Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurde ...
Aż się boję to napisać, ale ktoś musi być pierwszy - czyżby największy bohater schroniska, odważny obrońca uciśnionych, nawet tych większych od siebie psów - nie żył ??? :( :( :(

Posted

Szukamy go od miesiąca ...
tzn dziewczyny z Zamościa szukają, my dopingujemy, trzymamy kciuki i takie tam duperszwance powiedzmy sobie szczerze ...
Zaczynam czarno to widzieć ... tym bardziej, że zabrany został jedyny przyjaciel Hero - Fabian. I pies mógł się psychicznie załamać.
Ewa

Posted

Nie jest mi w ogóle do żartów. Tak jak pisałam na wątku Muminka i Henia sytuacja jest po prostu wstrząsająca. Psy w boksach ogólnych to masakra po prostu. Też zaczynam wierzyć, że Heruś został po prostu zagryziony :(
Kto nie był nie zdaje sobie sprawy jak to strasznie wygląda - psy zagryzają się na oczach odwiedzających. Ja się poryczałam widząc to.

W związku z tym zacytuję sama siebie z wątku Henia:
"Jeśli Hero się znajdzie to ja choćbym miała go na dziesiątego wziąć to wezmę, a potem się będzie szukać czegoś dla niego, natomiast teraz proszę przenieśmy deklaracje na tą bidną Heniuśkę, bo psina będzie zagryziona "

Posted

pisałam to również na wątku Henia - powiedzieliśmny pracownikowi, że zapłacimy mu żeby tylko znalazł nam tego. No to chyba wydaje mi się, że mu powinno zależeć. Przetrząsał przy nas po kolei budy i boksy. W związku z tym pozxostaje wierzyć, że Hero już za TM, do tego rozszarpany, no chyba że w schronie psy rozpływają się w powietrzu, pracownicy specjalnie puszczają mimo uszu próby przekupstwa albo nie wiem co jeszcze :(

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Nie jest mi w ogóle do żartów. Tak jak pisałam na wątku Muminka i Henia sytuacja jest po prostu wstrząsająca. Psy w boksach ogólnych to masakra po prostu. Też zaczynam wierzyć, że Heruś został po prostu zagryziony :(
Kto nie był nie zdaje sobie sprawy jak to strasznie wygląda - psy zagryzają się na oczach odwiedzających. Ja się poryczałam widząc to.

W związku z tym zacytuję sama siebie z wątku Henia:
"Jeśli Hero się znajdzie to ja choćbym miała go na dziesiątego wziąć to wezmę, a potem się będzie szukać czegoś dla niego, natomiast teraz proszę przenieśmy deklaracje na tą bidną Heniuśkę, bo psina będzie zagryziona "
Tak, schronisko w Zamościu jest jedynym, w którym i mnie przydarzyło się poryczeć ... a do miętkich nie należę i trochę wstrząsających miejsc w życiu zwiedziłam. Sytuacja psów tam to koszmar. Makabra. Nie da się na to patrzeć bez skrajnych emocji.
Ewa

Posted

W izolatce?
Nie sądzę, no chyba że cały zarząd i "pracownictwo" schronu chce za wszelką cenę i dla niewiadomych przyczyn go sobie zostawić. No jednak wydaje mi się, że zapropnowane pieniądze mają dla nich nieco wyższą wartość niż jakiś tam czarny psiak. Pracownik naprawdę przetrząsał te boksy od środka, więc w tym momencie byłoby to tylko i wyłącznie ich celowe działanie, co jest wiadomo bez sensu wyjaśnieniem.

No niestety, ale ja jednak z przykrością obstaję przy swoim :( :( nawet nie wiesz jak bym chciała żeby on żył. Ale gdybyś to zobaczyła to byś miała dużo mniej złudzeń. Ja też nie rozumiałam funi i Toli do momentu gdy nie zobaczyłam tych biedaków walczących między sobą o zainteresowanie, szalejących jak gladiatorzy na polu walki. To przerażające !!!! :(

Posted

straszne to....biedny psiak....to nie tak mialo byc....ja powiem szczerze ze nie odwazylam sie wejsc do zamojskiego schronu jak przyjechalam po Fryzia..wystarczylo co mi Lidka naopowiadala....kiedy wreszcie tam zapanuje jakis lad,chocby wzgledny???

Posted

[quote name='Panca']straszne to....biedny psiak....to nie tak mialo byc....ja powiem szczerze ze nie odwazylam sie wejsc do zamojskiego schronu jak przyjechalam po Fryzia..wystarczylo co mi Lidka naopowiadala....kiedy wreszcie tam zapanuje jakis lad,chocby wzgledny???

Będę zgadywać: jak schronisko zlikwidują ?
Jak wywalą cała ekipę i ktoś sensowny się tym zajmie?
Bo nie sądzę, żeby bez 1 z tych dwóch wersji zdarzeń zmieniło się cokolwiek. Tak jest od wielu, wielu lat.