domu uchowało- i zwróc uwagę, że fizologiczny- może sobie w nim sapać, ziać, pić, szczekać, nawet jeść, jesli jej coś wetknę w szczebelki- za to nie może AŻ tak demolować... :diabloti:

P.S. Jaka gąbka? :-o Ta na łóżku co leży (bo ten barłóg, to moje zdemolowane wyrko)? To ona jest opakowywana w gruby pokrowiec i jak dotad się uchowała, zresztą na wierzch idzie jeszcze koc i skóra z barana (KrA śpi na skórach, bo to zapobiega odlezynom)..

Posted

cześć:cool3:

a mnie zastanawia czy wy tam często w okolicach mostu milenijnego jesteście???! bo można by się zobaczyc:cool3: ja mieszkam powiedzmy niedaleko;)

co do odkurzacza, postaram się załatwic, sprawdzic czy jest na chodzie, a wtedy idzie dla Ciebie;) tak jak mówiłam to jest taki mini odkurzacz, nie mam go teraz w domu wiec postaram się to załatwic jutro i przywieźć do siebie a wtedy to już się zgadamy i Ci jakoś podwiozę albo jakoś tak:eviltong:

a co do legowisk to u mnie żadne by nie przeszło, bo Zeus zjada wszystko co jest kołdrą, legowiskiem, poszewką:roll: ja to mam wszystko w strzępach non stop- takie pocieszenie:loveu:

Posted

A KrA własnie posłań już nie rusza, chyba za wygodnicka jest, żeby spac na gołej ziemi :evil_lol:

Mieszkamy w samym centrum niestety, ale koło mostu bywamy chętnie i mamy świetny dojazd, więc żaden problem sie spotkać :lol: A odkurzacz, jaki by nie był, byle ciagnął, to będę wdzięczna dozgonnie!!!!!

Posted

ulvhedinn napisał(a):
KrA bardzo lubi błoto (ładuje sie w kazda kałużę w okolicy)- ja troszkę mniej ;)

Ja też troszkę mniej, pod wieczór ci wrzucę fote Zeusa, który też lubi błoto:diabloti:niespodzianka:eviltong:

Posted

Mamy nowych tymczasowiczów - szczury. 5 sztuk z nadzieją na dalsze trzy.... :eek2: Jakieś bydlę wywaliło stadko oswojonych, cudownych ogonków na działki... w deszcz, zimno, a wczoraj nad Wrockiem przeszła burza i grad... :-( :-( :-( Trzech jeszcze nie odłowiłyśmy, mam nadzieje, że jutro sie uda....

Normalność- a cio to? :crazyeye:

Posted

uojesoo Magda! wydrukuje Ci bilety i bedziesz robila za zoo - co Ty na to? szczury to cudo, niestety nie na warunki, ktore panuja w moim domu - moja tymczasowiczka zjadlaby je razem z ogonkami :-(..
Zrobilam bazarek, z ktorego $ wplyna na Twoje konto, miedzy innymi na "Brzydote", ale rozdysponujesz jak bedziesz uwazala.

A co u Pałka? Jak on się odnajduje pomiędzy? :crazyeye: (o KRA nie wspomnę.. ona odnajduje się w KAZDEJ sytuacji)

Posted

maggiejan napisał(a):
Czy znalezienie domów dla oswojonych szczurków będzie trudne?

trzeba je wrzucić na forum szczurkowskie;)

Ja więcej nie biorę:p - Zgredek nie lubi królików (2 sztuki posiadam) ani szczurków (równiez 2 sztuki z odzysku) ale jakoś tam funkcjonujemy:evil_lol:

Posted

ulvhedinn napisał(a):

Kaganiec jest prewencyjny, żeby się choc trochę rzeczy w domu uchowało- i zwróc uwagę, że fizologiczny- może sobie w nim sapać, ziać, pić, szczekać, nawet jeść, jesli jej coś wetknę w szczebelki- za to nie może AŻ tak demolować... :diabloti:

P.S. Jaka gąbka? :-o Ta na łóżku co leży (bo ten barłóg, to moje zdemolowane wyrko)? To ona jest opakowywana w gruby pokrowiec i jak dotad się uchowała, zresztą na wierzch idzie jeszcze koc i skóra z barana (KrA śpi na skórach, bo to zapobiega odlezynom)..

to przepraszam Ulv:oops:nie wiedziałam, że to jest Twoje łóżko:oops:wybacz:calus::Rose:

Posted

pucka69 napisał(a):
andzia - ale świnek morskich to jeszcze nie masz. może chcesz ... ;) ;) ;) ?

Wiesz...chcieć to bym chciała -najbardziej taką odmianę peruwiankę - normalnie jak mop:evil_lol: ale juz nie wcisnę nigdzie - klatka królisiów jest jak komoda, na niej stoi zarąbiste akwarium jednego zółwika, szczurki mają klatkę na następnej komodzie...już ni mam gdzie wstawiać klatek coby je jeszcze izolować od Zgredosława - bo moja Torcia i Frodek to koffają nasze królisie, ale Zgredek to już nie - wcale się nie dziwię, bo przecież on w Logocie razem ze szczurami w ciemnej piwnicy siedział...uraz pozostał:shake: