Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Collie mi się zawsze podobały, ale mają chyba zbyt wrażliwy, delikatny charakter jak dla mnie. Poza tym ile z takiego musi być kudłów w domu :evil_lol:. A ja sobie obiecałam,że już nigdy w domu psa, który się sypie. Tak więc stawiam na sznaucery/bearded collie/CTR/briard/soft coated wheaten terriery :)

zapodaj nam fotki Tora!!!

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
vege moim zdaniem niufek to tez taki prawie ideal bo wielkosciowy ciutke za duzy ;)

Dla mnie wzrost super, uwielbiam duże i wielkie psy :loveu:

Aleks89 napisał(a):
Vege-szkoty kiedyś były fajne.Ale teraz to sa wyprane z popędów kukły.Wypchane tonami futra.Już lepiej krótkowłosą wersje

A mi się właśnie bardzo podobają obecne Collie, krótkowłose wgl mi się nie podobają, wyglądają jak zwykłe kundelki, nie podobne do Collie Długowłosych, ale to tylko MOJE zdanie i proszę się nie kłócić :lol:

Posted

Siemka wszystkim :) ogólnie rzecz biorąc niufy i czarne belgi (nie lubie pisać ich nazwy :P ) jak dla mnie sa chodzącymi ideałami, niby różnią się niemal całkiem, ale ja jestem akurat taka osobą która dopasowuje w pewnym sensie do psa a nie tylko psa do siebie :) Jednak jakby patrząc z innej strony, te dwie rasy są do siebie podobne :) wiem jedno. Jeśli kiedykolwiek w życiu nie daj Boże zdaży się tak, że nie będę mogła pozwolić sobie na nowofundlanda z różnych powodów, w moim domu zamieszka czarny belg :) Czasem brakuje mi psa który by szalał za piłką i patykami, wiecie, takiego totalnego szajbusa :P

fot. Tom Kuchno

Iwona i Buran

Posted

My w pracy:)

Oczywiście na koniec dniówki musieli wrzucić mnie do wody :) A ja głupia nie zorientowałam sie jak pytali gdzie mam telefon :) No i oczywiscie nie miałam ciuchów na zmiane :)

Pracujemy :) Byli tak dobrzy ze rzucili mi koło ratunkowe :P Pływałam sobie w nim troche heheh :)

Posted

Piękne zdjęcia :loveu:

Pokazałam je mężowi i mu mówię, że następnego psa weźmiemy niufka :loveu: A on na to: "Już to widzę jak rezygnujesz z owczarka" :D No to ja mu na to: "Będziemy mieć ONka i Niufka" :cool3:

Posted

hmm no to ja tak nieśmiało napiszę, że Owczarki Niemieckie i Owczarki Niemieckie Długowłose mają odmiany czarne :loveu:
więc może niekoniecznie belga :D

jejku, ale masz dłuugi warkocz :loveu:

właśnie chciałam napisać: A Toro Cię nie obronił przed wrzuceniem do wody? :mdleje: o przecież Niuf nie ma charakteru Owczarka....tak ja się już wybieram na terapię :D

https://lh6.googleusercontent.com/-OwlqftC2TIw/UBZ3pw9xiFI/AAAAAAAACSw/ZAKD8MMLftQ/s775/DSC_6185.JPG fantastyczne zdjęcie :loveu:

https://lh5.googleusercontent.com/-aK8PaM8yvoM/UBZ1XJYgeuI/AAAAAAAACNE/HNyL-jO6Pd4/s600/_DSC3740.JPG jaki Toro dumny jest ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Piękne zdjęcia :loveu:

Pokazałam je mężowi i mu mówię, że następnego psa weźmiemy niufka :loveu: A on na to: "Już to widzę jak rezygnujesz z owczarka" :D No to ja mu na to: "Będziemy mieć ONka i Niufka" :cool3:
Widzę że niufy zaraźliwe są :P hihihi, ale dobrze :) Mam nadzieję że bedziesz mieć kiedyś niufa ;)
[quote name='kalyna']hmm no to ja tak nieśmiało napiszę, że Owczarki Niemieckie i Owczarki Niemieckie Długowłose mają odmiany czarne :loveu:
więc może niekoniecznie belga :D

jejku, ale masz dłuugi warkocz :loveu:

właśnie chciałam napisać: A Toro Cię nie obronił przed wrzuceniem do wody? :mdleje: o przecież Niuf nie ma charakteru Owczarka....tak ja się już wybieram na terapię :D

https://lh6.googleusercontent.com/-OwlqftC2TIw/UBZ3pw9xiFI/AAAAAAAACSw/ZAKD8MMLftQ/s775/DSC_6185.JPG fantastyczne zdjęcie :loveu:

https://lh5.googleusercontent.com/-aK8PaM8yvoM/UBZ1XJYgeuI/AAAAAAAACNE/HNyL-jO6Pd4/s600/_DSC3740.JPG jaki Toro dumny jest ;)
Ale czarny ON to już nie czarny belg :)
Co do bronieniea, to niestety ale wycwanili się i go złapali żeby mnie nie mógł obronić :P Kurcze, miałam pecha, o wszystkim pomysleli :P
A ja jestem jeszcze bardziej dumna.. z niego :loveu: Nigdy chyba żaden pies mu nie dorówna :loveu: To jest ten jedyny :loveu:
Co do warkocza, tutaj jest krótki bo mocno zapleciony.. rozpuszczone są już do kolan :P tak wiem, świrnięta jestem :)