Azyl_Cichy_Kąt Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Maks to piękny, około 2 letni, duzy i silny pies - w typie bullowatych. W azylu "Cichy Kąt" w Tarnowskich Górach przebywa już od pół roku - został przywiązany do bramy azylu a jego imię ktoś wypisał mu wielkimi literami, paskudnym i trudno zmywalnym sprayem, wielkimi literami, na sierści!!!!! Już ten fakt świadczy o tym jak Maks traktowany był wczesniej. Na codzień Maks jest wesołym psiakiem, choć jego fatalne wychowanie daje o sobie czasem znać. Maks kuli sie gdzy tylko ktoś podniesie rękę, jest agresywny podczas jedzenia (teraz powoli już się uspokaja - na początku było strasznie, wsuwaliśmy mu tylko miskę do boksu i uciekaliśmy z rękoma - Maks rzucał się na kraty gdy tylko ktos przeszedł obok jego miski), przypuszczamy, że był bity i stresowany podczas jedzenia- własciciel uznał pewnie, że to dobry sposób aby jeszcze bardziej pobudzić jego agresję. Jest typową ofiarą "szpanerstwa" - pewnie słuzył tylko do straszenia i chwalenia sie jego groźnym wyglądem przed kumplami - dresami. Na początku traktował smycz jak zabawkę - bawił sie nią, gryzł, nie miał pojęcia do czego służy. Teraz powoli uczy się na niej chodzić, można już w normalny sposób podac mu jedzenie, pieknie potrafi aportowac i ciągle czeka na jakiś czuły gest ze strony wolontariuszy. Tuli się wtedy jak szczenie -bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. U nas ma małą szansę na adopcję - gdzie szukac mu domu? Ciągle wierzymy, że znajdzie odpowiedzialnego pana, który poradzi sobie z nim i jego problemami i z całego serca pokocha - Maksiu odwdzięczy się tym samym!!! Quote
Ulka18 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Biedny pies :shake: Jacy Ci ludzie sa okropni, mialam wstawic komenta, ale mod by mi go usunal. Ciekawy dialog wstawiam na innych w naszym mieleckim watku, to na pewno byl pan tej biedaczyny lub jego kolega. Quote
marmar Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 ku...co za ludzie... Wstaw fotki bedzie łatwiej Quote
jnk Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Shit! Żeby tego właściciela... Żeby zdechł! Quote
Azyl_Cichy_Kąt Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Zdjecia pojawią sie juz niedługo - na razie nie potrafie ich wstawić, ale podaje link do zdjęc Maksia: www.schronisko.kg.net.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=35&catid=36 Poradźcie, gdzie możemy go jeszcze dodać aby ktoś wreszcie go dostrzegł?Już jest opisany na strone Bullowatych, gdzie jeszcze? Quote
Kathleen Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 To ja wstawię zdjęcia Maksia tutaj. Niech każdy zobaczy, jaki jest śliczny: Quote
Ambra Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Śliczności takie! mam chociaz nadzieje, że pogryzles ich porzadnie zanim Cie oddali!szczerze na to zasłużyli! a takich debili gowniarzy z bullowatymi jest multum i az strach pomyśleć jak "wychowują" te nieczemu winne psy!pozwolenie winno być wymagane bo gówniarstwo na szpanerstwo tylko 3ma te psy!biedne psy!:angryy: Quote
Azyl_Cichy_Kąt Posted February 11, 2006 Author Posted February 11, 2006 Dziekuję za umieszczenie zdjęć Maksia - ciągle szukamy mu odpowiedzialnego domu...biedny Maks strasznie marznie na mrozie bo ma króciutką sierść, mało kto zwraca na niego uwagę - bo wygląda za groźnie...a on jest przecież taki kochany. Ostatnio Maks polubił się ze schroniskową koleżanką - tak samo wielką jak on - daje to duże nadzieje - Maksiu lubi suczki i dośc dobrze się z nimi dogaduje. Za kolegami nie przepada...toż to konkurencja :) Quote
andzia69 Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 może trzeba w tytule dodać, ze bullowaty???? A swoją drogą mam nadzieję, ze mały odgryzł im j...a:angryy: s...om jednym Quote
Azyl_Cichy_Kąt Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 Dziekuje za podopwiedx, dodalismy, ze Maks jest bullowaty...moe bullowatego Maksia ktoś zechce? Nowe wieści!!Maks zakolewgował się z jednym z psiach kolegów - jak widac nie ejst on taki straszny na jakiego wygląda i nawet z niektórymi kolegami potrafi sie dogadac :) Quote
andzia69 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 ojejejejej, nikt mnie nie chce???????? Quote
Ambra Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 no taka kochana niechciana bida:-( a może go na allegro i na adopcyjną bullowatych wystawić? nie sprawdzałam czy już tam jest czy jeszcze nie!3ba się wziąść do roboty bo Maksik chce do domku!:placz: jakieś ogłoszonka porobić...hm..??? Quote
andzia69 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Na bulowatych stronach już jest - pewnie ciotka doddy go tam umieściła;) Na allegro - i owszem, tylko trzeba zwrócić szczególną uwagę na ludzi chcących go adoptowac!!! Quote
adria Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Widziałam Maksia na żywca, jest naprawde imponującym psem. Naprawde dziwie się, że nie znalazł jeszcze domku :-( Quote
Azyl_Cichy_Kąt Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 Maks już jest na stronie bullowatych - umieściliśmy go gdzie się da :) Jednak niestety nikt nie jest nim zainteresowany :(. Jeśli chodzi o Allegro.. troche obawiamy się, ze zgłoszą się jacyś nieodpowiedzialni ludzie, którzy będą checieć tylko "straszącego wyglądem" psa...na razie próbujemy znaleźc mu domek na stronkach psich miłośników. Póki co dobra wiadomość - Maks znalazł opiekuna wirtualnego :multi:. Dziewcznya która sie nim opiekuje obiecała, że będzie go odwiedzac i wyprowadzać na spacery :) Baaardzo się z tego powodu cieszymy.. jednak nadal marzymy aby nasz Maksiu znalazł wspaniałych opiekunów na zawsze Quote
Ambra Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 halo!halo! jestem taki piekny ! taki dostojny ! a nikt mnie nie chce! cos tu jest nie tak! jak sie reklamowac mam??:???: :???: :???: Quote
jnk Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Do allegro nie ma się co uprzedzać (choć rozumiem Wasze obawy), bo wiele psów znalazło w ten sposób całkiem przyzwoite domy, więc wystawić można, a ostateczna decyzja co do adopcji i tak zawsze będzie należała do Was - opiekunów bidusia. Quote
Recommended Posts