Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiem ale np w Elblagu tez bylo strasznie dopoki byla stara kierowniczka, w koncu sie udalo ja usunac i zdaje sie ze Emir przejal tam panowanie i warunki w schronisku polepszyly sie nie do poznania
Taka historia:byl tam pies Filet ,sliczny,mlody,slodki ze serce sciskalo sie jak sie na niego patzrylo.. lecz zaczal chorowac i nagle gdy pojawil sie ratunek dla niego w postaci DT a kierowniczka sledzila watek na dogo,pies zostal uspiony:(((tak ot po prostu....pamietam ze przeryczlam pol nocy i nawet dzwonilam do TOZu ...jednak Filetowi zycia to nie wrocilo...i wielu innym psom stamtad....:( wiec mozna ....

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']ten sam ten sam, bo na paragonie za "sprzedaż" psiaka jak to ten pan ciągle powtarzał (kilka razy też mówił, że Hero został "sprzedany" już ze 3 miesiące temu) jest napisane Ogród Zoologiczny im. Stefana Milera, a pod spodem Schron d/bezdomnych psów

Tam jest jakoś tak to prawnie zorganizowane, że schronisko podlega pod ZOO, kopiuje z wątku ZOO:
Założenia i idee Stefana Milera dały fundamenty ogrodu, ale też wskazówki do pracy dla swoich następców. W kolejnych latach stanowisko dyrektora ZOO pełnili: Grabowski Tomasz (1957-1963), Jarkowski Andrzej (1963-1968), Tomaszewski Jerzy (1968-1972), Leszczyńska Czesława(1972-1999), Stoczkowska Jadwiga (1999-2006). Obecnie, od maja 2006 dyrektorem ZOO jest Grzegorz Garbuz.

Kierownikiem schroniska jest chyba Piotr Łachno {?}. On podlega pod dyrektora ZOO.

Nie wiem, czy się nie mylę :oops:
Ewa

Posted

Może jednak byla by szansa zmienić sytuację w zamojskim schronie -na dużo lepszą ,by psy tam nie musialy ginąć tragicznie na skutek zagryzień albo być usypiane ? Jak można pomoc tym psom i temu schronowi ? Sytuacja tego schronu od wielu chyba lat jest bardzo zla i wiele krytyki bylo juz dawno pod adresem kierownictwa schronu oraz personelu też chyba oraz TOZ-u ..Dopóki nie wymusi się na lokalnych wladzach poprawy sytuacji w schronie-pod każdym względem -nie zmieni się tam nic na lepsze .Byc może powinny wladze miasta zacząć od zmian personalnych w schronie -jesli tyle lat bylo tam żle a jest nadal tak samo ?
Takich przypadków jest u nas w kraju dużo więcej -niestety...
Biuro Ochrony Zwierząt :
http://www.boz.org.pl/index.htm
Czarna lista schronisk : http://www.boz.org.pl/sch/czarna/lista.htm

oraz : http://www.boz.org.pl/raport/2005/zorganiz.htm

Posted

Olga, Zamość tam jest. Na tych czarnych listach. Sprawa karna w toku. I co? Tak samo. Jeśli nawet nie gorzej, bo teraz każdy pro-zwierzęcy to wróg największy.

Posted

no niestety :( :( :( mnie też takie coś nie raduje. A najbardziej mnie dziwi to, że niektórzy, dla własnej chorej satysfakcji, potrafią psa uśmiercić. Bo żeby innym dowalić, nieważne, że właśnie umiera żywe stworzenie. TAKIE COŚ POWINNO BYĆ KARALNE! Najlepiej jak w średniowieczu, przez ucięcie ręki albo innego komponentu. Bez znieczulenia.

Posted

stonka1125 napisał(a):
a Stefan Miler sie w grobie przewraca chyba.........

Nie wiem kto to byl i nie mam powodow watpic w jego dobre intencje, ale jak sie traktuje zwierzeta przedmiotowo, to sie nigdy nie konczy dobrze. BTW, nie uwazacie, ze ZOO to jakis ponury anachronizm?
Szarotko, tak mi przykro, szkoda mi Hero, tak jak wszystkich innych stworzen, zdanych na nielaske ludzi, ale przykro mi szczegolnie, ze wzgledu na Twoje zaangazowanie.

Posted

To straszne, Tak mi przykro, ze wszyscy sie tak bardzo starali uratowac Hero i niewiadomo czy on jeszcze zyje. :( :( :(

I cale to Schronisko to jeden wielki Oboz Koncentracyjny Dla Psow ! ! !

Posted

Niech żywi nie tracą nadzieji..........moze jeszcze kiedyś przy okazji zupełnie niespodziewanie wyjdzie to nasze Herątko i usiądzie na słoneczku grzać swoje śliczne szpiczaste uszka ? miejmy nadzieję naprawdę a ten wątek niech nie umrze .Trzeba tu zaglądać bo przecież wierzymy ,ze może ......:-(

Posted

Gdybyśmy mogli przewidzieć ,że Hero zaginie albo zginie -po zabraniu stamtąd Fabiana ,ktory w dużej mierze zawdzięcza Hero życie oraz to ,że doczekal ocalenia -to pewnie Hero razem z Fabianem bylby zabrany ze schronu-jednoczesnie .... Poki co - będziemy czekać na odnalezienie Hero i mamy nadzieję ,że jednak żyje ,choć im dlużej go nie widać i nie można go odszukać -tym mniej optymizmu nam zostaje.:shake:

Jescze kilka inf.o schronie zamojskim...http://www.boz.org.pl/ll/zamosc/index.htm

Posted

Nie mogłam zabrać dwóch. Miejsce było przeznaczone dla Fokusa. Fabian musiał być zabrany ze względu na to, że jego godziny były policzone. Emir znalazł miejsce w kojcu interwencyjnym tylko dla Fabiana, a i to przebywał z suczką. A miejsce u funi dla Fabiana też było uproszone dodatkowo, w dwupaku z Fokusem.
Żałuję że zdecydowałam się wyciągnąć Fabiana, albo mieliby szansę przeżyć razem, albo razem by zginęli.

Posted

Bianko- dobrze się stalo ,że choć Fabiana uratowalyscie .Kto mogl przypuszczać ,że bohaterski Hero zniknie lub zaginie -albo stanie się coś zlego z nim ? Inaczej zginął by też Fabian . Jeśli naprawdę nikt celowo nie przyczynil się w schronie do zaginięcia Hero -i nie został zagryziony -to być może jeszcze odnajdzie się jakimś cudem ? Choć dziwnie jakoś tak się zlozylo,że pies zaginąl tuż przed zabraniem go przez wolontariuszki....Może to zbieg okoliczności -a może nie..