Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Siemka wszystkim :)
Wyjazd nad morze odwołany. Martwiłam się że nie dostane pracy i będę bezrobotna w sierpniu, ale chyba mam ostatnio farta bo dostałam prace w Aquaparku Nemo w Dąbrowie Górniczej :) Dzisiaj byłam dowiedzieć sie co i jak i mam nadzieję że sobie poradzę. Oczywiście będę jako ratownik tak jak teraz na pogorii :) Tyle że bez psa :)
Jestem mega szczęsliwa :)
Wakacje mi zlatują w zastraszającym tempie.. to jest przerażające.. za niedługo znowu szkoła.. ;//
A ten no.. nie pochwaliłam Wam się.. mam swój samochód :D seicento brush :) Toro ma całą kanapę dla siebie :D
W sobotę wcześnie rano jedziemy na trening :) i w niedziele też. nie chce mi sie jak cholera no ale cóż :P

Posted

[quote name='magdabroy']Do bagażnika raczej by się Toro nie zmieścił :evil_lol:[/QUOTE]
Hah i tu Cię zaskoczę, bo się zmieścił :D
[quote name='Ptysiak']Dzień dobry :)

No to gratuluję nowego nabytku ;)[/QUOTE]
A dziękuję dziękuję :D:D

Posted

[quote name='Niufciak']Hah i tu Cię zaskoczę, bo się zmieścił :D
[/QUOTE]

Jak go będziesz wozić w bagażniku, to Cię do TOZu podam o znęcanie się nad psem :mad:

Posted

w jakie dni i godziny będziesz w Nemo? hahaha bo ja tam chodzę (teraz jak są darmowe na legitymacje) oraz normalnie na sportowy godzine pływam a potem godzina wygłupów xD :D

Posted

no to gratuluje autka :multi:

zawsze możesz złożyć tylne siedzenia i wtedy Toro będzie mieć więcej miejsca ;) A i wsiadania bagażnikiem jest o wiele wygodniejsze ;)

No i kiedy jakieś fotki :mad: ?

Posted

też o tym myślałam, ale stwierdziłam że nie ma sensu ich składać, Toro grzecznie wskakuje i kładzie sie niemal od razu :) całą droge przesypia :)
Fotek Toro na razie nie mam, ale mam kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru Mazura i Kudłatki :)
Na razie wstawiam Wam link do kilku zdjęć małej, bo musze iść już spać, jutro do pracy :) jak bedzie wiecej czasu to powstawiam Wam coś obiecuję :)
https://plus.google.com/u/0/photos/102489885689995694262/albums/5767254368991232673

Posted (edited)

Witam Was wszystkich :)
Sorki że mnie tu tyle nie ma, ale pochłania mnie praca, treningi i ogólny brak czasu, a jak już się znajdzie to wykorzystuję na odpoczynek :)
Ogólnie rzecz biorąc w naszym mieście jest jakiś dramat. Jakiś idiota porozrzucał po lesie i piaskowni trutki (środek do ochrony roślin w mięsie jakimś). Podobno 4 psy już nie żyją. Dwa od mojej "znajomej". Wystarczy że pies weźmie to do pyska lub poliże i w ciągu kilku sekund następuje zatrucie.. Jakaś masakra..
Nie chodzimy przez to w ogóle na spacery.. chyba że na miasto jak jest chłodniej.. Ciekawe ile to potrwa... i ile psów przypłaci przypłaci to życiem..

Mam fotki ale nie mogę się zmobilizować żeby coś wrzucić.. :P

A tak w ogóle to coraz bardziej zaczynam się zakochiwać w czarnych belgach :) Powoli staja się moją 2 po niufach ulubioną rasą :) kiedyś to miejsce zajmowały sznaucery olbrzymy, ale teraz, jak zaczęłam czytać o belgach i o ich pierwotnym przeznaczeniu historii itp, a do tego ich wygląd.. ahhh.. są wspaniałe :) Ale niufy i tak naj naj naj <3

Edited by Niufciak
Posted

Niufciak napisał(a):

Ale niufy i tak naj naj naj <3

No i tego masz się trzymać i zdania nie zmieniać :diabloti: :evil_lol:

Jezu co za idiota :angryy: nie mozna tego gdzieś zgłosić?

Posted

kurcze no to nie fajnie z tymi trutkami :shake: a wiadomo coś więcej? może zgłosić na policję?

kurcze mi też grenendaely przypadły do gustu choć milinosiki wygladaja na zgrabniejsze ;)

Posted

Ada_Mirra napisał(a):

kurcze mi też grenendaely przypadły do gustu choć milinosiki wygladaja na zgrabniejsze ;)

Mi z belgów, ale tylko pod względem wyglądu podobają się tervuereny, to nie mój typ jeśli chodzi o charakter, jeśli miałabym wybierać jakiegoś owczarka to byłby to albo DON, Szkocki Collie, Bearded Collie albo Bobtail :loveu: ale jednak moje serce dalej zostaje wierne Niufkom :loveu::loveu::loveu:

Posted

oo bobtail <3 tak jeśli chodzi o "ten" rodzaj owczarkow to tez niezbyt charakterkowo ;)

mi strasznie podobaja sie ONY i DONy ale to co sie dzieje w kynologii (doopa przy ziemi, masakryczne kontowanie etc) to mnie przeraza.. :shake:

Posted

Akurat te owczarki co podałam to z charakteru mi się podobają, Szkockie Collie są cudowne z charakteru, mega inteligentne i mają takie mądre oczy :loveu:
Ale jednak w każdej z tych ras co podałam brakuje mi czegoś co ma Niuf:loveu: Dla mnie Niufek ma wszystko co pies powinien mieć i nie przeraża mnie ani pielęgnacja szaty ani to ślinienie się (to akurat jest urocze :loveu: ) Dla mnie to taki chodzący ideał :loveu:

Posted

Co za idiota z tą trutką :/

Śliniaki są super :lol: Jak miałam na przechowaniu Choco (od agamer ;) ) to trzeba było za nim biegać ze ścierką i wycierać glutki po piciu :loveu: