Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sumie racja z tym Allegro...zawsze ma większe szanse..czy mógłby ktoś go tam umieścić?bedziemy bardzo wdzięczni - tylko trzeba zaznaczyc, ze nie jest to łatwy pies dla wszystkich..kurcze może mu sie uda, dzieki za pomysły :)
Ja już poumieszczałam go na wielu forach...ale na razie brak chętnych.:shake:

Posted

Hmm...może najlepiej wkleić opis Maksa? Już podaję:

Maks jest pięknym, dużym i silnym psem. To mieszaniec doga argentyńskiego. W schronisku przebywa od wakacji - pod koniec sierpnia został przywiązany do bramy azylu. Dodatkowo ktoś wypisał mu sprayem imię na sierści (przecież to zbyt trudne aby choć w cywilizowany sposób oddać biednego psiaka)... Jest psem wymagającym cierpliwości i odpowiedniego ułożenia. Prawdopodobnie był wcześniej bity, stresowany podczas jedzenia dlatego czasem bywa zalękniony, a jego reakcje nie są do końca przewidziane. Jego poprzedni właściciel potraktował go jako zabawkę która ma mieć tylko groźny wygląd – gdy nie umiał już sobie z nim poradzić postanowił się go pozbyć. Maksiu lubi się bawić, chętnie aportuje i biega za piłką, nauczył się także ładnie chodzić na smyczy. Wymaga cierpliwości, konsekwencji i odpowiedniego ułożenia, ale jest bardzo mądrym psem i szybko się uczy. Jest wspaniałym psem dla równie wspaniałego opiekuna. Posiada komplet szczepień.

Warto dodac, że to pies dla na prawdę odpowiedzialnego opiekuna!
Kontakt: www.schronisko.prv.pl, tel.600 634 303 (Krzysiek) lub 602 318 518 (Sabina), adres:ul.Wiśniowa 35, 42-600 Tarnowskie Góry - Opatowice (woj. śląskie)

Dzięki baaardzo :)

Posted

Przekopiowałam emilka w odpowiedzi na aukcję, ręce mi opadły:

Witam pieknie.Przepraszam ,ale musze wtrącic słówko na temat Maxa.Uważam ,ze robicie krzywdę psu i ludziom ,oddając go do adopocji.Z badan oraz relacji expertów wynika ,że takie psy z urazem ,rzucajace się na siatkę ,nigdy nie bedą lagodnymi zwierzętami..Pies, ktory broni swojej miski z jedzeniem jest psem straconym,nie wydaje mi sie, aby pozbył sie tego nawyku z czasem.Na zachodzie takie psy są usypiane ,bez wzgledu na ich miły chrarakter i rasę.Ludzie ,ktorzy nim sie zaopiekują ,bedą mieli do was żal i pretensje ,jesli kogoś skrzywdzi.To piękny pies ,widac na fotce,ale jednak .jest niebezpieczny....Jest tyle piesków o łagodnym charakterze,ze warto chyba powalczyć o znalezienie im domów ,niz ryzykowac z tym psem .Pozdrawiam serdecznie i radzę podjąć odpowiednią decyzję. Małgorzata Malinowska email:[email protected]

Posted

Maks to siłacz, ostatnio udało mu się rozwalić zbrojoną płytę betonową oddzielającą boksy od siebie... Udało nam się to jakoś prowizorycznie zabezpieczyć, ale na jak długo? Maksiu potrzebuje intensywnych spacerów, biegania i zajęcia się nim. Mamy nadzieję, że WIRTUALNY OPIEKUN - Agnieszka z Piekar Śląskich - którego Maks się dorobił pomoże w tej sprawie. Trzymajcie kciuki.